Zdravím, od zajtra začnem užívať Roaccutane a v príbalovom letáku je to písané v ženských osobách a je to liek na ktorý sa týka aj hormónov. Chcel by som sa teda spýtať či sa mi telo nebude po užívaní začínať meniť na ženské alebo naopak či začnem viac zarastať. Tiež by som rád vedel či pri užívaní lieku môžem vykonávať fyzickú aktivitu, niekde som počul že by som nemal. Mimochodom mám 17 rokov a dennú dávku budem mať 30 mg tj ráno 20 mg a večer 10 mg. Za info predom ďakujem.
Roaccutane
Brala som to pol roka, vrátilo sa to po cca 2 rokoch a ovelaaaa v horšej forme. Snad sa to tebe nevráti. Sú rôzne názory, skúsenosti .. niekomu sa to vráti, niekomu nie. Treba veriť. V akom štádiu si? Už pomaly končíš??
ja by som to dala aj bez zrkadiel :D A este ak sa smiem spytat, kedy si to brala prvy krat? ja sa len toho bojim, aby sa mi to nevratilo.. :/
Monii,
21 rokov mám. Zinerit som kedysi mávala aj ja, teda asi všetko možné :) Aknemycin mi ešte viac vysušuje pokožku. Už si ho radšej moc nedávam, nech sa mi to lieči samé. Teraz ťahám 3 týždeň, pleť sa mi nezhoršila (pri prvej liečbe bol prvý mesiac otrasný). Ach, aj ja sa sem tam rýpnem, neviem s tým prestať. Jedine ked by som odstranila všetky zrkadla z domu :D
bringham, zdrojov si môžeš nájsť dosť.
Ja najviac verím svojim vlastným očiam a vlastným skúsenostiam.
Ale môžem citovať i iných :
"BHA sa bežne používa aj v medcínskych výrobkoch napr. isotretinoin resp. Accutane/Roaccutane. Niekoľko výskumných štúdií potvrdilo karcinogenné účinky BHA u mužov v podobe testikulárnej rakoviny a zníženia plodnosti a ich imitujúce vlastnosti ženského hormonu estrogén. Účinky na pokožke sa môžu prejaviť svrbením, pálením, žihľavkou a pluzgierami."
www.anandamaja.sk
Bringham, čítal si čínsku štúdiu ?
s tym affinitonom suhlasim :D a inak kolko mas rokov? mam aj ten, ale nedavam si, to je az moc na mna :D zinerit som si davala zo zaciatku ked sa mi to velmi vyhadzalo, ale teraz si to vytlacim, ked sa este prilezitostne objavi nieco.. nemala by som, ale neviem sa ovladnut :D
Super, idem ho skúsiť aj ja..bo s tym afinitonom koniec, asi tak 2 hodinky sa pod nim vydrži pleť nešupať..aj to moc asi hovorim :D si neviem predstaviť ako to bude ked budem cely deň v škole alebo v robote :D A čo ten Aknemycin? Nepoužívaš?
Inak ja som sa na Roa dala po druhýkrát, zabudla som aké to bolé kruté počas liečby :D
no mám ho na sebe, a musím povedať že je oveeeeeela lepší ako affinitone :D kryje cca rovnako, pory mi nezvýrazní a affinitone mi to robil.. a uvidím ako vydrží silvestrovskú nioc :)) ale mám ho asi 2 hodiny a zatial drží pekne :)
ja tiež používam afiniton, tak daj potom vedieť, ako sa zatváril :)))
mala som affinitone, ale supinky mi bolo vidno a vcera som si kupila gosh natural touch, dnes vecer ho skusim tak uvidim ako sa zatvari, ale vo fannke mi hho odporucili ze je dobry na suchu plet :)