Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

štúdium soc.práce

Maoam

absolvent studia socialnej prace napise cosi take ako 'dectvo' ???
Slovo detstvo ste museli mat v skriptach milionkrat.

veve_IX

nerozumiem dosť dobre čo chcel básnik povedať tou myšlienkou o závisti. Môžem dostať presnejšie vysvetlenie? Ď.

clo

Závisť je zaujímava vlastnosť na Slovensku dosť bežná, dokazuje to, že osoba od ktorej závisť vychádza je plná energie a záujmu voči predmetu, ktorý ju dráždi.V tomto prípade je dráždiaci predmet soc práca.Je to na neičo dobré ak Vás to posunie do predu.Ja som študoval socíálnu prácu som spokojný v práci ju využívam a je akceptovaná.Vzdelávam sa aj ďalej.Ako klient soc práce ctený pisateľ, ktorý ma negatívnu predstavu skôr predsudok ste náročný klient, ale dalo by sa V8m pomôcť.Pravdepodobne máte traumu z dectva.Napriek tomu Vám prajem veľa úspechov v živote a veľa osobnej spokojnosti a pokoja. :)

veve_IX

pozri reikee, som si vedomá toho že absolvent to má ťažké uplatniť sa v akomkoľvek obore, možno zvlášť v SP. Viem aj o tom (ne)fungovaní systému na úradoch, o kt. píšeš. No napriek tomu je potrebné 1.očistiť meno SP od tohto všetkého a 2.najmä chcieť a spôsob sa vždy nájde. Jedna z možností sú napr. vlastné projekty, organizácia. Ide o to, že kde je vôľa, tam je cesta. No tu musím dávať pozor na to, aby v oblasti kt. si zvolím bolo naozaj potrebné pracovať a aby som hľadala čo najlepšie spôsoby a metódy práce.
Na prekvapenie zatiaľ tu nikto nevytiahol slabé finančné ohodnotenie. Nástupný plat soc. pracovníka na väčšine pozícií v čistom je ani nie 300€. Aj o tom viem. A poviem na to iba jedno: nielen z chleba žije človek, služba obohacuje.

LETICIA

ano je najtrapnejsia skola aku poznam, studuju to len pre titul, aj 60tnici :-D aj moji spolu z vysky mi hovorili, ze rodicia ako studuju socialnu pracu. minimum ucenia, taka vysoka sa neda porovnat s inou a je vela zbytocnych skol ako napriklad aj obrana proti poziaru :-D

reikee

veve: napisem ti len jedno este...pokial uz mas pracu a teda ten titul ti je potrebny k nej, tak OK. vybrala si si dobre, pretoze to uz mas jedno, co skoncis, len nech skoncis a mas titul potrebny k praci bez vacsej namahy. vtedy uz budes kludna sediet na zadku v praci na svojom mieste az do dochodku. no pokial este pracu nemas a budes si ju hladat po ukonceni skoly....tak to ti poviem uz teraz na rovinu - vybrala si si velmi zly odbor. s tym sa nikde nezamesnas, pretoze takych pred tebou s tymto odborom je fura a pravdepodobnost uplatnenia na trhu prace je nulova. iba az by si sledovala, kto prave ide do dochodku a sup na jeho miesto...no zase ta zarmutim..opat je tu kopa znamych, ktory ta predbehnu. Ved na uradoch, instituciach je jedno, aku VS mas, hlavne ze mas titul a najma znamosti.
takze akokolvek to skumam z roznych stran, vzdy nevidim jediny dovod, preco studovat tento neuplatnitelny a bezvyznamny odbor.
a poviem ti tak, ze ked si mam predstavit ludi, ktorych poznam s touto kvalifikaciou , zeby mi mali pomoct? jemine. ved to su taki zufalci, zakompexovani,vystresovani a neschopni uradnickovia , ktory nevedia pomoct sami sebe, nie to este inym ...dakujem pekne, radsej nie.

xdanielax

veve_IX - aj ked som ti nepomohla velmi, co sa tyka tvojej otazky. :)) ale ja by som sla jedine na UK, ked uz chces prestupit. Ta ma aspon dobre meno. Viac ti poradit neviem..

veve_IX

tak predsalen niekto kto dovidí aj ďalej, ako len na špičku nosa, resp. mnohí ani to nie...
xdanielax ďakujem za podporu! :)

veve_IX

ok..takže múdrejší ustúpi. Nebudem strácať čas duchaprázdnym opakovaním toho istého ľuďom, kt. nielen že nie sú schopní diskusiu posúvať ďalej, no krúžia neustále dokola okolo jedného bodu...
Končím túto diskusiu.