Ockovanie proti rakovine krcka maternice

Príspevok v téme: Ockovanie proti rakovine krcka maternice
opatrna

Ahojte,na trh prisla prva vakcina proti tomuto hroznemu ochoreniu,citala som ze sa ma ockovat pred zacatim sexualneho zivota,ked som sa na to spytala mojej gynekologicky,povedala mi ze vraj to sa ockuje iba ak by som striedala partnerov,alebo ak partner mal viacero partneriek,ale to sa mam kazdeho na prvom rande pytat s kolkymi to uz robil?hlupost... A neviete nahodou kolko to stoji? Za prispevky vopred dakujem.

zizi

No, ja už mam šesť rokov toho istého partnera a pred nim som mala iba jedného takže dvoch za doterajší život..
Aj tak si myslím že sa na to nemôžem spolahnúť :-(

lindaa2

AK chodis na kontroli a lekar ti nic nepovie tak si asi v poriadku nie? to samotne visetrenie ti predsa nepomoze , to zalezi vsetko od teba a aky mas ku konkretnej veci pristup ako som uz dnes spomynala

lindaa2

rakovina sa vam neuroby zo dna na den.. mne tento virus HPV zistili pri obycajnej kontrole ktoru musi zena absolvovat minimalne raz za rok , citologiou.. nemala som ziadne bolesti proste nic.. mne to gynekologicky onkolog visvetlil tak ze na ktcku maternice sa zacne tvorit bunka ktora sa casom zvedsuje a ak by len trosicku napadla maternicu tak ju treba celu vybrat.. mne to zistili na hranici je to bezplatne samozrejme, chod na diskusiu hpv virus... tam som otom pisala viac a potom sa este pripadne opytaj

elle

Ako mi gynekolog zistí ten vírus? Sú na to špeciálne testy? co stoja? Pekne dakujem:-) A este, ako sa prejavuje samotny výrus, ked žena este nedostala rakovinu?

lindaa2

babi babi... ak o tomto viruse nic neviete tak radsej neradte prosim vas! lebo narobite viac skody ako uzitku. a to co ti povedala ta gynekologicka tak to je riadna blbost, hned by som sa na nu stazovala ze podava zle informacie. tu sa jedna o rakovinu a nie o chripku. Tento virus moze dostat kazda zena bez ohladu ci mala jeden alebo dvadsat pohlavnych stikov. preto sa maju ockovat este panny. nositelmi a prenasacmi tohto virusu su muzi, aj ked o tom nevedia... vyspi sa s holkou bez ochrany ktora je nakazena, potom sa vyspi s druhou a nakazi ju, tej prvej sa nemusi stat nic no tej druhej to moze narobit riadne problemy v zivote,zalezi to od toho aku ma silnu imunitu vas organizmus!!!hovorim o tom preto lebo sama som ho dostala a museli ma operovat a dalsich pat rokov som musela s tymto virusom bojovat, takze vam velmi dobre radim rozmyslite si co robite, myslim si ,ze tych 15-tisic neni nic oproti tejto chorobe, ja uz taku moznost nemam a verte ak by sa to dalo vratit spat tak je vsetko uplne inak.... co mi na to poviete teraz???

alti

S tymi vhodne polozenymi otazkami suhlasim :o). Len mi nejde do hlavy, preco ockovanie pred prvym sexualnym stykom a aky virus v sebe...ved virusova podstata akejkolvek rakoviny je len jedna z menej pravdepodobnych moznosti ochorenia. Teda vraj, podla mudrych knih a odbornikov.

monicka

opatrna, pytat sa to na prvom rande nemusis, ale nemusis mat ani suloz bez opytania sa. Teda ja som sa furt pytala na sex. prenosne choroby, vyzadovala som testy. Vysledok: som zdrava ako rybicka. Pred prvym sexom sa ockovat nemusi, ockuje sa do 26 roku. Ja by som sa ockovat nedala, kedze mam staleho monogamneho partnera a navyse ta vakcina je na trhu prilis kratko, takze sa este nepozna, co to spravi s clovekom po urcitej dobe. Nemusis sa dat zaockovat, ale nemaj oralny, analny a vaginalny sex bez otazok. Papa.