mojou jedinou cestou stat sa matkou je umelé oplodnenie s darovanými vajíčkami.nakoľko u nás na slovensku vraj sa to nedá,ideme s manželom do brna.to,že budeme musiet zaplatit cca.6000 eu,to sme už prijali,ale rada by som vedela,či z vás niekto už prešiel stouto cestou,a či máte nejakú skúsenost v tomto smere.bola by som rada,keby sa mi niekto z vas ozval.dakujem
Má niekto skúsenost s darcovstvom vajíčka?
annaka: Tak to nechapem, preco vas posielaju do Ciech. Ja som bola ako darkyna na cakacke rok, kym sa nasiel vhodny par, pre ktory idem darovat. Tiez do Ferticenta. Vajicka Sloveniek predaju do cudziny a Slovenky co o ne maju zaujem posielaju do Ciech? Nechapem preco, nevedela som, ze je to takto. No v kazdom pripade drzim palce, nech to vyjde.
Boli sme na klinike Ferticent,oni odporúčali Brnenskú kliniku,že je to špičková klinika v tomto smere,a že tam nebol by problém a darcovstvom vajíčok.Ked sa dá aj u nás oplodnenie s darovanímy vajíčkami,fakt nechápem,prečo nás posielajú do čiech.Inak vo Ferticentre boli seriozný,nakoľko nám všetko povedali na rovinu,že na čom sme,čo možeme očakavat.Som rada,že máme takú možnosť,i ked v cudzine,ale skúsime to v každom prípade.
Ja viem, ale mnohe zeny o tom nevedia, ze je tato moznost, preto to sem pisem. Ked pojde darovat viac zien, pomozeme tym hlavne prave takym, ako je annaka. Nebudu musiet chodit do Ciech a platit ovela viac, akoby museli. Ja myslim, ze tie nase dve kliniky v ktorych som bola su dobre a je tam aj profesionalny tim. Neviem ale, aky je u nas poradovnik na vajicka, ako pocula som, ze 2 roky, ale tak presnejsie to povedia lekari. V Cechach sa asi nemusi tak dlho cakat.
Inak ak by mala niektora zena zaujem darovat vajicka, moze sa ohlasit na niektorej takejto klinike. Je o ne dost zaujem, vraj na ne pary, co si ich kupia cakaju az dva roky, som citala. Trva to cele asi 2 tyzdne, dnes uz nepichaju injekcie kazdy den ako este donedavna, ale len raz tyzdenne, co je super. A financna odmena je okolo 800 eur, to tiez potesi. Aj pocit, ze ste niekomu pomohli. Ja som darovala vajicka rada, lebo viem, ze rodina, do ktorej sa tie deti dostanu po nich velmi tuzi a kedze nevaha obetovat aj nemale financie, musia mat deti velmi radi. Ked pojdete darovat, vzdy vam najskor najdu par, ktoremu to date, zena by mala byt podobny typ ako vy. Ale pravdepodobne to nebude par na Slovensku, oni si to takto vymienaju, ked som darovala vajicka prvy krat, dostali to Taliani, druhy krat mi nechceli povedat, lebo to bola ina klinika. A predpokladam, ze Slovenky co sa hlasia o vajicka tiez nedostanu slovenske, ale zahranicne. Navzdy zostane utajene, komu tie vajicka pojdu, ako vravim, niektore kliniky to utajenie beru tak vazne, ze ani nazov statu nechcu povedat.
U nas sa darovavaju vajicka, kto ti povedal ze nie? Ja som bola u nas darovat uz 2x a teraz idem treti. Skus sa obratit na Iscare alebo Ferticent.
ja som to skusala, v Brne su profesionali, pristup je velmi prijemny, vsetci na klinike boli aj pomerne ustretovi, dalo sa s nimi dohodnut aj na termine, lebo inak sme si obaja brali vacsinou dovolenku. Maju velku databazu darkyn, takze po vyplneni dotaznika to islo velmi rychlo, a vzdy dodrzali, co povedali, ked povedali,ze sa ozvu, tak sa ozvali, ked mi nieco nebolo jasne, tak som zavolala a vzdy mi poradili, z tohto pohladu som bola velmi spokojna. So slovenskymi klinikami (bola som na 2) sa to neda porovnat.