Pekny vecer,
Mam 22, partner 25, Sme spolu 6rokov, Zial som v 9tyzdni tehotenstva- kedysi som bravala HAK ale lekar povedal ze bude dobra polrocna pauza a ta skoncila zial takto . Pred 3mesiacmi som dostala pracu snov perfektne financne ohodnotenu o ktoru by som nerada prisla, preto som uvazovala nad interupciou lenze partner to neche akceptovat povedal ze ak to podstupim tak ma opusti. Som zufala neviem ako dalej.
Laska alebo kariera?
Mozno.. Ale niekto musi aj to robit.. Mozno je to len mojou dnesnou naladou, nie je prva ktoru som niekam poslal, aj rodinu som dnes poslal niekam.. Lebo mi uz lziezli na nervy.. Proste upili viac nez je v pohari..
Kazdopadne, pokial niekto praktixuje sex tak bez ohladu na uroven ochrany, mal by vediet ze existuju rizika otehotnenia. A tak ak viem ze nie je vhodne otehotniet, tak neviem, chytim vybrator a koniec.. Alebo cokolvek. ?
Pise ze je v 9tyzdni, a pred 3 mesiacmi dostala ponuku na pracu.
3 mesaice = 12 tyzdnov
cize mala 2-3 tyzdne na realne zvazenie rizika ..
Rovnicu "risk-zisk" sa da pouzit kdekolvek a trufamsi povedat ze aj pri tomto (nie konkretne na jej priklade, vseobecne).
najskor som chcel napisat, ci je to taka praca pri ktorej nie je mozne, aby presne ako si pisala, Maoam - pomohla rodina s dietatom.
Lenze co a je to praca letusky napriklad? Tam by zamestnavatel musel cakat tych 9 mesiacov alebo kolko, kym by mohla nastupit..
Je to klasicka dilema, co robit.. Stava sa to ludom castejsie ako si to uvedomuju (robim nieco, co je rutina, ale stane sa nieco, v tu najhorsiu moznu chvilu a musim priniest obetu), lenze tu je obeta vacsia ako v beznom priklade, kedy nad obetou mavneme rukou..
Hovori sa ze sex je zabavou chudobnych, v zmysle, ze clovek nepotrebuje ani cent a zabavi sa. No to nie je tak celkom presne... Aj skok v veze je zadarmo, ale ak ma chytia, tak schytam riadnu pokutu.. Jazda rychlo je zadarmo, pokial ma nechytia a dokonca ak kradez-vrazda je zadarmo, pokial ma nechytia.. Tak aj sex je zadarmo, pokial zena neotehotnie . A ked uz - mali by OBAJA niest nasledky..
Lenze spravne si poznamenala, Maoam, ze nevidim do veci poriadne, moze tam byt priblizne 1962 faktorov, ktore uplne ale uplne zmenia pohlad aj tomu najhorsiemu skeptikovy alebo napr mne.
vobec nie len ty sa zbytocne rozculujes. je pochopitelne ze ked sem hodi taku otazku tak sa najdu nazory aj pre aj proti , o tom je tato tema
jajka001, neviem o com tocis ty, proste moje prispevky ignoruj, ked ti dvihaju tlak
0mega, s istymi argumentami suhlasim, ale...ty si ju odsudil pomerne rychlo a navyse pouzit okamzite vyraz 'sukat', no neviem, proste si ju odpisal, aspon ja som to z tvojich riadkov takto pochopila.
Nepoznas vsetky okolnosti, niekedy su pripady ine, ako sa na prvy pohlad zdaju. Prisla sa poradit, co je dobre. Mohla ist na interrupciu hned, bez toho, aby sa nad tym poriadne zamyslela. Robia to tak tisicky zien, aj ovela starsich, zabezpecenych, ako toto 22 rocne dievca, pravdepodobne s 1 partnerom, proste stalo sa.
Je to vazna situacia, ale nevidim dovod ju osocovat, zhadzovat ju alebo sa vyjadrovat o nej akokolvek nechutne.
maoam zatial ju tu nikto neodsudzoval ani nemoralizoval tak neviem o com točíš
chcela poradit tak radime podla vlastneho nazoru
nechapem o co ide - to nemozes mat pracu aj dieta? ak si riaden zamestnana tak normalne porodis a muz pojde na matersku. ved uz nemas 15 aby si uvazovala nad interupciou si dospela zena.
jasne, moralisti, na zaklade piatich riadkov nadobudaju presvedcenie, ze danu osobu poznaju na 100% a vsetky okolnosti okolo daneho problemu samozrejme takisto
neuveritelna genialita, nie?
jeanny, nj.. asi to nei je ze volba medzi "dobrym a zlym" ale medzi "zlym a horsim" :) cize mensie zlo vybrat..
ved na matersku moze ist aj otec dieťaťa.
Moam, "je to na nej, neodsudzujte ju, nepoznate vsetky okolnosti"
No hej, ale nemusi to byt odsudzovanie, moze to byt len test - trening do zivota.. Ak by bola schopna si zobrat ku srdcu par riadkov co nejaky blazon na internete napise, skovany za nejaku nezmyselnu prezyvku, tak neviem co by robila, ak by sa jej to stalo v realite..
(neviem co je lepsie pre nu a co je lepsie v akomkolvek sub-objektivnom slova zmysle, ci dieta alebo praca.. ale nacrtol som zopar faktov, ktore si myslim, ze dospely clovek by nemal mat najmensi problem precitat (a hoci aj odignorovat), ale ak sa ho to dotkne, netrafil som achylovu patu?)
Sice sa mi to zda vrcholne nezodpovedne, je to len subjektivny pocit, kazdopadne aspon to ze sa snazi poradit o probleme svedci o akej-takej urovni riesenia problemu, co je konieckoncov dobre..