Mam jeden dost vazny problem.Neuveritelne sa bojim tehotenstva,aj ked uzivam HA kvoli porucham hormonalneho cyklu a nemam priatela,ani pohlavny styk.Bola som vonku s kamaratom,ktory sa mi paci.Potom sme sa dlho rozpravali v aute a zacali sme sa bozkavat.Bozkavali sme sa asi polhodinu a isla som domov.Tu zacina moj problem,nahovaram si,ci som sa s nim nemilovala a neotehotnela som.Neviem co je realita a co si vymyslam.Dokazem samu seba presvedcit o fantazii,co si vymyslim.Viem,ze sme sa len bozkavali,ale kazdy den ma prepadnu myslienky,co ak nie.Co ak otehotniem,ako to vysvetlim,ked si to nepamatam,zeby som sa milovala?Dokonca mam az taky strach,ze som si kupila 4 tehotenske testy a chcem si ich vyskusat 25 dni,35 dni,50 dni a 60 dni od toho dna,ci nie som tehotna.Menstruaciu som dostala,tak ako vzdy,bez meskania,krvacala som cerstvou krvou.No ja sa tak bojim,ze dokonca rozmyslam,ze pojdem na gynekologicku prehliadku niekedy 10 tyzdnov od toho dna.Co mam robit?Hrozne sa trapim a kazdy den myslim len nato,snazim sa vybacit si kazdu sekundu z toho bozkavania v aute.Snazim sa nevymyslat si somariny,ze sme isli na zadne sedadla a milovali sa.Viem,ze nie.Ale potom sa sama seba pytam.Naozaj nie?Co ak ano?Je to strasne a neviem ako z toho von,zblaznim sa.Rozmyslam dokonca nad podviazanim vajecnikov alebo vybratim maternice.Neviem co mam robit.Pomozte mi.
Strach z tehotenstva
Lulu ona nepochopi logicke fakty, lebo ma psychicku poruchu, v jej hlave sa vsetko okamzite premeni na pochybnost a vzdy najde moznost, ako sa to MOHLO stat ;-) ale radis jej spravne, nech ide zajtra rano rovno k lekarovi
pozri sa. môžeš si spraviť hocijaký test, pokiaľ bol priateľ spermia, tak si určite v tom.
alebo ani nemusel byť spermia, stačilo mať sexuálne ru, že všetko po.ebe. vlastne ani tie sexuálne ruky netreba, wireless technologie existujú. hold smola určite sa semeno prenieslo vzduchom, cez oblečenie až k tvojmu javíčku, ktoré si HAK dáva na obed a na večeru. nech je bábo zdravé a vitaj na internetoch
preco dookola omielas svoje? ked si uz mala raz menzes tak tehotna nie si, alebo...co ked ta naozaj pomiloval? a si? po tom dalsom menzese, ti vliezok cez okno v noci a stalo sa... :p...
v pondelok psychiatri ordinuju od 8mej uz vydrz tých par hodin...usetris za nezmyselne testovanie
ty mas psychicku poruchu a patris k psychiatrovi, potrebujes lieky a terapiu, to ti inak neprejde
Strasne sa bojim,ze sa nad tymto budem trapit stale.Ako zacarovany kruh,nikdy si nebudem ista.Uz som takyto strach prezivala,preto som prestala chodit vonku s muzmi.Myslela som si,ze uz to zvladnem,nebudem mat take myslienky,pochybnosti.No bola som s tym kamaratom vonku,bozky,dotyky a ja si domyslam,co ak ma vyzliekol,co ak sme sa milovali co ak to a tamto.Pritom realne si spominam,ze sa nic nestalo.Ale moje myslienky prevalcuju moju pamat,relane zmyslanie a zase sa bojim.Chcem vediet len jedno,ak si urobim tehotensky test 25 dni od toho dna,mozem si byt 100% ista tym vysledkom?Prosim odpovedzte mi.
to je o tom, ze dostane aj 2 menzesy a aj tak bude na to mysliet, bude si namyslat, ze ju niekto nadrogoval v obchode, MHD, na ulici a ona si nic nepamata a je tehotna, bludny kruh, toto je na lieky, zial
Obsesívno-kompulzívna porucha má aj prívlastok choroba pochybností. Pochybnosti sú jej podstatou, takže to, čo prežívaš - tá neistota, otázky, nedôvera, neschopnosť uspokojiť sa s uisťovaním druhých a z toho plynúce úzkosti je pre túto poruchu úplne prirodzené. Neveríš sebe, svojim spomienkam, testom, ani slovám iných, chceš mať 100% istotu, priznaj si však sama - kedy ju budeš mať? Možno iba keby si počkala 6-9 mesiacov a presvedčila sa, že sa u Teba naozaj neprejavili tehotenské príznaky. Dajme tomu, že by si tento problém vyriešila po svojom (x testov v rôznych čas. odstupoch) - hneď zajtra si môžeš svojou úzkosťou "vyrobiť" ďalší v inej oblasti (predpokladám, že máš aj iné obavy, ako len z otehotnenia).
Buď si istá, že sa nič nestalo. Keby si sa s tým chlapcom milovala, myslíš si, že by si si z toho vôbec, ale vôbec nič nepamätala? A táto úplná strata vedomia by zároveň postihla aj jeho? Nie si blázon, aj keď sa Ťa Tvoje úzkosti snažia presvedčiť, že si. Môžeš si kľudne veriť, pretože obsesívno-kompulzívna porucha nepostihuje rozum človeka (aj keď sa mu v návale nutkavých myšlienok zdá, že niekam odišiel), ale jeho emócie. Rozum a pamäť máš v poriadku, to Ťa klame len vlastný strach. Ak sa ho chceš zbaviť, riešením je bojovať proti kompulzii - t.j. proti nutkaniu robiť opatrenia na uisťovanie sa, ktorému aj tak neveríš - v Tvojom prípade kupovanie a robenie tehotenských testov. Sama si s OKP len ťažko poradíš, potrebuješ riadnu psychoterapiu u psychológa a asi aj podporu antidepresív. Nič, ale naozaj nič sa nestalo, nemáš dôvod sa trápiť - len čím skôr vyhľadaj pomoc.
psychiater...
ak ti nepomoze psychiater mozno ti aj to podviazanie indikuju, kedze na nic ine nemyslis len na toto
Ved on mi povedal,ze je rad,ze sa nic viac ako bozky nestalo,lebo ako ma pozna lutovala by som to na druhy den.Takze podla jeho rozpravania sa nic nestalo.A aj ja si to tak pamatam,nic sa nestalo a este uzivam HA,dostala som teraz menstruaciu a urobim si ale pre moju istotu tehotensky test.Viem,ze zbytocne ale urobim si ho.Nemozem sa ho na rovinu opytat milovali sme sa?Co si bude mysliet,ze mi sibe.Neboli sme opiti,takze jedine ho napadne,ze som psychopat.Nechcem nikdy v zivote deti,nikdy.Uvazujem nad podviazanim vajecnikov,ale neviem ci mi to z etickeho hladiska lekari dovolia,kedze som mlada.A ohladom nesexuj ak sa bojis tehotenstva.Ved ja sa s nikym nemilujem a aj tak si nahovorim situaciu akoby to mohlo byt a potom sa sama seba pytam,bolo to tak,co ak to bolo tak atd.
ak prešlo od toho dňa D 7 dní, utekaj si teraz kúpiť test a sprav si ho.. teraz sú také testy čo by ti tehotenstvo potvrdili aj po 7mich dňoch od oplodnenia...
určite tehotná byť nemôžeš ani nie si a ani nebudeš. len aby si nemala také výhovorky "počkám kým si budem môcť urobiť test až potom pôjdem na psychiatriu" - to najhoršie čo môžeš urobiť!
takže dnes si urob test a zajtra hneď k psychoterapeutovi! čím skôr tým lepšie. potom si budeš hlavu trieskať o stôl prečo si len nešla skôr..
môžeš byť šťastná, bez takýchto myšlienok tak prečo svoje vyliečenie odkladáš??