Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Seborea

Príspevok v téme: Seborea
micky

Dobrý deň,
už asi od puberty ma trápia fľaky pri nose,ktoré sčerveňajú a koža sa neustále šúpe.Po návšteve istého homeopata a užívaní fytoterapeutických liekov som schudol asi 13 kg a fľaky sa mi ešte viac zväčšili / bol v tom, že to ke Candidóza v hrubom čreve /.Keďže pracujem s ľuďmi nie je to 2x príjemné a tak som navštíívil odborného lekára, ktorý stanovil diagnózu : seborea.Dal som si urobiť aj gastroskopiu / helikobakter negatívny /Momentálne čakám na výsledok mikologického vyšetrenia.Vie mi niekto poradiť ako zmierniť sčervenanie kože?Momentálne beriem kortikoid Afloderm.Ďakujem za radu.

timiti

Ahojte, Zuzka ja používam šampón Sabal od Ducray, majú ho v každej lekárni a ten mi pomohol hneď, ale používam ho skoro stále. Čo už, hnusná seborea, najhoršie, že tá pleť je suchá a zároveň mastná, je to vlastne preto, že zle pracujú mazové žľazy. Vy ju nemáte mastnú a zároveň suchú?či to len ja? fňuk.
Ďakujem afrodita za vysvetlenie! papa

miiirka

ahojte,som tu nova,tak neviem ako to tu bezi:)asi pred mesiacom mi kozna,v poradi uz asi3.stanovila diagnozu seborea.tvar mam strasne suchu,citlivu,supinatu.robia sa mi vyrazky a take male pupenceky,ktore hrozne svrbia.poradila mi kozmetiku Bioderma,no zlepsenie nevidim.a este k tomu mam uz asi druhy rok strasne suchu a citlivu kozu na celom tele a na klboch z vonkajsej strany aj na bruchu mam taky neprijemny ekzem.je podobny tym pupencekom vodnatym na tvari,ktore svrbia.a este nieco,seborea a atopicky ekzem nie je to iste,ze?dakujem

lubo lm

ahojte,aj ja mám asi seboreu,mna už svrbi aj konečník,hlavne v noci,niekedy sa ani preto dobre nenaspím,čo je to za pliagu? trochu to mám aj pod pazuchou a vo vlasoch
dakujem

alickaj

Teri, asi by si mala vyskúšat nejaké bylinky na prečistenie a podporu pečene, poprípade aj nejakú pečenovú dietu.

teri

ahojte,moj problem je podobny, plus objavuju sa mi v obocí a blizko neho hnisave pistuly. Neviem si s tym poradit, nic mi nezabera a psychicky ma to nici. Myslim si, ze ziadne masticky mi uz nepomozu, ale skor precistenie z vnutra. Nevieta mi prosim poradit ake potraviny by som mala obmedzit? Dakujem a nech sa vam dari

evko

Tiež mám v oblasti nosa červené miesta, ktoré mi nesmierne strpčujú život,našla som ale spôsob ako na to. Dodržiavať prísnu diétu, vynechať kakao, citrusové plody, mákké syry, orechy, pikantné veci...Lokálne to ošetrovať ichtiolovým mydlom, používať prípravky z radu skin car a masť Fungycidin a ešte mám v lekárni namiešanú ATB masť, kde základnú zložku tvorí tetracyklin.Per orálne užívam lieky Quamatel, Famotidin a Nizoral, to ale samozrejme patrí už do rúk lekára. Skús to a časom napíš, ako to pokračuje.