píšte svoje pripomienky
gyn. vyš.- čo vadi, čo by ste chceli,
to peťka222
riziko je nulové
a kde si našla tie mikrodierky?
to doc
beriem mesiac antikoncepciu. zajtra by som mala zacat brat druhe balenie. dnes rano ma zacala boliet noha v lytku a uz ma to boli viac. taka bolest ako pred alebo po krci v nohe. ked mi doktor predpisoval antiku, tak povedal, ze ak ma budu boliet nohy, mam mu dat vediet. je to len nejaka hlupost alebo mam fakt nieco s tym robit? dakujem za odp
PRE TYCH S HPV
vysvetlenie k HPV kopirujem: kondylomata sú spôsobené na 90% podtypmi 6 a 11 HPV virusu. Tieto podtypy sami o sebe nespôsobujú rakovinu a to ani v oblasti krčka maternice. Z podtypov, ktoré rakovinu vyvolávajú ,sú to najmä sérotypy 16, 18, ale aj 33 a 45. Preto sú kondylomata rizikovým faktorom, lebo keď sa už vyskytujú, mohla nastať infekcia aj tými typmi, ktoré sposobujú premenu zdravých buniek na nádorové. HPV infekcia môže viesť k rakovine análneho kanála, infekcia môže postihovať aj dutinu ústnu, pažerák, spojivkový vak a môže sa preniesť aj manuálnym kontaktom. V súčasnosti sa pracuje aj na vývoji tzv. liečebnej vakcíny pre tých, ktorí sú už HPV pozitívni na rizikové podtypy HPV, ale ešte nemajú onkologické ochorenie, avšak takéto typy vakcín zatiaľ nie sú k dispozícií. Rutínne vyšetrovanie análnej oblasti sa zatiaľ nevykonáva, ale sú už určité odporúčania pre vysoko rizikové skupiny a podobne
ahoj doc. už sa tu vela o tom popisalo, ale ty si odbornik. aké sú vlastne príznaky tehot? aj bolenie v podbrušku? od posledneho pohl. styku som už mala menzes normalen 2x, môžem byť tehotna?dakujem pekne.sex bol chraneny.
ahoj doc chcem sa spytat ci je riziko otehotnenia s kondomom aj ked partner do mna neejakuluje,lebo som citala nieco o mikrodierkach v kondomoch,ale zda sa mi to hlupost
z výteru sa to nedá zistiť !
jedine opakovaným ultrazvukom niekoľkokrát za cyklus.
z vyteru
ako to zistil?
ja uz som sem raz pisala ze mi lekar zistil ze sa mi netvoria vajicka a ked som si prisla pre vysledky tak mi sestricka povedala ze su v poriadku...tak sa chcem spytat co to znamena