a zasa je tu jar - zbieranie byliniek

ivka2

robil niekto z vas uz z pupavy med???vraj sa da vyrobit a ze je tiez dobry, no ale asi neje taky chutny ako pravy vcely...neviem...nema niekto z vas skusenost s takymto niecim??

silvias

Viem,že čierne ríbezle sú veľmi zdravé ešte viac vitamínu C obsahujú ako citrón!Viem,že aj šípky obsahujú veľa vitamínu C.Šípky aj trnky zbieram a suším tiež!!!!!!!!

silvias

IVKA sirup z bazy robila aj moja mama je dobrý na kašel,ale aj bázový sirup sme robyly aj mušt z bazy je dobrý.

ivka2

moj dedo si robil sirup z bazy..vraj to bolo chutne, ale ja som to nechutnala:)a vraj pomaha proti kaslu..taktiez sirup z ciernych ribezli je dobry a predpokladam ze aj zdravy..

silvias

BABENKA kamarátka tak robyla sirupu tiež zo skorocelu zo žihľavy,ale ja by som chcela urobyť z liesky taký sirup,alebo kvapky pre moju mamu lebo jej to odporúčajú na látkovú výmenu!!

babenka

aljoska,my sme chodili na medvedi cesnak tiez na jedno miesto u nas,ale uz tam nerastie. vraj sa zvykne stratit..alebo ho niekto vybral aj s korenom :(
na co je este dobry? na co ho pouzivate vy, aljoska?

babenka

a robite si aj bylinky prekladane cukrom a potom,po scedeni sa pije stava= sirup? ja tak robim skorocel,zihlavu alebo mlade vyhonky tusim smreku.

aljoška

Medvedí cesnak je to isté,alebo teda podobné ako ten náš kuchynský.Ale rastie iba v prírode a je to zákonom chránená rastlinka.Na jar požívam listy,sú podobné ako konvalinkové,treba si dávat pozor.Ale nemali by sa pomýlit,lebo majú výrazný pach po cesnaku.Babenka,nám ho doniesol moj ocko,kedysi dávno,pár cibuliek.Zasadil ho vo dvore a tam si rastie.Má výborné podmienky,lebo on potrebuje vlhko a tam to má.Ked som ho skúšala pestovat na záhrade,tam sa mu nedarilo.

silvias

BABENKA sedmikrásky sú dobré na prechladnutie chrípky kašeľ, horúčku moja kamarátka ich zbiera každý rok a pijem odvar z nich spolu s plúcnikom a podbeľom stále aj teraz práve!!!
Odporúčam všetkým,ktorý su nachladeníííííí