mojou jedinou cestou stat sa matkou je umelé oplodnenie s darovanými vajíčkami.nakoľko u nás na slovensku vraj sa to nedá,ideme s manželom do brna.to,že budeme musiet zaplatit cca.6000 eu,to sme už prijali,ale rada by som vedela,či z vás niekto už prešiel stouto cestou,a či máte nejakú skúsenost v tomto smere.bola by som rada,keby sa mi niekto z vas ozval.dakujem
Má niekto skúsenost s darcovstvom vajíčka?
no podla mna su to normalne hrdinky, ktore su ochotne niekomu inemu vynosit dieta
ako vidím,Slovensko je naozaj konzervatívne,ale som rada,že hranice sú otvorené,a môžeme vyberať medzi ponukami.V mojom okolí je veľa deťí zo skúmavky,takže nič ma neodradí,skôr naopak,teraz som si istá,že to skúsime.Získala som informácie o tom,že už aj v čecháh je možnosť si nájsť náhradnú ženu,ktorá vynosí bábätko takým párom,ktorým sa to nedá.je to pre tie náhradné ženy taká istá práca,ako pre nás ostatné,ktoré denno-denne chodíme do roboty,len predsa troška iné,ale za to dobre platené.V cene je už všetko,aj právnické poradenstvo,vybavovanie všetkého možného okolo toho.Takže je z čoho vyberať,už len peňaženka nám dáva isté hranice....
Suhlasim s Laurinou - nik do toho nejde len tak - ani zo strany lekarov a ani zo strany potencionalnych rodicov... Kazdy skusi predtym asi vsetko od akupunktury cez rozne vysetrenia a kury...
Laurina22, áno, Napro najprv sleduje cyklus plodnosti - to je však iba prvá fáza, v ktorej sa identifikuje problém. Podstatou druhej fázy je medicínska a chirurgická pomoc pri odstránení abnormalít s cieľom napraviť abnormálny cyklus na normálny zdravý cyklus plodnosti.
Inak ja som darovanie, hormonalnu liecbu i tie procedury znasala vcelku v pohode. Ale tak zrejme kazda zena to znasa inak. Nemala som nijake vaznejsie problemy, akurat asi 2 dni pred samotnym zakrokom som mala mierne bolesti v bruchu, nemohla som vobec sportovat, dokonca ani bezat. Po zakroku som sice citila vacsiu bolest, ale vcelku rychlo ustupovala. Este par dni som bola tak trocha ubolena a potom to preslo. Na moju plodnost by to nemalo mat ziaden vplyv, aspon tak mi hovorili, tak im verim. Ale tak bola som uz na dvoch klinikach, tak verim, ze keby mi nieco hrozilo, by mi to povedali aspon v jednom. Ked som bola prvy krat darovat, pred asi 2 rokmi tak to bolo ovela horsie, dali mi injekcie, ktore som si sama musela kazdy den pichat do brucha a niektore aj boleli. Prvy tyzden jednu, druhy dve kazdy den. Ked som bola druhy krat na inej klinike, musela som kazdy den rano tam dochadzat a pichali mi injekcie do zadku. Teraz uz to ale pokrocilo co som fakt rada, injekciu dostanem len jednu raz za tyzden! Odstranilo to podstatnu cast nepohodlia s tym spojenu.
Agnes - no a nemala si strach, ze prave tou procedurou svoju vlastnu plodnost mozes nejako ohrozit? Ze podstupujes zakrok, ktory ma svoje rizika? Ja by som mala strach prave z toho...