Nie som ochotna strazit sestrine deti

Príspevok v téme: Nie som ochotna strazit sestrine deti
sonna2

asi narazim na nepochopenie, ale:

- mam 18 rocne dieta, najburlivejsi vek, mam co s nim robit
- pracovnu dobu mam od rana do 18.00 vecer kazdy den
- nemam manzela, mam priatela, ktory byva inde, a cely tyzden sa nevidime

- no a mam sestru, ktora byva 1000 km od nas
- kazdy rok pravidelne cez prazdniny nosi jej male deti k svokrovcom, ktori byvaju blizko mna

- ja nemam cas sa sestrinym detom venovat
- cela rodina mi dala najavo, ze si na ne neviem najst cas

- ale, vecer po praci som rada, ze uz som doma, aj ked v dalsej sichte, ale chcem sa venovat mojmu pubertakovi
- cez vikend stihnem dokoncit domace prace navalene cez tyzden
- potom mi este ostane trochu casu aj na mojho priatela, kedy chcem byt s nim osamote, aspon chvilu

- cela rodina mi vycita, ze si nevezmem dovolenku, a netravim cas so sestrinymi detmi
- to nie som ochotna, lebo moju dovolenku si predstavujem inac, ako varenim kakavka

- a tiez by som chcela obcas cez leto cez vikend ist s kamoskami len tak von, hocikam a bez starosti

- citim, ze potrebujem vypnut, ale nie pri detoch, o ktore sa treba starat (3, 6 rokov)

- ked bolo moje dieta male, sestra ho nikdynemala u seba, lebo byvala daleko, a nikdy mi to nenavrhla
- cele roky sa sama staram o dieta, manzel zahynul velmi skoro, a mojich ani manzelovych rodicov nemam

- ako mam zachovat dobre rodinne vztahy, ale nie na ukor mna? vsak sa zblaznim

kafe

fifi a zobrala by si synovcov na dovču so sebou aj keby si na to finančne nemala? Aj keby si bola dlhodobo vyčerpaná? Tvoja situácia a sonnina sa nedá porovnať, preto čo je dobré v tvojom prípade, určite neni dobré pre ňu.

zuzaAA

fifiBB,sonna mi pripada ako dost vytazena single matka a zrejme aj ma dost odzite na to,aby sa hrala na superzenu resp.supersestru.vobec sa nedivim,ze chce svoju dovolenku prezit s nohamy na stole a poharom vina v ruke:)) a ja som tiez matka dvoch deti,mam bezdetnu sestru,deti mi nestrazi a ja jej to vobec nemam za zle.rodinne vztahy sa nerovna rodinne povinnosti.je to uhol pohladu.

fifiBB

Zuzi, tpch
Dievčatá prečo ma riešite, ja som zlá že mám záujem o sestrine deti? čo je na tom čudné, hádam naopak je to divné, nie??..ked záujem nie je..
prečo by som hádzala deti mojej sestre, sama ma ukecá aby som jej ich dala na víkend, a ja mojich synovcov si tiež vypýtam kedy možem, aj na dovču sme ich zobrali a bolo to skvelé....ja milujem sestrine deti..a aj vzťahy medzi mojimi a jej deťmi su pre mna dovležité, ved su to bratranci a sesternice
Ja som sa zakladatelke témy pokúšala len ukázať inú stránku veci, ak si to vyriešila, ok, ja som jej predsa zle nechcela..Ja som štastná po tomto čo tu čítam, že mám s mojou rodinou rodninný vzťah.
A kto som? matka dvoch detí a vy??

zuzi74

fifiBB a ty si kto, ze takto sudis druheho cloveka?
Mozno skoda, ze si si neprecitala cely prispevok, lebo sestra pisatelky tiez nikdy nestrazila jej dieta.

tpch

fifiBB-mas sestru a hadzes jej na krk svoje deti, co? okrem toho si myslim, ze zakladatelka temy uz svoj problem z augusta vyriesila.

fifiBB

a čo keby si si zobrala len pár dní dovolenky, takto sa chovať k svojej vlastnej krvi, ja žasnem, nehnevaj sa, ale vobec si nevieš vážiť rodinu..hned sa naprogramuješ na zlo a na to ako ťa budú otravovať, namiesto toho aby si sa im pár dni povenovala aj s priatelom a svoje neterky či synovcov si užila..nechápem ta..Zamysli sa a využi šancu byť so sestrinými deťmi, môžeš zažiť krásne okamihy a mať spomienky na celý život..nebud negatívne naladená, vydíš ich raz za rok, upečte si koláčiky, chodte na piknik, do zoo...hladaj pozitíva, možno Ti to aj dobre padne, ked ta to vytrhne z tvojho kolotoča a prídeš na iné myšlienky..nebetónuj v sebe negatívum, lebo si to celé budeš ešte zhoršovať.
Nečítala som to celé, ale mám sestru..

elsa5.5

sonna 2 len im to pekne povedz všetko má svoje hranice Ty máš svoj život niečo podobné mám aj ja a už som im povedala to už je jednoducho využívanie svoj voľný čas si môžeš využiť ako Ty chceš a nie staraním sa o dalšie deti upratovať po nich ešte dokonca aj program im vymyslieť a papulnaté sú ja pomôžem,ale to už je využívanie...

jajka001_

tak im to skus naznacit, ako to je, samozrejme nie si povinna sa im spovedat, ale na druhej strane, ak su normalni, tak to pochopia a nebudu ta brat tak ze si neochotna. ono hranie sa na perfektnu ma aj svoje tieniste stranky, jednym z nich je vyhorenie...

sonna2

nikto mi priamo tuto vycitku nedal, ale nepriamo mi to naznacuju, ja som v telefonickom spojeni so sestrinymi svokrovcami a jej dvoma svagirnami a aj so sestrou, ktora ma na buduci tyzden konecne pricestovat, myslim, ze cela rodina jej manzela ju tuzobne ocakava,

aj ja sa tesim,ale tiez to beriem tak, ze deti zoberie ona,a tak sa stretneme,

ze nikto nebude odo mna ocakavat, ze o osmej vecer pojdem autom pre nich, naladujem do auta dve detske autosedacky, vsetkych pobalim, zveziem ich hocikam, potom ich naspat vybalim a domov sa doplazim mozno okolo desiatej vecer a odpadnem,

no vo vnutri seba citim, ze zivot mi uteka velmi rychlo, a ja si neviem najst cas na najblizsich,

no mam tolko vlastnych problemov, ktore su pre mna prioritnejsie riesit, o ktorych nikto nevie, nikdy som o mojich problemoch pribuznym nevravela, ani nebudem,

kazdy z nich si mysli,
ze ako mi je fajn, ze uz mam dospele decko, samostatne, idealne, zrele, ktore ma zastupi vo vsetkych domacich povinnostiach, ktore mi z brigady doplni rozpocet, pripadne najde zalubu miesto jeho rovesnikov v starani sa o male deti,

co vsak je iba sen, moje dieta zdaleka nie je idealne, ani bezproblemove,

jajka001_

myslim ze ked to takto vysvetlis sestre, ze to urcite pochopis, a jej svokrovcom nic vysvetlovat nemusis, s nimi nic nemas
buduci rok budes snad na tom psychicky lepsie a par dni s detmi alebo ten vylet zvladnes. sestra takisto urcite od teba neocakava ze automaticky sa jej budes starat o deti, skor na teba tlacia jej svokrovci, nie je to tak?