Nie som ochotna strazit sestrine deti

Príspevok v téme: Nie som ochotna strazit sestrine deti
sonna2

asi narazim na nepochopenie, ale:

- mam 18 rocne dieta, najburlivejsi vek, mam co s nim robit
- pracovnu dobu mam od rana do 18.00 vecer kazdy den
- nemam manzela, mam priatela, ktory byva inde, a cely tyzden sa nevidime

- no a mam sestru, ktora byva 1000 km od nas
- kazdy rok pravidelne cez prazdniny nosi jej male deti k svokrovcom, ktori byvaju blizko mna

- ja nemam cas sa sestrinym detom venovat
- cela rodina mi dala najavo, ze si na ne neviem najst cas

- ale, vecer po praci som rada, ze uz som doma, aj ked v dalsej sichte, ale chcem sa venovat mojmu pubertakovi
- cez vikend stihnem dokoncit domace prace navalene cez tyzden
- potom mi este ostane trochu casu aj na mojho priatela, kedy chcem byt s nim osamote, aspon chvilu

- cela rodina mi vycita, ze si nevezmem dovolenku, a netravim cas so sestrinymi detmi
- to nie som ochotna, lebo moju dovolenku si predstavujem inac, ako varenim kakavka

- a tiez by som chcela obcas cez leto cez vikend ist s kamoskami len tak von, hocikam a bez starosti

- citim, ze potrebujem vypnut, ale nie pri detoch, o ktore sa treba starat (3, 6 rokov)

- ked bolo moje dieta male, sestra ho nikdynemala u seba, lebo byvala daleko, a nikdy mi to nenavrhla
- cele roky sa sama staram o dieta, manzel zahynul velmi skoro, a mojich ani manzelovych rodicov nemam

- ako mam zachovat dobre rodinne vztahy, ale nie na ukor mna? vsak sa zblaznim

[zruseny1]

jaj pardon, zle som prečítala...ona ich nosí k svokrovcom..teda otázka mala byť, koľko rokov majú jej svokrovci...a nie vaši rodičia
sorry :)

[zruseny1]

sonna, ja ťa tiež chápem:) strážim sestrine deti asi iba každý druhý víkend a aj to iba na dve tri hodinky..ale tá únava potom je neskutočná...
celé tie dva mesiace sú u vás tie deti?
no sestra to asi berie tak, že kedže je ďaleko, tak vám ich chce dopriať aspoň cez to leto :)

a akých starých máte rodičov? veď tie deti nemusia byť stále s tebou, babina a dedo sú neďaleko, nie? nejak to neviete vystriedať?
inak sú to ešte malé deti... im treba stále nejaký program vymyslieť...fuuuf... fakt ti nezávidím ak nemáš v lete pre seba ani trochu času

Aja02

Môj otec má troch súrodencov. Bývajú od nás všetci cca 100km. Nikdy som u nich nebola na prázdninách ani na dva dni. Môj otec ma nikdy nechcel hodiť na krk svojim súrodencom, pretože vedel, že majú svoje rodiny, prácu a problémy. Vždy som chodila výlučne k starým rodičom, pretože boli na dôchodku a mali na nás kopu času. Tam sme sa stretli všetky sesternice a bratranec, užívali si prázdniny, hrali sa spolu a zabávali. Ak by som mala prácu, v ktorej by som nemusela byť do večera, tak by som nemala problém vziať si sestrine aj bratove deti, ale inak ani náhodou.

jajka001_

som šťastná že mám také skvelé rodinné vzťahy...zasa som si raz uvedomila, ake mam vlastne šťastie. bolo by mi luto keby moja sestra nechcela byt s mojimi detmi...

Aja02

Neviem prečo by si si mala vziať k sebe sestrine deti. Keď som bola malá, vždy som chodila ku starkej a starala o mňa ona a nikto iní. Ty ani tvoj syn nemáte žiadnu povinnosť starať sa o tie deti. Rodine pekne vysvetli, že si ich k sebe nevezmeš, pretože máš svoj život a máš pokoj.
jajka: Ona má svoj život a jej syn taktiež. Prečo sa má o ne starať? Robí do 18:00 večer, príde domov unavená z práce, chce si oddýchnuť a stráviť zvyšok svojho času so svojim synom a priateľom. Čo je na tom? Čo jej má závidieť? Jej sestra nech svoje detičky zavesí na krk rodičom, iným súrodencom (ak nejakých má) alebo kamarátke. Ak by som mala taký režim ako má ona, tiež by som si nevzala sestrine deti.

jajka001_

ja som travievala cas u tiet, u vsetkych, ked mali cas, a nikomu sa to nezdalo zvlastne. hravala som sa s bratancami a sesternicami, mam najlepsie spomienky na tieto casy. takisto to funguje teraz u nas. to nie je o vytazenosti, to je len o ochote. kolko zien ma male deti a nejake navyse tiez postrazia. aj o muza sa musia starat. jej syn tie deti tiez nema spoznat? skor mi to pripada tak ze sestru nema rada a nechce mat nic ani s deckami. mozno jej aj zavidi.

jajka001_

ked ti nepomoze rodina tak kto? to su pekne rodinne vztahy ze ju ani sestrine deti nezaujimaju.
vezmi si to takto- zije sama, dieta ma velke, akurat co chodi do prace, co uz doma narobia oni dvaja za bordel ze to musi dva dni upratovat? skor mam pocit ze jej proste nechce pomoct, deti ju nezaujimaju, otravuju ale vyhovara sa ze nema cas. skor nema zaujem. neviem aku ma pracu ale ak by vzala dva dni volna a bola s deckami, tak si ich pekne uzije a oddychne si. ved deti su radost. sestrocne je uz dost velke, tomu vela netreba, a to male trojrocne, s tym si snad poradi, ved jedno dieta vychovala. staci nieco navarit a zobrat ich von.

Assia

jajka001, pekny schedule, ale nejak nechapem, preco by sa mala starat o sestrine deti? a zariadovat si cas podla nich? su to sestrine deti, nie jej. o mna sa tiez mamina sestra ani ocova nestarala, ked som isla k babke, isla som k babke a bola som u babky a starala sa o mna babka. nikto iny sa kvoli mne nesiel zblaznit a nie este si brat kvoli mne dovolenku a co ja viem co....