Laska alebo kariera?

Príspevok v téme: Laska alebo kariera?
Ajisinka

Pekny vecer,
Mam 22, partner 25, Sme spolu 6rokov, Zial som v 9tyzdni tehotenstva- kedysi som bravala HAK ale lekar povedal ze bude dobra polrocna pauza a ta skoncila zial takto . Pred 3mesiacmi som dostala pracu snov perfektne financne ohodnotenu o ktoru by som nerada prisla, preto som uvazovala nad interupciou lenze partner to neche akceptovat povedal ze ak to podstupim tak ma opusti. Som zufala neviem ako dalej.

vebe

Ajisinka, vyjasni si niektore uplne zakladne veci, kym sa rozhodnes. Mat dieta je velka a uzasna vec, ale aj zodpovednoast za ziveho tvorceka a to uz navzdy. Na druhej strane interupcia z vlastneho rozhodnutia je velmi velmi tazka vec, po ktorej sa niektore zeny velmi dlho psychicky spamatavaju. Odpovedz si na tieto otazky: Mas tak skutocne rada svojho priatela? Je to clovek, s ktorym chces vychovavat dieta? Co citis k tomu malemu tvorcekovi v tvojom brusku? -tam je totizto zivy tvorcek, plod, z neho bude dietatko- chlapcek alebo dievcatko? Ja nie som odporca interupcii, viem, ze niekedy je zena v situacii, ze nema ine riesenie, myslis si, ze je to prave ta situacia, ze nemas ine riesenie? Myslis, si, ze zvladnes vsetko to, co u zeny nastupuje po interupicii? (myslim tym psychicke problemy). Si schopna vobec na interupciu ist? Az ked si na tieto a podobne otazky zodpovies, potom sa rozhodni.

bibi123

Ajisinka-si este mlada a vidis to velmi skreslene... Myslim, ze ako asistenka riaditela Ta necaka ziadna kariera. Ved aky je z takehoto miesta postup? na miesto riaditela??? To v ziadnom pripade:O))) a 850 plat nie je nic moc, nic specialne, co by si nemohla zarobit/robit aj po rodicovskej dovolenke... Na druhej strane je dobre, ze triezvo uvazujes, priatel je nezamestnany, nemate svoje byvanie...ale ked uz je babo na ceste, tak by som si ho na Tvojom mieste nechala. Mala som spoluziacku z rocnika na VS, co robila obcasnu modelku a otehotnela. partner ju opustil a v pohode dostudovala, co je pri malom dietatku velmi narocne. Nedavno som ju stretla a je velmi stastna, ze si ju nechala...

veves

lionesssssss: asi to zalezi na prostredi. vo svojom okoli nikoho takeho nemam. teda hej, jedna teta, zije v nemecku a zaraba 2600 EUR, takze troska si pocestuje:)
uz to nechajme, odbocili sme od temy:) holka nech sa drzi, aj vy, pa

jajka001_

veves ty si velmi mlada co? :)) ja mam 32, o chvilu 33 a stara sa zdaleka necitim, uzivam si co stihnem s malym deckom, hoci mam toho dost stale si najdem cas na nieco, moja mama si po 60ke ked uz mala dospele deti zacala konecne riadne uzivat zivot a zije tak ako by to chcela asi kazda , vylety, spolocenske akcie, dovolenky, kozmetika, kadernicka, cokolvek, pri tom stiha aj pracu aj domacnost aj priatela a nevyzera vobec staro :)))))

lionesssssss

veves: to bol len príklad... moji rodiia chodia s celou partiou ľudí v ich veku, sú to ich kamaráti od pubetálnych čias... :-)))
proste asi sa pohybujem v blbom prostredí, ale ja poznám fakt viac ako dosť ľudí ktorí si úžívajú život po tom ako ich deti dosiahli dospelosť...

to je o chuti žiť... nie o robote a peniazoch. :-)

veves

no moja mama ma tiez dlhsie po 40 a necestuje nikam, nemoze si kvoli veku najst lepsiu pracu, je unavena, ma nieco s platnickou, vypadavaju jej extremne vlasy, chradne.
ked by sme to takto brali kto ma akych rodicov tak by bolo treba urobit vacsi prieskum kolko slovakov po 40 cestuje po svete:)

lionesssssss

veves: moji rodičia majú už dlhšie po 40tke a cestujú a vidia toho viac ako ja (ja som presne v tom veku, v akom by sa podľa teba mali spoznávať krásy sveta)...
pretože na to majú peniaze aj čas...
práve v tom veku... majú viac času rozhodne ako ja...

takže skutočne nevidím problé v cestovaní keď deti dospejú...

keď raz budeš mať 40, tiež nebudeš chcieť ísť do starého železa a tvoja jediá radosť nebude len obedová prestávka v práci, neboj sa :-DDD

veves

no nie ze stara ale taka zrela na mimino:)
maloktora zena ma moznost vidiet krasy sveta s dietatom. vsetko vravim na zaklade toho co vidim, mamicky su upachtene, nevladzu, ked aj maju volny cas tak maximalne do kina, starosti, stale premyslaju nad tym co treba domov, co s ich dietatom. deti su stale chore, po doktoroch, potom skolka, skola, ucit sa s nim. a nielen ze to zabera cas ale je to aj vnutorne trapenie, neustale v strehu.
a vidiet neskor krasy sveta... no co je to ,,neskor,,. ked bude mat 40? bude potrebovat stabilnu pracu, odrobit si roky do dochodku. uz nebude ani taka chut objavovat niake krasy.