Nie som ochotna strazit sestrine deti

Príspevok v téme: Nie som ochotna strazit sestrine deti
sonna2

asi narazim na nepochopenie, ale:

- mam 18 rocne dieta, najburlivejsi vek, mam co s nim robit
- pracovnu dobu mam od rana do 18.00 vecer kazdy den
- nemam manzela, mam priatela, ktory byva inde, a cely tyzden sa nevidime

- no a mam sestru, ktora byva 1000 km od nas
- kazdy rok pravidelne cez prazdniny nosi jej male deti k svokrovcom, ktori byvaju blizko mna

- ja nemam cas sa sestrinym detom venovat
- cela rodina mi dala najavo, ze si na ne neviem najst cas

- ale, vecer po praci som rada, ze uz som doma, aj ked v dalsej sichte, ale chcem sa venovat mojmu pubertakovi
- cez vikend stihnem dokoncit domace prace navalene cez tyzden
- potom mi este ostane trochu casu aj na mojho priatela, kedy chcem byt s nim osamote, aspon chvilu

- cela rodina mi vycita, ze si nevezmem dovolenku, a netravim cas so sestrinymi detmi
- to nie som ochotna, lebo moju dovolenku si predstavujem inac, ako varenim kakavka

- a tiez by som chcela obcas cez leto cez vikend ist s kamoskami len tak von, hocikam a bez starosti

- citim, ze potrebujem vypnut, ale nie pri detoch, o ktore sa treba starat (3, 6 rokov)

- ked bolo moje dieta male, sestra ho nikdynemala u seba, lebo byvala daleko, a nikdy mi to nenavrhla
- cele roky sa sama staram o dieta, manzel zahynul velmi skoro, a mojich ani manzelovych rodicov nemam

- ako mam zachovat dobre rodinne vztahy, ale nie na ukor mna? vsak sa zblaznim

jajka001_

ved ked si ich vasi vezmu nech sa im venuju, predpokladam ze oni maju na to cas. mohla by si si ich vziat tak na dva dni alebo ist s deckami niekam na vylet, predsa len raz do roka to zvladnes nie? pubertiak starostlivost nepotrebuje, ten si vystaci sam, prave aj on by mohol tie decka postrazit.
a o domace prace sa podel so svojim uz dospelym synom, nemusis predsa vsetko robit len ty!

Bianca1236

ahoj sonna2, urcite nie si sebecka, normalne citim za teba zufalstvo z tvojho prispevku! nenechaj si nahovorit ani od rodiny ze si neochotna, ved mas si uzivat svoje dieta nie sestrine. pevne nervy a skoru dovolenku podla tvojich snov ti prajem! :)

blondula

uplne ta chapem ! ja mam 10 mesacneho synceka a roboty okolo neho je az az :DDD a svagrina byva oproti.ma dve deti,starsia chodieva pomoct ked nieco robim,ale ked pride mladsia,tak mam na krku deti 2 :DD ta ma 6 rokov.teraz je u nich aj sesternica,takze minule som mala roboty vyse hlavy,maly bol uplackany a este k tomu aj prisli tie dve 6 rocne baby :DDD jak som doupratovala,behom pol hodiny vsetko ako predtym.kosili sme travnik,tak este podonasali haraburdy zvonka,samozrejme aj s travou :DD som povedala svagrinej ze nech sa nehneva,ale ja nemam nervy na to,aby som davala pozor na 3 deti a z toho 2 su uvrieskane tak,ze aj migrenu som dostala :DDD a ona este na to,ze sak oni dve daju na maleho pozor a ja si mozem porobit co mam !!! je pipi ??? dat na starost dvom 6 rocnym dievcatkam ani rocne dieta ??????
... vobec nie je podmienka,ze na prazdniny ti musia prist sestrine deti !! si vytazena a chces mat tiez svoj vlastny pokoj a ak dovolenku mas,vyuzit ju podla svojich predstav !! jednoducho povedz,ze ti to nevychadza a nech sa nehneva ! :D

detiDETI

sak ked si ich kazde prazdniny zoberu a nevedia sestre povedat NIE,tak nech sa o nich potom staraju...mne to pripada tak ako keby oni sa chceli urobit dobre zoberu deti na prazdniny a ked si od nich chcu oddychnut tak by ich strcili k tebe...
ale chapem ta/ze chces mat dobre rodinne vztahy/...su take problemi v rodinach,rodiny nevedia pochopit ze nie kazdy ma chut a cas na vsetko CO ONI VNUCUJU SVOJIM BLIZKYM...A KED SA CLOVEK VZOPRIE-JE CIERNA OVCA V RODINE...
ZELAM TI VELA STASTIA

Annika 1987

Vies, cim to bude, ze sa tvoja rodina sprava takto? Pises, ze sestra byva 1000 km od vas. Takze sestra aj jej deti su vzacne. Zvycajne, ak niektory potomok zostane na dosah rodicov a druhy sa odstahuje a vidia ho len obcas, tak ten, co zostal, je vzdy ten horsi. Vzdy si vsetko zlizne, lebo je vzdy po ruke a je pod dohladom. Kdezto ten druhy sa zjavi len obcas a je to tym padom pre rodicov vzacnost. Preto od teba vyzaduju viac a sestrina rodina je vnimana ako nieco vzacne.

Annika1987

Toto je fenomen nasej spolocnosti - nalozit na zenu toho tolko ako na kona a ak to nezvlada, tak jej vnucovat pocity viny za to, ze je zla a sebecka. Vies co, ak to tvoja rodina nie je ochotna pochopit z tvojho pohladu, tak ich problem. Viem, ze s rodinou nechces mat zle vztahy, ale niekedy to jednoducho nejde byt dobra podla predstavy vsetkych. Vsak by si sa z toho zblaznila. Ty sama najlepsie vies, ake mas priority. Ako si ich popisala, tak su uplne v poriadku a tvoj postoj je zdravy. Rodine by som sa snazila to vysvetlit. Ak to nepochopia, tak su divni.

Assia

Sonna2, no u mna mas pochopenie a podporu. U nas to funguje zas tak, ze kamosky si strazia deti apd. a to zas nie som ochotna robit ja,mam dost sama so svojim malym, tiez robim kazdy den do vecera aj soboty, takze radsej len prehodim slusne par slov a s nikym sa nesesterkujem. Urcite ohovaraju, ale kaslat na to, ja mam svoj zivot. tak isto mas aj ty svoj a pravo zariadit si ho ako chces a v prvom rade mysli na seba, hlavne v dnesnom uponahlanom svete.