Olga, po prečítaní tvojho príspevku som si iba smutne vzdychla.Lebo velmi rada by som sa dostala do stavu, že postačia jesť malé dávky, a menej často ako u teba, a že vtedy si možno dovoliť i tak trošku viacej histamínové potraviny .... Ja som však už dosť niekedy zúfalá, tiež som si zvykla menej jest, potraviny ako ryby, konzervy, zbožňovanú tuniakovú nátierku, čokoládu, víno, špenát, tvrdé syry, plesnový syr a podobne, som ešte nemala odkedy viem aký problém je u mna s histamínmi. Jediný prehrešok, ktorého som si vedomá je aspon maličká, celkom maličká káva, aspon jediná za den. Potraviny, kt. obsahujú kvasnice však velmi ťažko vylúčiť kedže sú to naše každodenné základné potraviny, ale i to sa snažím s kadejakými náhradnými chlebíkmi občas kombinovať.Ale ja mám taký dojem, že mi škodí asi všetko. Aj ked si dám jednu lupačku s čajom, alebo jeden chlebík s trojuholníkovým syrom, alebo cestoviny s roztopenými mäkkými syrmi a posypané pažítkou trošku, tak stále mám nové prejavy problému behajúce po celom tele na striedačku. Buď opuchnem na hornej, alebo dolnej pere, na ušiach, v hornej i dolnej časti oka, prsty nôh a rúk, zápästia, priehlavky .... alebo mám rôzne velké červené, svrbivé, vystúpené mapy-fľaky po tele na roznych miestach. Niektoré tieto fľaky sa príšerne rozťahujú aj do velkých rozmerov - 20-30 cm ..... a to vlastne 2x cez den si dám pred jedlom i Daosin, bez probiotík som neni ani jediný den. Vlastne stále mám aj opuchy, aj flaky po tele. Achhh. Chvílami ide na mna zúfalstvo ako stále vyzerám, ako to bude v letných mesiacoch ked sa budú nosit krátke rukávy .... ešte dobre je aspon to, že som sa dozvedela o bielej paste Imazol, ktorou sa stále natieram, a ktorá mi pomáha vydržať to svrbenie a pálenie fľakov. Ale to potom vyzerám ako indiánka pomalovaná na bielo - ako deti ked majú osýpky. Ale treba ísť dalej, uvidíme časom ... všetko dobré želám :-)