Ako ziskat serotonin ?

IvanBA

BRADAC- Ako chces odstranit problem, ked mas napr: strach zo skusiek, niekto ta opustil a pod. To musis, len prekonat bez, alebo niekedy s liekmi.Urcite nevies co je terapia. Terapia je aj napchavanie sa tabl.

brunuska

nuz nie kazdy problem sa da odstranit- ale je mozne ho prekonat !
hormon stastia-serotonin-jeho hladina sa zvysuje aj slnecnymi lucmi,sportom a laskou!!! nie iba AD.sorry ale za tym si stojim-odskusane na sebe :-)

zuzka :)

Bradac to s tymi liekmi by som mozno aj chapala, ale vobec nechapem, co by malo byt zle na terapii. Ake prekonavanie ??? Ved ide predsa o to, aby sa clovek dostal z depresivnych stavov a myslim, ze ta terapia je dolezitejsia ako nejake lieky, lebo len uzivanim liekov to neprekonas. Mozno sa ti ulavi, ale problem moze zostat.

bradac

Lieky su efektivnejsie, urcite by som sa nepchal bananmi. :-) Aj ta terapia sa mi zda ako blbost.. problem treba odstranit a nie prekonavat ho!

Alternativa

Serotonin /tzv. hormon stastia/ v strave nenajdes, tvori si ho nas organizmus.
Tryptofan je aminokyselina, ktoru vyuziva mozog - spolu s B6,niacinom a horcikom - pre tvorbu serotoninu.
Niektore prirodne zdroje tryptofanu: tvaroh,maso, hlavne morcacie, ryby, anany, susene datle, burske oriesky, jedla obsahujuce bielkoviny

Dee

myslim si, ze ked nechces brat antidepresiva, tak skus psychoterapiu a psycholog ti potom povie, ci mas ist za psychiatrom pre tabletky alebo ti staci terapia. Ale nemysli si, ze to zvladnes sama. Myslim si, ze to sa este nikomu nepodarilo. Ked sa chces vyhnut liekom a odbornikom, tak maj v zalohe hyper super priatelku, ktorej mozes hocico povedat.A samozrejme pohyb, laska a vsetko co sa este spomenulo. Ak to nepomoze, tak urcite navstiv odbornika.