Kto cital/videl secret-tajomstvo ??

sweater

no uvidime co bude, a som rad ze na tej ambasade sa to da pozistovat, myslel som ze oni len riesia nejake problemy nasincov v tej konkretnej krajine ale tak super ze je aj toto v ich kompetencii :)

Genesis

TA3 napisala:

Genesis,

chapem Tvoj postoj a je mi luto, ze Tvoja niekolkorocna snaha a viera neboli naplnene, musel si robit nieco zle, lebo aj verit a verit je velky rozdiel, zakon o pritazlivosti funguje a to preco ludia trpia, aj ked sa zjavne nicoho zleho nedopustili som pochopila az ked som prijala moznost reikarnacie a teda aj karmy, vsetko do seba krasne zapada, len sa na veci musime pozriet zo sirsieho uhla, nielen z uzkeho pohladu tohto konkretneho zivota, nechcem negovat opacne nazory, ani nikoho o mojich nazoroch presviedcat, ale akosi som potrebovala reagovat na Tvoj posledny prispevok

reakcia :)

vies ludia tvojho typu teda veriaci vzdy maju vyhovorku preco to co ktoremu cloveku nefunguje ze nieco robi zle :)na tom je zalozena viera :)na samych vyhovorkach a nezmyselnych zdvovodneniach a klamstvach :)inak by sa to nevolalo viera :) ... viera je aj pozitivna sugescia a ta je tiez vacsinou klamstvo ktoremu sa clovek snazi uverit .)

a co sa tyka reinkarnacie ci existuje alebo nie tak ci tak nic neriesi :) ak sa nad nou clovek do hlbky zamysli a nastuduje co to okolo nej zisti ze je to obrovsky nezmysel co neplni ziadny ucel a len trapi citiace bytosti. Da sa to prirovnat tomu keby ta teraz niekto chytil uveznil na dozivotne a nikdy by ti nepovedal pre co a za co proste len tak zo srandy by si skoncila dozivotne za mrezami :)

Inymi slovami nech je pravda akakolvek fungovanie toho celeho je proti ludskosti a to nech sa na to pozeram z hoci akeho uhla teda aj z toho veriaceho aj neveriaceho

bingham

hehe....ale fakt som si nebol isty...lebo tusim aj nezufaj je..

no a teraz k tebe....som trochu prekvapeny ze si tak malo veris...na to ze si z vychodu....ale inak dobry vyber ta australia...len pozor na zraloky... :))

system

jasne ale najprv musim bud zarobit na letenku alebo vyhrat peniaze, jednak na vzdelavanie EN a jednak na letenku a " novy zivot " :D takze tak :)

ta3

System
prebohaziveho, ved si trochu ver, ja ked som prisla na tu skusku, tam boli vsetko mladi ludia tak max do 25 a ja jedina patdesiatnicka medzi nimi, ktora sa anglinu v skole nikdy neucila, tak som si tiez pomyslela, ze kde sa to hrabem na tychto mladych, ktori sa ju ucili v skole a su cerstvo po mature alebo statnici a skusku som spravila, len si treba trochu verit, posledna cast skusky bola ustna a ako sme cakali pred dverami, mladi co uz po skuske vychadzali von zostresovani somrali, ze aka bola "stara" (originalna anglicanka este vo vyssom veku ako som bola ja) prisna, ani mne nebolo vsetko jedno, ale musim povedat, ze na mna bola maximalne prijemmna, tak si myslim, ze brala moj vek ako polahcujucu okolnost a moju odhodlanost a odvahu ako nieco, co sa len tak lahko nevidi, tak si myslim, ze som u nej mala miernu protekciu, ku tejto skuske existuju ucebnice so vzorkou otazok, ake byvaju na skuske, dokonca aj kurzy, kde Ta specialne na tuto skusku pripravia

a presne tak ako hovoris, Australia je tak daleko a ma uplne rozdielnu klimu, takze aj je uplne ina ako europske krajiny, je tu vela fauny a flory, ktore nenajdes nikde inde na svete a plaze patria urcite k tym najkrajsim na svete, uz samotny 24 hodinovy let je zazitkom a mentalita ludi je na hony vzdialena slovenskej, tu su vsetci v pohode, kazdy na kazdeho sa usmieva, no ved ziju v super krajine, tak sa usmievaju, tu je sloboda prejavu, tu nikto nikoho neposudzuje, nekritizuje, nevidim tu ziadny snobizmus, v obchode si Ta vazia rovnako ci nakupujes za dolar alebo za 100, no proste, ja by som odporucala, ked chcete zmenit vzduch, tak radsej za australsky ako nemecky, rakusky, taliansky ...., vsetkym Vam drzim palce

Sweater
ja som vela info nasla na internete, ale najlepsie urobis, ked sa zoberies a poinformujes sa priamo na konkretnej ambasade, tam dostanes info, aj vsetky formulare ziadosti, mozes ich kontaktovat aj emailom, telefonicky, ale ja preferujem osobny kontakt, bol by to super napad spojit sa so Systemom, boli by ste si navzajom moralnou oporou, vo dvojici je to lahsie a veselsie to bez debaty

system

0vecka: v nemecku neni tak pekne, a niesu tam klokany :D proste je to vzruso ist tak daleko, je tam ina mentalita ludi, to s europou nemozes porovnavat proste. :)

0vecka

hmm nevim preco prave do australie ja som v nemecku je to idealne. Nemcina je relativne lahka rec ... a je relativne blizko takze si mozete hladat pracu aj z domu takisto ked je nejaky problem tak rano sadnete do auta a na obed ste doma...