Má niekto skúsenost s darcovstvom vajíčka?

Príspevok v téme: Má niekto skúsenost s darcovstvom vajíčka?
annaka

mojou jedinou cestou stat sa matkou je umelé oplodnenie s darovanými vajíčkami.nakoľko u nás na slovensku vraj sa to nedá,ideme s manželom do brna.to,že budeme musiet zaplatit cca.6000 eu,to sme už prijali,ale rada by som vedela,či z vás niekto už prešiel stouto cestou,a či máte nejakú skúsenost v tomto smere.bola by som rada,keby sa mi niekto z vas ozval.dakujem

netehulka

annaka- IVF je hranie sa na "Boha", neporovnavaj to s adopciou. Vkladat do tela cudzi geneticky material je nieco uplne ine ako si adoptovat dieta, ale chapem, tie co ste neplodne, mate iny nazor. Je rozdiel vytvorit zivot z vlastneho materialu ako cudzi pokladat za svoj. Neviete, ako sa citia tie deti, ktore ziju s nebiologickymi rodicmi, pretoze ich "mamka" darovala geneticky material. Pre ich "mamku" boli len genetickym materialom, nicim viac. Ako sa to dieta bude citit, ze prave jeho "bio matka" nechcela a vytvorila jeho zivot iba tak, pre radost druhym. A nevies, ci ti "adoptivni rodicia", co si kupili tvoje vajicko nebudu to dieta bit a tyrat, mas to niekde garantovane, ze su to dobri rodicia?Stojim si za svojim, IVF je zasah do prirodzeneho zrodenia sa a jedine ho uznavam pre tie pary, ktore pouziju vlastny genet. material. Proste, ked nemate vlastne vajicka, zmierte sa s tym!

annaka

súhlasím s tebou Agnes999 a aj s tebou talentmania.No nechápem netehulku,ked píše,že uznáva IVF len zvlastného GM,z cudzieho nie,ale radšej adoptuje.A adopcia je vlastne čo?nie je to cudzie?a predsa okolie inak pozerá žial ešte u nás na adoptované dieťa,ako ked žena porodí,i ked s darovaných vajíčok. Zvedavá som,ako by ma liečil Pedro,čo by vyčaroval,nakolko mi chýba jeden druh hormonu,čo pomáha dozrievaniu vajíčok.Teraz čakám na výsledok,lebo možno by vedeli stimulovať môj mozog,nakolko mozog tiež dokáže vytvoriť hormon,síce v menšom množstve.Na čo ma teraz vyšetrili,robia na slovensku vraj len tretí mesiac.Takže Pedro,nechaj si čári-mári na inú stránku,lebo v tom málo žien verí.Som realistka,verím ,čo vidím,verím č cítim,verím,čo chytím...som rada,aj sa mi to páčí,že každá z vás má inú názor na také veci,o ktorých sa tu píšeme,debatujeme...

Agnes999

No kazdy ma na to iny nazor. Ale ja som citala aj o zenach, co darovali vajicka a pritom uz maju vlastne deti a nemaju s tym problem. Proste to neberu tak, ze su to ich deti. Darovali geneticky material, nie dieta. Ja si nemyslim, ze toto zacnem niekedy lutovat. Jak by som mohla lutovat, ze nejake dieta je teraz na svete, ktore by inak nikdy nedostalo sancu zit, napriek tomu, ze ja ho poznat nikdy nebudem. Ale ma inych ludi okolo seba, ktori ho miluju, ma mamu i otca, nevie ako prislo na svet mozno sa ani nikdy nedozvie a nic mu nechyba.

netehulka

Myslim si, ze je rodiel IVF z vlastneho genetickeho materialu a z cudzieho. IVF z vlastneho genet. materialu uznavam, ale cudzie neuznavam. Zamyslela som sa nad tym napadom darovat vajicka inej zene. Pre mna je to to iste, ako dat moje dieta na adopciu. Pretoze tych 50% genetiky co by som darovala, je moje a teda aj moje dieta, za ktore by som ako zodpovedna matka mala niest zodpovednost. Mozno ked dotycna, co este nerodila ale iba darovala vajicka pochopi, co urobila, ked bude v nej rast jej vlastne dieta, ktore sa potom narodi a bude ho drzat v naruci. Moj nazor je taky, ze kto nemoze mat deti z vlastneho genet. materialu, nech si radsej adoptuje a zmieri sa s tym, ze svoje mat nebude. Ako som povedala IVF uznavam, ale iba z vlasneho GM.

Agnes999

No ja som sice bola darovat vajicka, ale dieta by som inej zene nevynosila, hoci tie peniaze su dost slusne. Predsa len, dost to obmedzuje zivot, neviem si predstavit, co by som povedala znamym, priatelom? Som tehotna ale babatko mat nebudem lebo ho predavam? Po porode by mi ostala nepekna postava a vsetko to pozitivne, co by tym vzniklo - babatko by si vzala ina zena. A ak by to bolo z mojho vajicka, to by som uz vobec nezvladla. Predsa len, peniaze nie su vsetko, do tohto by som urcite nesla. Ale chapem pary, ktore nemozu mat dieta prirodzenou cestou, ze si takuto sluzbu u inej zeny zaplatia. Spravodlive by bolo, keby tie peniaze ta zena dostala az po porode zdraveho dietata, lebo myslim, ze na taketo sa chytia hlavne velmi chudobne zeny ci take, co nemaju az tak vela citov, tak aby mali aspon motivaciu sa o seba a dieta v tehotenstve poriadne starat. Nieze dostane peniaze a potom bude zurovat a pit vela alkoholu a to potrati.

isabella

talentmania, ja osobne by som bola celkom rada byt vytvorom umeleho oplodnenia, aspon by som vedela, ze ma rodicia chceli, takto som bola len nahoda a cely zivot to dostavam pocitit... paradox, teda paradox pre ludi posadnutych tym, ze je to neprirodzene a proti prirode, ale v skutocnom zivote to tak dost casto byva

talentmania

Laurina IVF.
Ja si nemyslim ze sa dostanem do pekla zato ze sme splodili dieta po umelom oplodneni.Praveze naopak dali sme mu zivot!!!A nezabili sme ho ako tie ostatne kt.vzdy v mojom tele umreli.Ked to berieme z takehoto hladiska.Tak preco by som mala zavrazdit aj dalsie ked viem ze je moznost aby prezilo?Tak ako umreli ostatne aj pocas umeleho oplodnenie tak kazdy mesiac vo mne umierali ostatne.Tak aspon tomuto jednemu sme sa pokusali dat zivot!!A dakujem bohu ze sa nam to podarilo a asi aj sam Boh to chcel ked je uz maly na svete!!!Vsetci si zite tak ako uznate za vhodne len neznasam ked vnucujete inym ako maju zit podla vas.
A vravim zamyslite sa aj nad tou moznostou ze aj prave vy mozete byt vytvorom umeleho oplodnenia:D)):D)))a ani o tom neviete:D))