strach zo smrti alebo coho sa bojite viac?

Príspevok v téme: strach zo smrti alebo coho sa bojite viac?
User_37597

dnes som s kolegom ani neviem ako zacala zaujmavu temu co sa tyka smrti.
a dospela som k nazoru ze kazdy sa boji ze raz zomrie ale teraz coho sa bojite viac-
A) ze budete zomierat v bolestiach ako stary ludia alebo
B)ze zomriete mlady a uz nic neprezijete?

B je inspirovane hlavne preto lebo v mojom okoli je strasne vela umrti mladych ludi.byvala spoluziacka zo zakladnej zomrela ako 18 rocna na to ze jej neskoro prisli na nador v hlave a zas kolegyna mojej sestri zomrela ako 26 rocna s tym ze sa ucila v noci a bolela ju hlava a nicomu to nepripisovala.dala si tabletku a zaspala.no uz sa nezobudila.
je toto mozne ze tak mlady ludia zomieraju?ja si to neviem predstavit ze by som mala zomriet teraz v mojom veku a uz nic nezazit-rodina,deti,vlastne byvanie,svadba proste vsetko co clovek zazije po dobu svojho zitia.
ja sa teda logicky obavam viac moznosti B.

BJ

I ja som poznal cloveka, ktory mudroval za telkou, ako by zlozil rozzureneho psa. Ale ked sa nanho rutil pes v realite, ostal paralyzovany v strachu.
Rovnake je to so smrtou.

george303

Mne sa zabili dve spoluziacky na aute mesiac pred maturitou ... sedavali predomnou v lavici ani som si nemyslel ze si budem nane tak casto spominat ... Zivot je taky a treba ho brat s odvahou ;)

zuzic_

smrti sa bojim...az privelmi ...
a v tomto obdobi si to uvedomujem stale viac. kamaratke zomrel blizky a ten pocit ked mi cely den plakala na ramene a vy si uvedomujete ze nic nezmozete..ze ste bezmocni...
a B. pretoze ked uz budem mat zomret, chcem zomriet pripravena.

slnečnicaa

Smrti sa nebojím, len mi bude ľúto toho, čo už nezažijem, takže za B
Bojím sa straty slobody a samoty

george303

Tak by som to riesil teraz momentalne mozno za par rokov zmenim nazor a budem to riesit inak ale teraz je to tak ako pisem ...