Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priatel sa nechce ženiť

Príspevok v téme: priatel sa nechce ženiť
Michala11111

ahojte, vec sa má tak že sme spolu 6 rokov z toho 4 roky spolu žijeme. Ja mám 25, on 30, čo si myslím je vhodný vek na svadbu a dieťa. Ja už túžim po dieťati a po svadbe on nechce o tom ani počuť. Je pravda že náš vzťah nikdy nebol ideálny, bolo tam vela rozchodov, nezhôd no napriek tomu sme ostali spolu a lúbime sa. No ja už neviem čo dalej cítim hroznú neistotu už nechcem strácať zbytočne čas premárniť dalšie roky s ním ked si nemáme založiť rodinu. Ešte kým som ako tak mladá mám šancu si nájsť niekoo iného kto sa bude chcieť ženiť a mať dieťa. Ked to spolu budeme ťahať ešte dalších 6 rokov potom si koho nájdem? Prosím o radu a bola by som rada keby sa vyjadria aj chlapi lebo nerozumiem tomu ked sme spolu 6 rokov spolu žijeme tak prečo nie svadba?

jajka001_

podstatnejsi su zreli rodicia, si myslim, ako nasilu rychlo spravit dieta lebo teraz je vhodny biologicky cas z hladiska plodenia deti...to by sme mali mat deti v 20ke

cinkaa

Samozrejme, stat sa moze vsetko, ale nemyslim si, ze pri detoch je prvorady vek. Moj 50 rocny bratranec sa akurat stal otcom krasneho, zdraveho dievcatka:) Bohuzial poznam zopar 20 rocnych dievcat, co maju deticky s Downom.

geekygirl7

cinkaa - okrem biologickych faktorov su pri detoch samozrejme dolezite aj ine faktory: zabezpecenie, laska...
Plus ja netvrdim ze styridsiatnici nemozu mat deti, tak ako nie kazda styridsiatnicka porodi postihnute dieta, ale riziko (aj potratu)sa zvysuje s vekom aj u muzov,mali by si to uvedomit. Pozri si nejake studie ohladne paternal age, ak mi neveris.

cinkaa

tamariska - pokial viem, tak zena na Slovensku ostava na materskej tri roky. Preto potrebuje chlapa, ktory rodinu uzivi, tak som to myslela. Poznam mnoho rodin, kde ked nerobia obaja, ziju z roky do ust. Takisto ako poznam rodiny, kde by z jedneho platu nepotiahli hypoteku.
geekygirl - radsej budem mat dieta so 40tnikom, s ktorym mam zazemie, ako s 25 rocnym chalanom, s ktorym nemam co do ust. Riziko potratu u zeny nie je podmienene vekom partnera a ja osobne som bola splodena 41 rocnym muzom a som uplne zdrava.

jajka001_

tamariska, zena chce mat deti, a muz ako otec rodiny ich musi byt schopny financne zabezpecit v dobe ked zena sa stara o deti a teda nemôže zarábať.

jaanna

ak nechce rodinu-deti,manzelstvo...tak sa s nim cim skôr rozid ,Tebe rocky pribudaju ,Ty tuzis po rodine...a mas este sancu si ju zalozit s inym...

geekygirl7

Ja by som len chcela podotknut, ze mi pripada divne, ako si tych muzov hyckame a ofukujeme. Tridsatrocny muz nie je pripraveny na deti, vsak maju cas po 35 atd. Ked je muz neverny, urcite mu doma nieco chybalo, ze sa zena stara o deti a domacnost popri svojej praci je uplne normalne a muz ani prstom pohnut nemusi atd....Vsak to vyzera ako by ti muzi boli uplne nesvojpravni. Vsak dobre, ked sa nechcu zenit a nechcu mat deti, tak to poviem rovno a kazdy vie na com je.
Dalsia vec: uz tu padla otazka plodnosti. Vela muzov si neuvedomuje, ze aj muzom klesa vekom plodnost. Mozno mozu splodit dieta aj na stare kolena, ale napr. spermobanky beru spermie od muzov len do styridsiatky (u zien vajicka do 35). Partnerka štyridsiatnika ma ovela vacsie riziko potratu a aj jej dlhsie trva otehotnenie ako keby mala partnera, kt. ma 25 (bez ohladu na jej vek). Starsi otcovia (40 a viac) maju vacsiu sancu splodit deti s urcitymi typmi genetickych poruch. A to uz nehovorim o tom, ze sa pricina neplodnosti u parov presuva na muzsku stranu. Spermobanky odmietaju kopec mladych chalanov, vysokoskolakov, lebo maju nekvalitne spermie. Mozno by sa muzi mali konecne prestat spravat ako mali chlapci(a my by sme ich v tom mali prestat podporovat), lebo ak si myslia ze si v 45 najdu mladu babu a zalozia si rodinu, mozno budu velmi prekvapeni, ked mlada pani bude musiet vyuzit darovane spermie alebo sluzby mladeho suseda.

tamariška

cinkaa, vysvetli mi prosim ta co znamena ta tvoja veta - ked sa muz vie postarat o zenu. to akoze zena sa o seba postarat nedokaze, preto sa potrebuje vydat? pokial viem to tak bolo v devatnastom storoci alebo este davnejsie.

cinkaa

Ak ten muz stoji za to, neutekala by som. Vyckaj. Ja by som si svojho muza bola ochotna zobrat ovela skor, ale nikdy v zivote som mu o svadbe nepovedala nic, az jedneho dna on za mnou prisiel s prstenom, bez dokopania, z vlastneho rozhodnutia a v den svadby bol najstastnejsi chlap na svete. Bol to uzasny pocit. Nikdy by som sa pred chlapom neponizila tym, ze by som ho nutila do svadby. Nemala by som z toho radost. Niektori chlapi, aj ked su milujuci a zodpovedny, dozrievaju neskor. Manzelstvo je velka zodpovednost a zodpovedny chlap chce vo vacsine pripadov uzavriet manzelstvo vtedy, ked sa vie postarat o zenu a je mentalne vyzrety. 30 rocny chlap nie je sice super mlady na zenenie sa, ale na dieta ano. Ked je ten tvoj podla teba uzasny muz a vie, ze tuzis po rodine, daj mu chvilu cas volne dychat, nedavaj mu to na tanier kazdy den, zoberie si ta, len ho nedus.