ahojte študenti:) chcela by som len poradiť, ako sa nezblázniť do štátnic, ako si čo zadeliť a stíhať to bez ujmi na zdraví..aké máte vy skúsenosti s učením na štátnice? stíhate? už ste začali? a vy,čo máte už po nich, ako ste to zvládali?
Ako sa do štátnic nezblázniť
díky moc za podporu a rady, holky!:)
Fakt je, že netuším. Zrejme musíš zájsť za vedúcim katedry alebo rovno prodekanom fakulty, aspoň ja som to tak robila. Choď si to zistiť čo najskor, sú dosť zanovití. Osobná skúsenosť.
Bubinka urcite ju urobis a nad inou alternativou ani neuvazuj!! Myslim ze je moznost opakovat posledny rocnik, ale urcite si tym neotvaraj zadne vratka
no téééda, ale nás tu je, čo máme pred sebou v najbližšom čase štátnice..juj juj, buj buj bojím sa....akože snáď sa nervovo nezrútim....beztak už beriem ad...tak uvidiím...da sa nejak opakovat piaty ročník???ja si ešte prenášam jednu skúšku zo štvrtého ročníka, lebo som bola chorá, nemohla som sa na ňu naučiť, tak o dva týždne ju musím spraviť, ak ju nespravím, nepustia ma ku štátniciam, tak potom čo by sa dalo robiť? posunúť štátnice?
No, to máš pravdu. Mne sa najviac páčila tá atmosféra. Na intráku na poschodí sme bývali samí piataci a to bola už aj prdel, sme prichádzali na také veci, stromček v máji,.... a bola skutočne sranda sledovať tie vystresované ksichty. Len zo Šaniho som bola vystrašená, mal deň pred.
Vies Katty, mas pravdu. Ale kazdy stresuje...bez toho by to nebolo ono. Ja si stale stanovim datum, ale potom najdem x dolezitejsich veci ktore treba urobit..Ale je jasne ze to vsetci zvladneme
A ešte, keď budeš vedieť z každej otázky 5 viet, nevadí, ale nech sa nestane, že žiadnu. Na štátniciach sa už potom aj dosť pomáha. Skúšajúci vidia, či vieš, alebo nie. Často sa stáva, že ťa nechajú rozprávať aj bočné otázky popri tom. Samozrejme, v krajnosti.
Pred štátnicami prišiel ku mne kamarát, dosť zdeptaný, som ho nespoznávala. Hovorím, Šani, čo je? Na nič si nespomína, je úplne zablokovaný. Až ma triaška chytila. Ty? Okamžite prines všetky veci, ktoré si sa naučil a prejdeme to spolu! Sadli sme si, teda, a ten si začal na všetko detailne spomínať, tak som mu vynadala. "Nikdy sa nechci na štátnice naučiť všetko!!! Ak si sa to nenaučila doteraz, tak zabudni na drvenie pred štátnicami. Toto musí byť už iba pripomenutie si naučeného. Stručné výpisy z kníh a stanoviť si dátumy, do kedy musím látku stihnúť zopakovať. Ak sa nedarí, odložiť nezopakovanú látku a prejsť na ďalšiu, zrýchliť tempo a keď ti zostane čas, opať sa vrátiť k nedokončenej téme." Úplná pohoda a to som bola v ťažkej depresii!!! Zmákneš, neboj.
Ach elle myslim ze ti v tejto chvili vsetci zavidime... Na acka kalem..staci mi ak budem uz mat v ruke diplom a nikdy viac na skolu nepomyslim... :o)
ja mám štátnice z Dejín umenia a už len keď si na to spomeniem tak sa mi nechce nič robiť. Stále sa do toho tak nejak tlačím, aj keď si naplánujem čo budem v ktorý deň robiť tak na to kašlem, ale keďže sa to už blíži bude lepšie ak si pohnem, bože tak sa mi nechce... ale ten pocit že už len dva mesiace ma hreje pri srdci :-)