Nepravidelna stolica - co s nou?

Príspevok v téme: Nepravidelna stolica - co s nou?
ivankaaa

Ahojte, uz vyse troch rokov mam nepravidelnu stolicu. Stalo sa to zo dna na den. Do mojich 19 rokov mi stacilo ist na velku potrebu 1x za den - dva dni. No zrazu (vtedy som si myslela, ze mam crevnu chripku) som zacala chodit 4 - 6 krat denne na wc. Tento problem pretrvava do sucasnosti. Denne chodim na wc cca 5 krat s tym, ze uuuplne nepravidelne (niekedy idem po polhodine druhykrat, niekedy po 6 hodinach; niekedy chodim hlavne rano, niekedy hlavne vecer). Pricom sa stravujem celkom pravidelne. Uz som s tym bola u doktorky dvakrat, povedala mi, ze metabolizmus ma kazdy iny a ze je bezne, ze sa zo dna na den zmeni. Ale uz mi to zacina liezt poriadne na nervy. V poslednom case sa stravujem zdravo, jedla som kadejake tabletky, pila caje aby sa mi to aspon ked uz nie obmedzilo, tak nech chodim pravidelne...

Najhorsie na tom je to, ze mam psychicky problem ist na velku potrebu na zachode, kde to mozu pocut ludia nachadzajuci sa pred zachodom. Na verejnych zachodoch sa nemoze v miestnosti nikto nachadzat a musi byt mala pravdepodobnost ze tam niekto vojde aj ked som uz "skoncila".

Velmi ma to obmedzuje v zivote, ked niekde idem cely cas rozmyslam nad tym, kam pojdem ak to na mna pride... Z neustaleho utierania musim stale pouzivat nejake maste pretoze mam cely zadok vydraty...

Prosim vas, nemate nejake - najlepsie recepty od babicky ako sa da stolica upravit, spravidelnit? Alebo mam zadrziavat a takto nasilu naucit organizmus chodit na wc raz - dvakrat za den? To sa trosku bojim, lebo mam hemeroidy :-((((

zampana

Tomas12345 - tak snad ano! ja som este nastastie nikdy taketo problemy nemala, tak neviem poradit. no mozno niekto este vyskusa a da vediet.

Tamarka_154

@ketlenka okey, nevedela som, že tu je všetko napísané. Idem si teda celú diskusiu prečítať a potom keď tak ti píšem. A čo znamená, že je šetrnejší voči žalúdku? Čo obsahuje a čím ho šetrí?

Hnedovlaska8

TOMAS TO SOM UZ VYSKUSALA A VOBEC MI TO NEPOMOHLO. BOLA SOM U DOKTORA A TEN MI DAL NEJAKY PRASOK A PO NOM SA MI ULAVILO. UZ TO BOLO VELMI ZLE SO MNOU. DUFAM, ZE TO UZ NIKDY NEZAZIJEM!

Tomas12345

Hnedovlaska8 :

Skús vypiť pár hodín pred jedlom polievkovú lyžicu olivového oleja. Mne to pomohlo proti zacpe.

Hnedovlaska8

UZ 5-TY DEN SOM NEBOLA NA VELKEJ. BRUCHO MAM UZ AKO BALON A NEVIEM CO VSETKO POJEST ABY MA PREHNALO. SKUSALA SOM UZ KADE CO. AK TO DO PIATKU NEPREJDE POJDEM K DOKTOROVI.

samithia

cauko hnedovlaska8, ked som mala pred mesiacom problemy so stolicou, tak som isla k doktorovi. spravil mi nejake vysetrenia ale na nic vazne neprisiel, tak mi extra nepomohol. ale aspon som mala istotu, ze o nic vazne nejde. kupila som si laxativum a upravilo sa to. ako dlho uz mas taketo problemy?

ketlenka

tamarka_154 a co viacej by si chcela vediet? skoro vsetko sme tu uz pisali, kedze ani ja som spociatku o nom nic nevedela a na vsetko som sa pytala klaricie. takze precitaj celu diskusiu a budes vediet. a co sa tyka toho, preco som si ho vybrala? no lebo ma oslovilo to, ze ma aj pomarancovu prichut. ostatne tie laxativa co som si zistovala tak ziadnu prichut nemaju a viaceri mi povedali, ze mali problem to vypit. toto tym ze je ochutene, tak je to uplne v pohode. takze to bol taky najvacsi dovod, preco som si vybrala prave tento produkt od firmy worwag pharm. a da sa povedat, ze je to na taky styl ale tento je setrnejsi voci zaludku!!!