Ahojte pozrela som si film aj citala knihu secret-tajomstvo a chcela by som vediet ked to niekto tiez videl ake mate s tym skusenosti ? zlepsil sa Vás zivot? ste bohatsimi? mate vsetko pocom ste tuzili ?? verite ze staci tak malo a zivot je lepsi??
Kto cital/videl secret-tajomstvo ??
presne tak sweater ;) ja som natom nejak podobne :)
posobis ako v pohode chalan system, tak preco neist s tebou :-), len ide o to ze som si neni isty v ktorej krajine chcem zakotvit, a ked tak asi az o par rokov :) teda ak sa nic necakane nezmeni ale australia je urcite medzi kandidatmi :)
boze sory prispevok pod mal ist do inej temy :D
aa este dodam ze skor ako na tie parametre ktore su skoro rovnake by som sa zameral hlavne na znacku (ako nizsie spominam) a potom ci ma hlinikovy ram resp noz, ake ma upinanie, ci ma 2 klipsne alebo len jednu a suchy zips a hlavne ako v nej drzi noha ;)
sweater, na facebooku je skupina : " slovaci v australii " tam som sa docital kadejake info, + www.dalgety.sk stranka na ktorej najdes vsetky odpovede :)
ideme spolu ? :D
ta3 chcem sa spytat, kde mozem vsetky tieto veci vypatrat? mam namysli ake vsetky povolenia treba, aby sa tam dalo pracovat, zit atd. proste aby som sa stal z cudzinca domacim :-), ty si dala na tu australiu super info ale co ostatne krajiny? ci zostava len googlovat alebo nejaka ambasada alebo kde teda? diky
no presne o tej skuske vravim, takze az tak aspon nejaky prehlad mam :D no a s tou anglinou neviem, to by sa musel stat asi zazrak :D ale ja na zazraky neverim .... spolieham na ne :D
System
pravdaze, ak chces dostat pracovne alebo studijne viza (to by bol vstup, medzitym by si sa mohol tu ozenit, prave som spoznala jednu 28 rocnu Cesku, ktora prisla sa na 2 roky ucit anglictinu, medzitym sa vydala a uz tu zije permanentne), musis urobit medzinaronu skusku z anglictiny (IELTS, info najdes na www.ielts.org), skuska sa robi v Bratislave, ja som ju tiez absolvovala, lebo povodne som chcela ziadat o pracovne vizum, ale na ten typ viza som uz nesplnala vekovu kategoriu, ked skoncis VS, najdes si na internete, ktore profesie Australia potrebuje a ak ta Tvoja bude medzi nimi, das si ziadost o pracovne vizum, ale predtym samozrejme musis urobit tu skusku z anglictiny, ak Tvoja profesia je v AU nepozadovana, poziadas o studentske vizum na studium anglickeho jazyka (australska ambasada pre Slovensko je vo Viedni), chvilu to bude trvat, kym to vsetko zabsolvujes, ale co su 1-2 roky proti slave bozej? nic, takze urob si strategicky plan a nasleduj ho, vela stastia
wow ta3 to co si pisala mi pride ako sci.fi :D ako uplne iny svet a asi aj je :) snad aj ja budem mohol nekedy napisat podobne vety ako tvoje :) aaa s tou EN: no cital som na nejakej stranke neviem ako sa volala, nejake rady a informacie pre slovakov ktory chcu ist do australie a tam pisali ze je potrebne spravit nejaky EN test ak chces ich obcianstvo ci alebo pristup do krajiny. moc som tomu nechapal len som to v rychlosti presiel tak nebudem trepat nezmysli radsej.
System,
som v AU uz sest rokov a nehovor, ze si hlupy aj keby si hned bol, ale nemozes byt, ked zvladas VS a ze nevies rec?, ziadny problem, predsa intenzivne kurzy existuju, moja vekova kategoria sa anglictinu v skole neucila vobec, ale ked som chcela tu zit, ucila som sa ju ako samouk, Tvojou najvacsou devizou je mladost a odhodlanie, tak skonci najprv VS a potom sa zameraj na odchod, toto je super krajina po kazdej stranke, no a pre mladych so zdravou ctiziadostivostou a ochotou pracovat ponuka skvele moznosti, moje deti boli uz dospele, ked sme sem prisli, cca 2 roky mi zazlievali, ze som ich sem dotiahla tak im chybali kamarati, no teraz si uz zvykli a naramne si pochvaluju, syn ma iba gymnazium, cize ziadnu kvalifikaciu, tak robi manualnu robotu, uz sa vypracoval na majstra, robota ho bavi, zaraba cca 1000 AU dolarov za tyzden (tak si to laskavo prepocitaj a ani neuveris), dcera odhodlana nieco v zivote dosiahnut (po mame pravdaze:-)) ) skoncila na Slovennku bakalara a tu rovno pokracovala v studiu doktoratu filozofie (cize jeden stupen vlastne preskocila), tento rok konci skolu, chodi do zahranicia prezentovat vysledky svojej prace, je uspesna a bude coskoro dobre zarabat, teraz ma stipendijum, z ktoreho krasne samostatne zije, zo stipka si kupila novyu Toyotu, denne jazdi na univerzitu a spat a to vsetko stiha v pohode zo stipendia a ani nijako sa neobmedzuje, aj si zapali, aj si pivko da, aj pobrazdi Australiou, uz presla napriec aj Tasmaniou, teraz sa obidvaja chystaju na odvaznu cestu na najsevernejsi cip AU, co je tam a spat 8000 km, ja som nezamestnana, uz som prisla v pokrocilejsom veku, ale si nestazujem, z podpory si zijem lepsie, ako na Slovensku z platu inzinierky a veducej oddelenia a tiez denne jazdim svojim autom, sice som sa sem vydala, ale manzel ma financne nepodporoval, vlani zomrel, System, ak tam velmi sem chces prist, nevidim dovod preco by si nemohol, prist sem iba na dovolenku neodporucam, nechcelo by sa Ti vracat a zbytocne by si si situaciu skompplikoval, ak mas este nejake otazky, kludne odpoviem, lebo fandim vsetkym odvaznym, lebo si zapamataj, svet patri odvaznym, nie bojazlivym