Kvasinka-Ako sa jej konecne zbavit?

tpch

Keby vsetci robili len to, na com sa zarobi, vela dobreho by zmizlo zo sveta. Ak ani po natlaku nepochodis, tak potom urcite smeruj svoje namietky na Statny ustav pre kontrolu lieciv a pripadne tomu Uradu pre dohlad nad ZS.

tpch

Vies, preco ta odbili? lebo je pracne a lacne a oni lenivi. Vela roboty za malo penazi. Ale narok na tie globule mas, takze nesmies sa nechat odbit. Pokojne sa im vyhroz.

emanuelita

tpch no vidíš ja som v tom tak nevyznám...a to boli hned 4 lekárne ktoré ma takto odbili..a jedna teda dokonca povedala že oni ani tu formu na tie čapiky nemaju...tak díky za info :) a ty si čo farmaceutka či niečo podobné?

tpch

Pokial ja viem, tak lekaren je povinna ti liek pripravit, pretoze pre ziskanie licencie museli deklarovat vybavenie laboratoria. Cize musia mat formu na pripravu capikov a suroviny na boraxove globule su lahko dostupne a objednatelne. Cize netvarit sa ze "Boooze, co to je, to sa nevyraba!", ale objednat si suroviny a oprasit vedomosti zo skoly a capiky pripravit. Na to tam su!!! Lekaren nema sluzit vylucne na predaj zazracnej kozmetiky a elixirov vecneho zivota, ale je to v prvom rade zdravotnicke zariadenie zabezpecujuce lieky pre pacientov.
Skus sa ich tam opytat, ci sa mozes informovat v Statnom ustave pre kontrolu lieciv, akym sposobom im bolo odsuhlasene vybavenie laboratoria a vydane povolenie na vykon cinnosti, ked nie su ochotni a schopni zabezpecit ti lieky vtedy, ked ich potrebujes. A na tuto otazku si zavolaj zodpovedneho farmaceuta, ostatni nemaju kompetencie sa k tomu vyjadrovat. A pokojne mozes podat aj podnet na Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ze ti odopreli pristup k potrebnej liecbe. Som velmi zvedava, co by robili.

emanuelita

no to je pravda asi len vitamíny vedia predávať zázračné :D skusim ešte jednu lekáreň pri poliklinike a potom sa skusim ešte opýtať jedneho kamoša jeho mama je tuším lekárnička...ale kedže mi to gynekolog predpísal tak by to mal niekto urobiť...

tpch

Samozrejme, ze sa to nevyraba, vyrobit to maju ONI v tej lekarni. To mate poruke "vyborne" lekarne-skor predajne kozmetiky ako zdravotnicke zariadenia..

emanuelita

fuhaa tato téma sa zase nejako rozbehla čo som tu nebola...a je tu nejako viac odborníkov zase ako vidím...je tu vôbec niekto taký nejaká baba ktorá mala dlhodobo tento problém a ktorá ho skutočne vyriešila dokonca a nemá teraz vôbec problém? napr pomocou tej stravy a doplnkov? bez lekárskej pomoci???
Ja som dnes bola v lekárni vybrať recept od môjho doktora a stalo sa čo sme čakali nikde nemaju boraxglyc globule vraj sa to ani nevyrába vôbec nechápu ako mi to mohol predpísať...neviem teraz čo urobím ale asi zajtra volám lekárovi kde si to mám vybrať :D

boba 77

Ešte doplním, že remineralizácia nie je krátkodobý proces a trvá niekoľko mesiacov až pol roka v závyslosti na deficite konkrétnych minerálov. Najlepšie je urobiť si vlasovú analýzu. To je človek potom múdrejší, no dole spomenuté minerály, máme skoro všetci v hlbokom deficite a sodík v nadbitku.

boba 77

Remineralizácia je doplnenie dôležitých minerálov, ktoré telo spotrebováva práve na neutrelizáciu kyselín.
Najdôležitejšie je doplniť HORČÍK prostredníctvom chloridu horečnatého, dávku postupne navyšovať do stavu hnačky čo zanmená predávkovanie, takže sa snažiť dávkovanie držať tesne pod touto hranicou),
ďalej JÓD prostredníctvom lugolovho roztoku a natierať na pokožku. Najprv si urobiť test, urobiť škvrnu na vnútornú stranu zápestia. Keď táto škvrna nevydrží aspoň 8h tak je jasný deficit a jód treba dodávať,
s jódom je nevyhnutné brať SELÉN od 200-400mcg resp. 2-5 para orieškov,
nie menej dôležitý je ZINOK a vitamíny skupiny B,
pozor na zvýšený príjem sodíka z NaCl, ktorý spôsobuje zvýšený krvný tlak, artritídu, infarkt, mrtvicu, zadržiavanie vody v tele a i. Soliť málo a len s himalájskou soľou, ktorá obsahuje množstvo rôznych minerálov potrebných pre naše zdravie. Pri nadbitku sodíka je potrebné ho eliminovať prísunom dostatočného množstva draslíka, ktorý hodne obsahujú napr.fazule a surová rastlinná strava vôbec.