a zasa je tu jar - zbieranie byliniek

silvias

Na zlatý dážd a na jasmín a na agát je veľa ľudí alergický ,ale ja osobne zbožňujem tu vôňu týchto stromov!!!
Vwľmi rada mám aj jasmínový čaj a aj olej do kúpela jasmínový je super!!!

Alternativa

V tom case som mala silnu alergiu na jarne pele formou sennej nadchy. A stav sa mi tym medikom vyrazne zhorsil. To ale neznamena, ze tak zareaguje kazdy alergik. Alergik by mal byt vsak pri tomto mede opatrny. Inak pupavy som znasala v pohode, horsie to bolo so zlatym dazdom /forsitia/.

silvias

IVKA asi ked si alergická na peľ tak by si nemala jesť ten púpavový med lebo
by ti mohlo zhoršiť alergiu,alebo neakú alergickú reakciu by ti to mohlo vyvolať!!Aspoň tak čo som počula a prečítala v článkoch!!!

babenka

alternatíva, halooo!
ivka, asi nie. alebo sa spytaj lekarky.
a mozno mozes jest,ale nemozes ho pripravovat...hmmmm, skor asi nemozes ani jest.

Alternativa

MED z PUPAVY som kedysi davno robila. Presny recept si nepamatam. Zbieraju sa rozkvitnute kvietky /to bol presne cukor na pocet kvietkov/. Chuti inak ako vceli, ale bol tiez fajn. Ale pozor s jeho konzumaciou u alergikov na pele. K voli alergickej reakcii som med z pupavy viac nerobila.

babenka

aljoska, a jedia sa len listy? ten spodok asi nie, lebo ani my sme ho nezbierali cely...co pamatam.
skusim hladat.
silvas,ona,ta kamaratka,ma o tom niekolko clankov vystrihnutych z casopisov, tak sme to zacali robit. a tento rok sme si dali zavazok,ze ideme znovu,lebo 2 roky sa nam nepodarilo ist.bolo mokro,bahno tak sa tam nedalo dostat,a potom uz razili listy,a vtedy uz nic netecie.