strach zo smrti alebo coho sa bojite viac?

Príspevok v téme: strach zo smrti alebo coho sa bojite viac?
User_37597

dnes som s kolegom ani neviem ako zacala zaujmavu temu co sa tyka smrti.
a dospela som k nazoru ze kazdy sa boji ze raz zomrie ale teraz coho sa bojite viac-
A) ze budete zomierat v bolestiach ako stary ludia alebo
B)ze zomriete mlady a uz nic neprezijete?

B je inspirovane hlavne preto lebo v mojom okoli je strasne vela umrti mladych ludi.byvala spoluziacka zo zakladnej zomrela ako 18 rocna na to ze jej neskoro prisli na nador v hlave a zas kolegyna mojej sestri zomrela ako 26 rocna s tym ze sa ucila v noci a bolela ju hlava a nicomu to nepripisovala.dala si tabletku a zaspala.no uz sa nezobudila.
je toto mozne ze tak mlady ludia zomieraju?ja si to neviem predstavit ze by som mala zomriet teraz v mojom veku a uz nic nezazit-rodina,deti,vlastne byvanie,svadba proste vsetko co clovek zazije po dobu svojho zitia.
ja sa teda logicky obavam viac moznosti B.

doubledog

ale ved su na svete ludia, co sa vyliecili z rakoviny a neni ich zas tak malo.
takze je jasne, ze nejaky postup liecby existuje.

bingham

omega...to je uz paranoja toto :))...a s ropou by som to neporovnaval...to potom nemusel byt ani penicilin...alebo by sa mohol predavat za strasne velke love...ved ludia vtedy bezne zomierali na bakterialne infekcie....alebo napr...taky roaccutane(farmaceuticky priemysel)...je skoro 100%...a ovela lacnejsi ako draha kozmetika...ktora je len cisto o biznise... :))

alebo sa pridavas k tym...co si myslia...ze rakovina sa da vyliecit vysokymi davkami vitaminu C...alebo amygdalinom ???...

0mega

laurina, hento je priklad, absolutne dokonaly, na chamtivost a lahostajnost "ked to nie je moj clovek, moze skapat" od lekarky, ale hlavne zodpovedneho.

bol by som extremne zvedavy, co by mi povedal medzi 4 ocami, ak by som sa ho spytal, ci by toto dopustil aj na svojom dietati urobit, velmi zvedavy.

to je ten typ cloveka, ked vidi niekoho na ulici odpadnuteho, tak sa ani nespyta ci nepotrebuje pomoc, lebo vie ze "jeho" su doma, ale raz sa sakra prepocita (az mu to mam chut PRIAT)..

prave dnes som videl po ceste ako jedna pani asi odpadla.. 4-5 ludi jej tam pomahalo.. a to boli cudzi ludia..

0mega

bingham,

Zaujimal by ma pomer "bohac" versus "nebohac" a ktora skupina ma percentualne viac umrti na rakovinu.

A co ak Steve (tiez mal zomriet na rakovinu) nezomrel ?

Resp, co ak si to nemohol ani on kupit ?

Preco myslis ze jazdime na rope stale? :)

User_37597

Laurina22
ani nie ze starostlivost akoze z nitri ho prevazali v tej starej zltej sanitke ale tak on mal vazne poranenia.bol zazrak ze ho ozivili..on bol prakticky na mieste mrtvy a po pol hodine ho ozivili a v momente isiel vrtulnikom do nitri a na sal.mal zlomenu klucnu kost a obe panvove,lavu stranu hlavy mal znacne narazenu a robil sa tam opuch.zaludok mal nasledkom toho ze vyletel z auta v lavom pluci a pluca mal tiez doriadene.navyse prehltol nieco a tak sa mu po tyzdni zacala infekcia ktora pretrvavala aj napriek antibiotikam.asi tyzden pred prevozom bol v bdelej kome.pokial to clovek nezazije ake to je ze vidi blizkeho v bdelej kome nevie aka silna dusevna bolest moze nastat u zdraveho cloveka.proste bolo to cele zle.
galantska nemocnica neni ok.ale skor by som povedala ze z vacsej casti si za to moze sama a s tej mensej za to moze jej reputacia a celkovo ta nemocnica bude vzdy nosit tu vizitku: tam sa chodi len zomierat.

0mega

bingham

Preco stoji pasova vyroba tak malo ?

Lebo to ide na pase, ved vieme preco :)

Preco stoji liecba rakoviny tak vela?

V amerike je to 12 milionov, hypoteticky to su 4% co je zo 7 miliard 280 000 000

280 000 000

Znie to ako dobre cislo na pasovu vyrobu ?

Kazdopadne, aj ked sa striktne limitujeme na 12 milionov americanov.

Dobry biznis nie ?

Co by to bolo, ak by kazdy 25 ty clovek dostal rakovinu a dal mi len 5000 eur za zaracny liek ? to je len ubohych 60 miliard eur !!

Myslim si, ze obchodnici na burze mi daj uza pravdu, ze to je smiesny peniaz, obzvlast, ak vyvoj stal "az" 10 miliard..

Ale tahat zo 12 milionov ludi dlhodobo destiakytisic eur , to uz je krajsie cislo? alebo nie ?

Pokial budu existovat TRHY, kde si mozem slobodne investovat svoj kapital a tak neexistuje aby sa dalo povedat, ze je to objektivne riesenie, lebo investor nie je spasitel, investor chce viac penazi..

Za 50 rokov sme sa prakticky z pocitacov ktore zbarali 1 HANGAR prepracovali k mobilu, co je milion krat silnejsi ako 1 HANGAROVY PC..

Ale rakovina je taka odolna?

pche ;) isteze..

Bingham, nebud blazon.. myslis si ze neexistuje "release" plan, kde investor (vyrobca) povie ze "na trh sa to dostane vtedy a vtedy" ?

Robil som s pocitacmi a dobre viem ,ze investor chce spat peniaze a nehorazny zisk, a AZ POTOM posle dalsi produkt na trh, to je OBMEDZENIE trhu.. (argument ze "inak by tam nikto neinvestoval" je KEBY BOLO KEBY, tak to neberiem, je to co je teraz a je to PREHNILE a TRESTUHODNE..