Dobrý den prajem všetkým!!
A zasa je tu pomaly jar a chcem tento rok už konečne zbierať bylinky a sušiť ich neviete čo teraz na jar začne rásť???Prosím poradte
Silvia
a zasa je tu jar - zbieranie byliniek
V tom case som mala silnu alergiu na jarne pele formou sennej nadchy. A stav sa mi tym medikom vyrazne zhorsil. To ale neznamena, ze tak zareaguje kazdy alergik. Alergik by mal byt vsak pri tomto mede opatrny. Inak pupavy som znasala v pohode, horsie to bolo so zlatym dazdom /forsitia/.
alternatíva, halooo!
ivka, asi nie. alebo sa spytaj lekarky.
a mozno mozes jest,ale nemozes ho pripravovat...hmmmm, skor asi nemozes ani jest.
ked som alergicka na pel tak nemozem konzumovat med z pupavy???:(
alternativa, ale stonky jest moze aj alergik, alebo ak je alergicky na pel,tak by nemal ani stonku?
MED z PUPAVY som kedysi davno robila. Presny recept si nepamatam. Zbieraju sa rozkvitnute kvietky /to bol presne cukor na pocet kvietkov/. Chuti inak ako vceli, ale bol tiez fajn. Ale pozor s jeho konzumaciou u alergikov na pele. K voli alergickej reakcii som med z pupavy viac nerobila.
aljoska, a jedia sa len listy? ten spodok asi nie, lebo ani my sme ho nezbierali cely...co pamatam.
skusim hladat.
silvas,ona,ta kamaratka,ma o tom niekolko clankov vystrihnutych z casopisov, tak sme to zacali robit. a tento rok sme si dali zavazok,ze ideme znovu,lebo 2 roky sa nam nepodarilo ist.bolo mokro,bahno tak sa tam nedalo dostat,a potom uz razili listy,a vtedy uz nic netecie.