Roaccutane

Príspevok v téme: Roaccutane
kreon987

Zdravím, od zajtra začnem užívať Roaccutane a v príbalovom letáku je to písané v ženských osobách a je to liek na ktorý sa týka aj hormónov. Chcel by som sa teda spýtať či sa mi telo nebude po užívaní začínať meniť na ženské alebo naopak či začnem viac zarastať. Tiež by som rád vedel či pri užívaní lieku môžem vykonávať fyzickú aktivitu, niekde som počul že by som nemal. Mimochodom mám 17 rokov a dennú dávku budem mať 30 mg tj ráno 20 mg a večer 10 mg. Za info predom ďakujem.

kreon987

No mám 77 kilov a povedala doktorka že mám tých 30 mg, ale nebudem brať viac aby potom z toho nebol chaos. Možno že zo začiatku sa dávajú menšie ale ked vravíš že to mám málo na svoju váhu tak mám trošku pochybnosti, ale som rád že teda nieje hormonálny liek.

tpch

Roaccutane nie je hormonalny liek a nijako neovplyvnuje hladiny pohlavnych hormonov a teda ani vzhlad pacienta. Fyzicku aktivitu vykonavat samozrejme mozes, pokial nebude vyrazne premrstena. Davku mas pomerne nizku-mala by sa pohybovat v rozmedzi 0,5-1mg/kg hmotnosti tela, cize tvoja davka je urcena pre ludi vaziacich 30-60kg.