priatel sa nechce ženiť

Príspevok v téme: priatel sa nechce ženiť
Michala11111

ahojte, vec sa má tak že sme spolu 6 rokov z toho 4 roky spolu žijeme. Ja mám 25, on 30, čo si myslím je vhodný vek na svadbu a dieťa. Ja už túžim po dieťati a po svadbe on nechce o tom ani počuť. Je pravda že náš vzťah nikdy nebol ideálny, bolo tam vela rozchodov, nezhôd no napriek tomu sme ostali spolu a lúbime sa. No ja už neviem čo dalej cítim hroznú neistotu už nechcem strácať zbytočne čas premárniť dalšie roky s ním ked si nemáme založiť rodinu. Ešte kým som ako tak mladá mám šancu si nájsť niekoo iného kto sa bude chcieť ženiť a mať dieťa. Ked to spolu budeme ťahať ešte dalších 6 rokov potom si koho nájdem? Prosím o radu a bola by som rada keby sa vyjadria aj chlapi lebo nerozumiem tomu ked sme spolu 6 rokov spolu žijeme tak prečo nie svadba?

milovna

chapem ta to stou svadbou,viem o co ti presne ide,aj mna by to zralo,keby moj nechcel svadbu.no a dieta aspon chce s tebou?odpis ci chce aspon to dieta

Michala11111

Gappa:
takže o majetok mi ale vôbec nejde. On nie je bohatý aby mi o to išlo.
Ide mi o istotu, o kompletnú rodinu o to že ked sa pohádame kvôli nejakej blbosti nebudeme sa hned rozchádzať a schádzať ale budeme spolu, ved komu by sa chcelo chodiť po súdoch.
Ide mi o to že sa narodí dieťa do kompletnej rodiny dvaja manželia majú dieťa, rovnaké meno..... takže asi tak.

A prečo ma požiadal o ruku? Aj ja si myslím presne to čo Adamkrt, chcel mať istotu že si nebudem všímať iných chlapov. Totiž urobil to po tom čo som skončila výšku a zamestnala sa v novej robote kde boli aj chlapi. Asi len chcel aby všetci vedeli že som zadaná, bez toho aby to posunul dalej. Ja už neviem prečo iné by to robil alebo aby mi zakryl oči s prstenom a myslel že to bude stačiť.
Ale ja nemám 18 rokov a nie som s ním rok aby som čakala ešte dalších 6 rokov

Maoam

tak velka laska sa nekonala, ked si zvolil rozchod...
podla mna sa za toho polroka jeho postoj k vasmu vztahu proste zmenil

to tak byva, bud rada ze aspon teraz bol uprimny a mozes sa podla toho zariadit

AdamKrt

Michala11111 -

Pokial niekto poziada zenu o ruku a potom jej povie, ze sa nechce zenit, tak je to idiot. Chapem, ak sa niekto nechce zenit, ale ziadat zenu o ruku a potom sa vykrucat... Podla mna, chcel mat len istotu, ze mu neutecies, tak urobil prazdne gesto. Lenze hlupo myslel, pretoze vobec nepocital s tym, ze budes chciet co najskor svadbu.

Ze povedal rozchod - urobil Ti vlastne sluzbu...

Gappa

No dobre. Ale aj tak nechapem, ake vyhody ma pre teba svadba. Majetok je spolocny len ten, ktory nadobudnete po svadbe. A ked si to tu uz spomenula, tak mam dojem, ze ty by si chcela prave ten jeho majetok. Mal by si na teba davat pozor. Dieta chces asi len preto, aby si sa cez neho dostala k jeho peniazom. Podla mna by mal ist od teba co najdalej.
Svadba riesi len to, ze keby ste sa chceli rozist, tak budete musiet riesit kopu papierov.

bingham

hehe...presne som si myslel ze ti da taku odpoved...inak myslim ze ked si najdes ineho chlapca...a po case mu povies svadba...alebo rozchod...tak dostanes taku istu odpoved ako od tohto :)

Michala11111

fúúúúúúúúúú až teraz som prišla a mi veru trvalo všetko prečítať. No som rada za každý názor. Áno patrím k ženám, ktoré chcú mať manžela a s ním dieťa, rovnaké meno, spoločný majetok všetko čo k tomu patrí.
Ono teoreticky som zasnúbená s ním, totiž požiadal ma o ruku asi pred pol rokom, no ked som mu začala rozprávať o svadbe cukol. Povedal mi že on hned nemyslel svadbu že len tak budeme zasnúbení a to tie neuznávam, ako načo mám byť zasnúbená ked neplánujeme svadbu? Takže prsten nenosím.
Ked sa s ním o tom rozprávam má samé výhovorky prečo nie bud. rok typu bud. rok máme mimoriadnu splátku hypotéky, mám štátnice....
Tak že o dva roky no to si zas niečo vymyslí typu prišla si o robotu nie sú peniaze, alebo hocičoiné. Proste tak to cítim. Už by som chcela o dva roky priviesť na svet dieť do kompletnej rodinky no tuším že s ním to nevýde. Som mu dnes povedala nech si vyberie svadba alebo rozchod vybral si rozchod, že sa nenechá do ničoho nútiť........
Nepochopím žijeme spolu ako manželia no svadba nie?

VaMo

Pytas sa, "preco nie svadba"...po mojich skusenostiach - sa pytam zasa ja "a naco svadba?" Ano, mozno kvoli detom, vychovavat ako "skutocna" rodina a tak. Ale pokial ich nemate, nekaz si vztah myslienkami o svadbe, lebo sa velmi rychlo moze stat, ze touto utkvelou predstavou pokazis to, co vas spaja teraz, bez papiera. Milujem svojho priatela a verim, ze on to citi rovnako. Planujeme svoju spolocnu buducnost, ale zameriavame sa na ine veci ako je planovanie svadby...mozno je to aj tym, ze mame obaja uz viac odziteho a vieme si "vazit" to, co je medzi nami teraz.