Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ockovanie proti rakovine krcka maternice

Príspevok v téme: Ockovanie proti rakovine krcka maternice
opatrna

Ahojte,na trh prisla prva vakcina proti tomuto hroznemu ochoreniu,citala som ze sa ma ockovat pred zacatim sexualneho zivota,ked som sa na to spytala mojej gynekologicky,povedala mi ze vraj to sa ockuje iba ak by som striedala partnerov,alebo ak partner mal viacero partneriek,ale to sa mam kazdeho na prvom rande pytat s kolkymi to uz robil?hlupost... A neviete nahodou kolko to stoji? Za prispevky vopred dakujem.

uf

kazdy na to tvrdi daco ine......treba ziadat rovno o vysetrenie pritomnosti HPV-inak, vraj sa nenachadza len na krcku, ale moze i v konecniku sposobovat rakovinu, a tych podtypov je viac. neviem kto je vobec kompetentny a kto vie na to vsetko odpovedat? gynekolog? asi ako ktory? co ja viem

silgard

Ahojte, mam otazocky hned dve: nemate nahodou informacie o tom, ze pokial mi moj gynekolog urobil testy , teda -cytosterya boli negativne, mozem sa tak ockovat aj ked uz som styk mala??..no lebo on mi tvrdi ez teraz uz ano pokial mam vysledky a moja mama zdravotnicka ze neda sa.a druha otazka: pokial zena zane s okovanim, moze mat pocas neho , teda pocas tych 6 mesiacov pohl.styk? dakujem

silgard

ahoj opatrna. no stoji to kolo 5132 Sk. zalezi vsak od lekarne ktora to ponuka, lebo ceny sa lisia, ale tych 5-tisic je najviac. A ockuje sa v 3 davkach v mesiacoch: 0,2,6.

gyndoš

s vakcínou sú skúsenosti zatiaľ prezentované 4,5 roka
vakcína pokrýva cca 80% HPV vírusov
či je očkovanie na celý život ešte firma ktorá ju vyrába nevie ani nevie či bude treba preočkovanie
ale jednoznačne garantuje učinok proti dvom nejnebezpečnejším HPV

lindaa2

Opatrnosti nieje nikdy dost, hlavne nezanedbavat prehliadky, ja mam 23 a konecne po usilovnom snazeni sa uz teraz s mojim manzelom som zostala tehotna uz pred tymi piatimi rokmi mi hovorili ze ak nechcem aby som dosla o taku moznost mam otehotniet. no ale vtedy som mala osemnast a priatelaktoremu to bolo jedno on nechcel este sa bal a aj som rada ze sa tak nestalo... no ale odbieham od temi ze? je to svinska choboba a hlavne na psichyku...