Magneticka rezonancia

Príspevok v téme: Magneticka rezonancia
mmilan7

Chcem sa spýtať,že kto môže odporučiť MR.Ja mám problém s krčnou chrbticou a po rehabilitacií sa mi stav zlepšil,ale to nie je ešte vyliečené.Je to v SR pravidlom,že skôr liečia a keď to nevyjde,tak zisťujú diagnózu?Ja sa už liečim asi pol roka a mal som veľmi zle stavy.Nebol som okrem vyš.u neurológa,ciev a u rehabilitačného lekára na žiadnom inom/RTG,MR atď./vyšetrení.Mám závraty a cítim bolesti v krčnej chrbtici.Iste uznáte,že pri tak úbohom socialnom systéme nemôžem si dovoliť ako živnostník tak dlho nerobiť a nechať sa bez riadnej diagnostiky utešovať,že je to lepšie.Už sa mi to 3X vrátilo.Môžem si síce aj individuálne MR zaplatiť,ale je to veľmi drahé.Ináč ju hradí celú ZP.Mám za to,že či sa lekári nesnažia aj keď bez efektu si najskôr z nešťastia druhých nahnať vlastný príjem.SR podpísala deklarácie LP,chartu práv pacientov atď.,kde sa tvrdí o rešpektovaní času chorého.Určite včasná,presná diagnostika má rozhodujúci vplyv na dlžku práceneschopnosti.Prosím Vás kde sa môžem domáhať MR keď nechcem už ďalej sa nechať bez presnej diagnostiky liečiť.Viem,že na to právo mám,ale ako to chodí v SR.

Peterfk.

Prosim, kolko to bude stat? Potrebujem to rychlo zistit, prichadzam kazdy mesiac o peniaze na ID na ktory mam narok, kym to neschopni lekari zistia, pridem o stovky eur.

Peterfk...

Ahoj, diky za radu. Prosim, porad, je to naliehave.

Kde najdem zoznam vsetkych sukromnych klinik, co robia MRI.
Ktoru odporucas? (najlepsie co najblizsie ba) Kde to spravia kvalitne a necaka sa dlho.

kolko to asi bude stat? (scan hlavy a hrudnika)

Ja som na skusku pisal sem, ze ako samoplatca, no povedali mi , ze na MRI vzdy potrebujem odporucenie lekara, tak som uz dalej nehladal.
www.clinicaorthopedica.sk

Diky.

zsuzska

Peterfk...nie je to pravda. Vždy treba len keď ideš do štátneho zariadenia na rezonanciu, ale pokiaľ ideš na nejakú súkromnú kliniku, tak nepotrebuješ vôbec žiadne odporúčanie. Ja som tiež riešila toto pred pár mesiacmi, keď som mala zdravotné problémy a chcela som to mať čo najskôr tak som bola na súkromnej klinike spinn a tam som vôbec žiadne odporúčanie nepotrebovala

Peterfk...

Povedali mi, ze na MRI treba vzdy odporucanie lekara.

Nevie niekto, ci moze na MRi odporucit aj vseobecny lekar?

mascha

potrebuješ odporúčanie, len ak by si chcel ako samoplatiteľ obetovať okolo 150Euro...
nečaká sa dlho napr. v RS alebo LC

petra_peta

"Tiborrrr" MR robí aj nejaká súkromná klinika? ja som myslela, že to len štátne zariadenia robia. Takže pri súkromných lekároch nepotrebujem doporučenie, dobre tomu rozumiem?

Mladka78

v statnych sa dlho caka, tiez som si tym presla asi dva, tri roky dozadu. Teraz v septembri idem na mr znovu ale uz som sa rozhodla, ze vyhladam si sukromnu kliniku nejaku aby som nemusela dlho cakat na termin.

Rescue84

Poznám ešte iní spôsob ale treba mat peniaze www.ortoped.sk clinika ortopedica ako nahle se objednate pride tam zaplatite niaku sumu a je to neje stím problem

nikola.stein

V štátnych zariadeniach čo viem sa čaká veľmi dlho. Muž bol teraz minulý týždeň konečne sa dostal na rad v jednom zariadení ale termín si nahlasoval tri mesiace dopredu. Nie je to sranda, najmä ak človek má nejaké väžne problémy a stav sa mu môže zhoršiť :(