vegetariánstvo

Dr.Palacinka

mira: Prečo by malo mlieko škodiť? A nie je mlieko ako mlieko. Hm a ryba? To čo prospieva tebe nemusi prospievať inému.

Dr.Palacinka

lakto-ovo vegetarianka: Hlavne sa nenechaj presvedcit ze je zdrave to co ti nechuti. Mozno casom tvoje telo zisti, mozno o rok, ze potrebuje aj vajcia a spravis si palacinku s lekvarom, slahackou a cokoladou. Ale teraz by ti asi vajce uskodilo, tak ho nejedz, ak ho nechces.

Dr.Palacinka

lakto-ovo vegetarianka: Jedz vsetko co ti chuti. Chut je signal tela ze potrebuje nejaku latku ktora je obsiahnuta v potravine ktoru jes. Tvoje lakto-ovo vegetarianstvo zrejme vychadza z potrieb tvojho tela. Ak to tak citis, ak ti to vyhovuje, tak je to spravne.

- mira

Možno vynechávaš a možno máš niektoré v nadbytku. Myslím tým hlavne mliečne výrobky, mlieko a vajcia, pôvodcov nespočetného množstva zdravotných problémov.
Vegetariánstvo treba vedieť. Hlavne zabezpečiť dostatok vlákniny, minerálov a vitamínov, dbať na výber a množstvo správnych nenasýtených tukov, vedieť čomu sa vyhýbať a aké pomery jedál jesť.
To to zabezpečí pestrý výber celotrnných obilnín, domácich zelenín, semienok, strukovín, rias,ochucovadie, technológií prípravy.
No a občas si dať rybu, to je dôležité.
Tak sa zbavíš nielen bolestí, trápenia a chorôb, ale i závislosti na lekároch.

SaDell

Ahojte,

uz 6 rokov som lakto-ovo vegetarianka. Mam ale v poslednych par rokov coraz vacsie zdravotne problemy. Pravdepodobne vynechavam nejake dolezite potraviny. Viete mi poradit so spravnou skladbou jedalnicka? Alebo ake su zakladne potraviny, ktore musim prijimat?

Dakujem moc.

BJ

0mega, to je uz na kazdom vegetarianovi, nakolko vazne bere striktnost.
Vegetarianstvo je len abstrakcia. V reale sa neda vyhnut konzumacii "masa" alebo zivej hmoty. A takisto, aj obcas zaslapnes hmyz. A v crevach sa biju bakterie ako blaznive. Je to len ideal, ku ktoremu sa snazis priblizit. Poznam aj vegetarianov, ktori ked potrebuju zhltnut nejaku tabletku, nesmie v nej byt zelatina (vo vacsine pripadov je obal so zelatiny). Su to takzvane kapsule vhodne pre veganov.

watermelon

nechapem tvoju otazku, ale ja si umyvam ruky bio rastlinnymi mydlami a na sprchovanie pouzivam takmer vylucne iba vodu

RNG

Oprava, Psychika. Nejak sa mi uz zacinaju pliest y a i, pridlho som mimo Slovenska a Slovenskej kultury.Starnem a zabudam....

RNG

Samani maju az 85% uspech v lieceni len pouzivanim psychyky(okiadzanie, mrmlanie formul, ovievanie, sugestivne recove a telesne prejavy atd.To je vsetko len cisty vplyv na psychiku, co jasne dokazuje, aka je dolezita cast psychyky vo vsetkych zdravotnych procesoch a pochodoch.
"Viera lieci, stress zabija" je prislovie, co som pocul kedysi davno este v mladosti a uz ani neviem kto z autorit ho povedal.