Zapal mocovych ciest - liecba

Príspevok v téme: Zapal mocovych ciest - liecba
July258

Dobry den, uz asi treti den pocitujem caste nutkanie na mocenie a miernu bolest, vcera to bolo horsie ale pila som vela vody a dnes sa citim lepsie. Zapal mocovych ciest som este nemala ale podla priznakov si myslim ze je to ono. Viete mi prosim poradit nejaku domacu liecbu kedze som momentalne odcestovana a k doktorovi sa dostanem najskor o tyzden ?? mam zajst k urologovi alebo staci ist za obvodnym ?? Dakujem.

ZemanuelaZ

600GB podla mna na imunitu je vhodnou volbou nasadit si enzymy, Wobenzym je pri tomto super, mam ho vyskusany a nemenila by som. Pretoze prave on riesi problem tam kde vznika, ze nepotlaca prejavy, ale riesi problem, ktory ozaj treba vyriesit. Hlavne aj tie enzymy je potrebne aby sme ich brali dlhodobo, len vtedy mozeme vidiet vysledky, po ktorych tuzime, predsa to telo tiez potrebuje cas aby sa dalo dokopy, aby sme videli to zlepsenie, nejde to zo dna na den, ale stoji to zato!

minimie

Ahojte spolutrpitelky. Moje ockovanie na zlepsenie vaginalnej flory a prevenciu zapalu mocoveho mechura po mesiacoch kludu potrebovalo booster. Ako som na to prisla? Dostala som zapal mocoveho mechura :) Davala som si ale zabrat, sex, cestovanie, kupele, plavanie, sauny, malo spanku...uzivala si 8 mesiacov bez problemov, kym to zas nezacalo (predtym som mavala zapaly pravidelne po pohlavnom styku, obaja partneri ziadne pohlavne choroby ci bakterie). Skusala som Wobenzym, polroka, 30 tbl denne-nepomohlo. Skusala som Urovaxom-nepomohlo. Skusala som brusnice-skoda penazi, upravila stravu, cikala pred a po pohl. styku, ziadne kondomy, gely, antikoncepcia, tampony, pravidelne davala laktobacily do posvy, brala vitaminy, mineraly, pila caje. Nic nepomohlo. Len to ockovanie Gynatren.
Nedavno som ochorela na zapal mocoveho mechura zas a chcela som sa vyliecit bez ATB. Za tych 12 rokov a plateni sukromnych lekarov viem, ze kazdy prijem ATB oslabuje sliznicu stien mechura a posvy a navyse bakterie vymysleli system schovat sa pred ATB a cast u nich sa zapuzdri bunkami z epitelu a ATB k nim neprenikne. Preto su reicidivy, nezabili sa vsetky bakterie, aj ked na testoch nic nevyjde (mam ich aj doma a pravidelne kontrolujem stav mocu). Chcela som s vyliecit bez ATB a poctivo doma lezala, pila Solubitrat caj a drzala s v teple 11 dni a zapal sa nezlepsil..ci skor zhorsoval. po 7 dnoch som navstivila gynekologa a dostala booster ockovania, ten vsak zapal nevylieci. A dostala antibiotikum, kedze sa bal o moje oblicky. Den nato mi vsak dosla moja objednana D-Manoza, v prasku, na amazone kupite cisty prasok ovela lacnejsie ako v slov. lekarnach. prvy vecer som brala 2 gramy kazdu hodinu, ako bolo v navode a reda dalsi den som sa lepsie necitila. Potom som nasl ale nemecke navody, kde pisu, ze na preliecenie akutneho zapalu treba vyssie davky. Cely den som si dala zalezat. Najprv jednu kopcovitu cajovu lyzicku a o hodinu znova. Potom kazde 3 hodiny kopcovitu lyzicku. Vtedy som ju dala do 200-250 ml teplej vody a cakala 45 min. az hodinu a dal si urologicky caj, nech sa mechur vyplachne a potom pila vela caju. takto som cyklovala cely den, casovo a na disciplinu trosku narocne. Po 1 takomto dni s vysokou davkou manozy sa mi dalsi den ulavilo. Po 11 dnoch za neustaleho zhorsovania stavu. Dalsi den som ju brala dalej kazde 3 hodiny, cajovu lyzicku, dalsie dni 4-5krat denne. Sam som bola velmi skepticka, ale za tak dlhu dobu mozem fakt povedat, ze ma vyliecil ten cukor. Vyhla som sa antibiotiku. Idem samozrejme brat D-Manozu dalej, obzvlast vzdy po pohl. styku a pred spanim a snad to bude lepsie, ale extremne ma zaskocila taka rychla ulava a zlepsenie, takze nieco na tom musi byt. O jej ucinkoch sa uz publikuje aj v lekarskych a vedeckych zdrojoch, ucinkuje ale len na e-coli a steptokokovu bakterialnu infekciu, co je 8o az 90% pripadov. Zvysok moze byt aj pohlavna choroba, virus, alergia na spermicid ci kondom atd. Takze dufam, ze kombinacia Gynatren ockovanie (Strovac je doslova proti bakteriam, Gynatren zlepsuje celkovy stav flory a je dobry aj na vaginozu a mykozu, po ockovani som mala do tyzdne este jeden gyn. problem a potom uz nie, u mna maly zazrak).
Takze kazdy ma svoje sposoby, ale u mn su toto prve, ktore zabrali za 12 rokov. Odporucam.

600GB

Toto sú len také krátkodobé náplaste. Ak sa raz zápal objaví treba naozaj začať cielenú liečbu hlavne smer imunita. A najistejšie smer dr. Luba Albertová. Nespoliehat sa na antibiotiká. Tie na chvílu pomožu ale onedlho sa všetko vráti a potom je to oveľa horšie.

addia

Práve toto, že aby sa ten zápal nevrátil, lebo to má vo zvyku, keď dostatočne potom ešte imunitu neposilníme. Preto ja neustále aj keď už som sa problíému ako takého zbavila, tak Wobenzym užívam, síce už iba ako podporu a posilnenie imunity, ale aj tak myslím, že to je podstatné preto aby sa mi zápal nevrátil ;)

norikka

Monika hlavne aby sa to nevratilo, lebo ked tieto problemy nastanu mala by si vnimat to preco vznikli. Ze evidentne s imunitou je niekde problem, ked nieco taketo sa udialo, ked zapal sa dostal do tela :)

Monika1984

Ja som svoj prvy zapal mocoveho mechura prekonala v aprili 2018 a napriek tomu ze som to predtym nemala som hned vedela o co ide. Prvy den som pila caj Urosept a kupila som si Urinal acut tabletky, kedze sa to do dalsieho dna nezlepsilo ale naopak zhorsilo isla som k obodnej hned som vzala aj moc, dr. ho skontorlovala boli tam znamky zapalu, dala mi antibiotika na 3 dni take prasky do vody, okamzite to zabralo po prvej davke vyrazne zlepsenie. Kedze som sa obavala aby sa to neopakovalo nasadila som kuru s Valovic kvapkami na tento problem ktore som uzivala 6 tyzdnov. Je september a viac sa to nezopakovalo bola som sa aj kupat aj cokolvek a musim si zaklopat

norikka

Ako prevencia by sa to mozno este dalo, ale ako liecba uz problemu, zapalu to nie. Pri zapale treba riadne zakrocit, nasadit liecbu, posilnovat imunitu, nenechat to len tak. Lebo sa to moze este viac potom zhorsit a to podla mna nechce ani jedna z nas :)

addia

Guľka toto už nepomôže, keď zápal prepukne, vtedy ten zápal treba liečiť a týmto teda sa zápal vyliečiť nedá ani len náhodou. Tiež som neraz takéto rady počula, aj som to raz skúsila, ale nič mi to nepomohlo. Čiže som už toho názoru, že lieky jedine na zápal, tie majú silu ho zničiť!