Magneticka rezonancia

Príspevok v téme: Magneticka rezonancia
mmilan7

Chcem sa spýtať,že kto môže odporučiť MR.Ja mám problém s krčnou chrbticou a po rehabilitacií sa mi stav zlepšil,ale to nie je ešte vyliečené.Je to v SR pravidlom,že skôr liečia a keď to nevyjde,tak zisťujú diagnózu?Ja sa už liečim asi pol roka a mal som veľmi zle stavy.Nebol som okrem vyš.u neurológa,ciev a u rehabilitačného lekára na žiadnom inom/RTG,MR atď./vyšetrení.Mám závraty a cítim bolesti v krčnej chrbtici.Iste uznáte,že pri tak úbohom socialnom systéme nemôžem si dovoliť ako živnostník tak dlho nerobiť a nechať sa bez riadnej diagnostiky utešovať,že je to lepšie.Už sa mi to 3X vrátilo.Môžem si síce aj individuálne MR zaplatiť,ale je to veľmi drahé.Ináč ju hradí celú ZP.Mám za to,že či sa lekári nesnažia aj keď bez efektu si najskôr z nešťastia druhých nahnať vlastný príjem.SR podpísala deklarácie LP,chartu práv pacientov atď.,kde sa tvrdí o rešpektovaní času chorého.Určite včasná,presná diagnostika má rozhodujúci vplyv na dlžku práceneschopnosti.Prosím Vás kde sa môžem domáhať MR keď nechcem už ďalej sa nechať bez presnej diagnostiky liečiť.Viem,že na to právo mám,ale ako to chodí v SR.

Tiborrrr

Zalezi od toho kam na magneticku rezonanciu chces ist. Ci je to statne zariadenie, pokial ano tak potrebujes odporucanie a mam pocit, ze tam musi byt ze z akeho dovodu sa MR robi..

petra_peta

Leala a kde si bola na magnetickej rezonancii? potrebovala si mať nejaký papier od lekára, ktorý ťa na magnetickú odporučil alebo to netreba? len poviem, aký mám problém?

Rescue1984

doktor to može te doporučit nebo lekár s pohotovosti ak by si tam mnel uraz nebo sukromne klinici ako clinica ortopedica by spravili vyšetrenia

Mončika

Tiež by ma zaujímalo či to už má vyriešené alebo nie pretože tiež ma čaká magnetická rezonancia ale termín vyzerá, že by som mohla dostať najskôr na október, čo nie je pre mňa moc ružová vyhliadka :(

Leala

už to máš vyriešené, či ešte nie? Ja som na magnetickej rezonancii bola asi mesiac dozadu. Kým som našla mr kde by som nemusela čakať veľmi dlho tak som skoro ošedivela. Ale nakoniec sa podarilo. Určite sa oplatí v takomto prípade poobzerať po súkromných klinikách.

majuška 1

Odporúčam na MR Diagnostické centrum v Rimavskej Sobote.
Žiadna čakacia doba. V piatok som tam zavolala a objednali ma na pondelok. Úplne super.

Daniel P

Zdravímm, mám 17 a už som bol 3x na MRI .. áno je ťažké sa tam dostať a trvá to dlho kým sa dostanete na radu, mal som rovnaký problem s kolenami a čakať pol roka na výsledky čo vám je, keď ste na barliach po úraze nieje normálne ... Zobral som ale veci do vlastných rúk, jediné čo potrebuješ je žiadanka na MRI od doktora, a môžeš začať obvolávať rôzne kliniky po Slovensku ... niektoré majú miesto až za pár mesiacov, ale niektoré objednávajú každý týždeň, z osobnej skúsenosti ti môžem doporučiť Rimavskú sobotu (tam ma zobrali zo dňa na deň) ale keď bol ten štrajk sestričiek tak zas poradovník pol roka tak nvm jak je to teraz a ďalšia na ktorej som bol 2x je v BB ortotech ale to je len taka mala - ruky nohy .. každopádne hľadaj,volaj a nevzdávaj to ;)

Peterfk...

Tak toto je problem Slovenska, a zdravotnictva, v akom stave to je. MR je velmi dolezite, a v podstate, idealne by bolo, keby sa tam dalo dostat lahko, a rychlo. Kolko trapeni a nezistenych diagnoz by sa tam zistilo, kolko ludi by mohlo dostat preukaz na tazko zdravotne postihnutych, a doliecit si chorobu v klude... namiesto toho sa trpi. Kolko ludi musi zit s nezistenou diagnozou roky, mozno aj do konca zivota (mozno aj umru), len preto, ze niesu peniaze, a na MRI je tazke sa dostat len tak. Dokonca, idealne by bolo, keby sa to robilo aj preventivne.

Tiez sa neviem dostat na MRI. Mam roky problemy vnutri tela, nakoniec vyzera, ze to boli parazity, mal som aj obstrukcie criev, vsetko by to bolo vidiet na MRI, verim tomu. Ale neviem sa tam "pretlacit". Podla tabulky, som mal cely cas narok na preukaz ZTP, kedze toto ochorenie presahuje 50 bodov... ale nic... ani len na PN som dovtedy nebol, lebo som nevedel co mi je. Samozrejme som nebol schopny pracovat, mam uz 4 roky bublinu v zivotopise... kvoli tomu, ze mi to nezistili. Este aj teraz, ked viem, kde je problem, sa tam neviem dostat, takze nemozem dostat preukaz ZTP. Takisto ma nikto nebere vazne, tvrdia, ze si to vymyslam, a som lenivy... cize aj psychicky vas kvoli tomu nicia. Peniaze nemate, nemate si ako zarobit... chorobu vam nepriznaju. A ked vam nieco zasiahne nervovu sustavu, neviete ani rozmyslat, vybavovat... ani vela ludi nevie, ze MRI existuje, podla mna sa utrapia k smrti, skoncia u psychiatra, a ten ich dorazi liekmi, na nespravne urcenu diagnozu.

Tak ako aj mna tam uz posielali, a pritom su to parazity, ktore vam znicia brusnu dutinu, sposobia obstrukcie criev.
web.stanford.edu

A samozrejme zasiahnu nervovu sustavu, mne sa dostali aj do mozgu. Ked to spomeniem lekarovi, ze sa mi dostali do mozgu, ihned ma prestane brat vazne, a posiela za psychiatrom... ako debila... hypochondera, ze mi sibe... samozrejme ze mi sibe, ale z toho, ze sa tam dostali. Je to horor.

Na MRI by bolo vsetko ihned vidiet, ze si kopa ludi nevymysla, a ze z nich robia hypochonderov, neopravnene. Je to cele o peniazoch, kolko MRI pristrojov si moze stat dovolit, a ako rychlo sa tam dostanete. Cele by to bolo lepsie, keby bola MRI lahko dostupna, o kolko by sa ulahcilo lekarovi aj pacientovi. Keby sa tam cakalo napriklad tyzden a dalo sa tam lahko dostat, to by bol idealny stav.

A ja som mal cely cas aj narok na kompenzacie, ochranny prispevok, atd... na liecenie, lieky, atd... ale nic z toho, ked vam to nediagnostikuju.

lucisija

Ahojte kam chodíte na magnetickú rezonanciu? potrebujem si urobiť toto vyšetrenie, čo najskôr vzhľadom na vážnejšie zdravotné problémy, ale všade musím čakať minimálne mesiac aby som dostala vôbec nejaký termín. Neviete či niekde sa dá dostať termín aj skôr?

petka18

Prosím vás kto mi môže vypísať lístok na CT alebo MR? Dá sa ísť aj na vyšetrenie Ako samoplatitel ? A aká je vtedy cena?dakujem za každú radu