Dobry den, chcela by som sa niekomu zdoverit s problemom, ktory je u nas doma uz velmi dlhu dobu. Ide o to, ze moja mama si nevie najst pracu uz 18 rokov, resp. odkedy bola na materskej. Vystudovanu ma strednu ekonomicku skolu s maturitou, ma zdravotnicky kurz, zdravotny preukaz, pracovala v cestovnej kancelarii ako predajca aj administrativna pracovnicka. No odvtedy to s nou ide dolu vodou.
Otec to poslednu dobu uz nezvlada s nervami, chce ju vyhodit z domu, pretoze zijeme len z jeho penazi, my so sestrou este studujeme, takze si pracu este nevieme najst. Snazim sa jej pomahat, hladam inzeraty, volam kade-tade, no vacsinou je to marne. Naozaj je v dnesnej dobe tak strasne tazke najst si zamestnanie? Skusali sme vela inzeratov, predavacka, upratovacka, telefonistka, pomocna sila v kuchyni, opatrovatelka, no dokonca uz aj pri upratovacke usporaduvaju vyberove konanie a samozrejme si vyberu mladsiu, sikovnejsiu zenu (mama ma 43), ale aj tak je to kopa roboty za smiesny plat.
Niekedy si myslim, ze je to uz marne, mama uz akokoeby ani nemala zaujem, ja si kupujem noviny a hladam na internetovych portaloch, akokeby som si hladala pracu sama pre seba....
Mate nejake rady, ako postupovat? Uz sa to doma neda vydrzat, otec je zasa taka povaha, ze lutuje dat kazdy jeden cent, vyjadril sa, ze akonahle dokoncime skolu, poletime z domu a on nas chovat nebude, a ze matka pojde pod most.... Neviem, co mam robit.
Za vsetky vase rady dakujem.
Mama si nevie najst pracu
Matyo to snad nemyslis vazne?!!! tak ptec ich vsetkych zivi a este ma takto prist o 1/2 svojho dedicstva? to je sila! a preco by sa ona mala vobec s nim rozvadzat? co tak najst si pracu a prispievat do spolocnej kasy?
Kukipuki Kosit hlada upratovacku na 1/2 uvazok.
Fakt by mala skusit opatrovanie, kamoska tak chodi, ak ma kurz, ja by som hned sla ale nemam lebo je to drahe.
janulik, ked nemas tak nemas - neplatis poistne, nebude plnenie poistky...to mas tak.
To je síce pekné, že máte navarené, upratané a o všetko postarané, ale to robia aj ženy, ktoré pracujú a nielen klasických osem hodín denne. Popri tom staraní sa o domácnosť by bol problém naučiť sa nejaké základy nemčiny?
Matyo, zdedene veci sa nepocitaju do bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov
Kukipuki, poznam baby, ktore nevedeli ani len ceknut!!! nemecky a chodia opatrovat. postupne sa naucili a su tam dodnes.
doma mate perfektny poriadok ale co ma z toho mama? nema vlastny prijem, je zavisla na manzelovi. poriadok ani vzdy tepla strava nie su podstatne ak si to jej muz neváži. vy ste uz velke, kludne mozete upratat aj vy, ani otcovi sa nic nestane ked nieco doma porobi. a aj navarit mozete na striedacku, aspon sa naucite.mozno to nebude take chutne ako od mamy :) ale teraz mama potrebuje pomoc.
lebo ked bude stara a bez penazi, bez prijmu,a budete povinni sa o nu postarat, to tiez nebude sranda
počkajte kým otec zdedí dom a potom nech sa vaša mama s ním rozvedie (pokiaľ ona už nemá záujem, tak sudca nemôže nič namietať), dom by sa počítal do spoločného vlastníctva a musel by ísť 50:50, aspoň by ste mali dostatok peňazí ma nový začiatok : )
Skusime zajtra napisat zivotopis a motivacny list, zaslem to do toho Volkswagenu a este niekam, nadej umiera posledna...
a z coho si mam platit? ak by som mohla platim si davno uz :)