Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Fimoza nutna obriezka?

riky

Ahoj. Môj problém je môj vek. Mám už 37 rokov mam rodinu aj deti a od mala žijem s problémom fimoza. Doteraz mi to nejako obzvlášť nevadilo (viacmenej som sa hanbil ísť s týmto problémom k lekárovi). No teraz by som to chcel zmeniť a niečo s tým spraviť. Chcem sa opýtať či je nejaká súkromná klinika (Východné Slovensko), ktorá vykonáva obriezky poprípade vedia iné metódy liečby a či má zmysel v mojom veku takúto procedúru absolvovať. Vediem stále plnohodnotný sexuálny život.

obrezany

no ja som mal pred dvoma tyždnami problem ktory som hned riešil v nemocnici a teda obriezkou mal som strašnu fimozu až tak že som močiť nemohol a teda mal som stiahnutu močovu ruru išiel som do nemocnice hned ma hodili na postel a operovali najprv to skušali cievkovať to strašne bolelo až som kričal nakoniec doktor povedal treba spraviť obriezku zatial mi spravili pol obriezku a zaviedli mi do močovej rury kateter čo je hadička ktoru mam teraz na par tyždnov v penise ale poviem vam to bola strašne bolesť ked mi to tam davali tu hadičku a povedali mi že mam prisť o 3 tyždne že mi dokončia obriezku a že mi zavedu širšiu hadičku na roztiahutie močovej rury tak si myslim že to najhoršie mam za sebou a chalani nebojte sa obriezky ja som sa toho bal a normalne ked mi to robili v lokalnej anesteze som ešte popritom vtipkoval s doktormi a peknymi sestričkami ale odporučam ak mate takyto problem hned k lekarke svojej ani nerozmišlajte nad tym

svako

suhlasim s tebou, obriezka nie je to najlepsie riesenie a rozhodne by nemala ist hned ako prva, treba skusat mastit, ak povoli dobre, ak nie, obriezka, presne ako moj pripad...(cim mladsi clovek, tym vacsia sanca, lebo koza je este povolnejsia)
v ziadnom pripade by som si nedal obriezku spravit z "estetickych dovodov", treba ju nechavat len ako krajne riesenie...
v kutiku duse som ale spokojny, ze mam po probleme, trochu ma mrzi, ze obriezkou, ale aspon sa uz nemusim obavat, ze sa problem vrati...
no a co sa tyka sexu, dobrovolne obrezany clovek si ho bude chvalit aj v pripade, ze lepsi nie je, len aby nevypadal ako uplny idiot :)

a pre vatasa: drzim palce s diprosone, len sa hlavne velmi vopred netes, lebo ak nahodou nezaberie, tak budes velmi sklamany. V 30 su tie sance urcite mensie ako pre 16 rocnych... ja mam 23 a nezabral, ale to este nic neznamena, niekto predsa musi byt aj v 6% neuspesnosti :)

robo111

Dôvod prečo obhajujem liečbu masťou pred obriezkou je, že obriezka je už nevratná. Nechce sa mi tu už všetko rozpisovať, tak iba budem citovať príspevky čo tu už boli. Je to skvelo povedané a priamo mne z duše.

"ty merias kvalitu sexu od dlzky??? Tak to ta potom lutujem... By ma zaujimalo ci by si akakolvek zena vybrala bud Paradnych 10 min., alebo aby sa na nej pol hodku triasol nejaky obrezany vechet ako retard... Fakt ta nechapem, co je na tom lepsie ked si necitis jahodu? Ty musis byt kanour jak blazon... pekne sprosty nazor mas... aj ked s tou obriezkou uz nic neurobis. Osobne by som sa nechvastal lepsim sexom len kvoli tomu ze vydrzim dlhsie, kvoli znecitlivenej jahode... he he nus som zvedavy o par rokov, ked uz bude tak necitliva ze budes moct sukat aj dieru v mure..."

a další ...

Teraz uz je to v prdeli, lebo sex ma nebavi - je pre mna po tych 20tich rokoch problem vobec ejakulovat do partnerky a nakolko mi xkrat zmekne, tak sa na to uz potom vyserem...momentalne uz ani nesexujeme, lebo sa uz obavam, ze znova skysne, a tymto smerom je moja psychyka vykolajena asi uz naveky...

Mňa toto presvedčilo. Nemienim nič také riskovať.

vatas

Ahojte,

mam 30 a problem s fimozou ma trapi uz pekne dlho. Je to vlastne moja vina, pretoze som toto roky ignoroval, tak som ani nezistil, resp. nechcel zistit, ze mam tam dole nejaky problem. Ked som pochopil, ze to nie je celkom v poriadku a dozvedel sa, co to je, chytil som riadnu paniku, ale vdaka tejto diskusii mi svitla obrovska nadej. Tento Diprosone vyzera naozaj slubne. Len by som sa chcel spytat, ake mate skusenosti s opatovnym zuzenim predkozky po vysadeni liecby, aka je sanca, ze aj ked to zaberie, uz s tym nebude v buducnosti problem, resp. co treba pre to robit a ci sa vobec da nieco robit, a hlavne keby nastala recidiva, kolko treba cakat po vysadeni masti, aby som ju opat mohol zacat aplikovat. Dakujem.

svako

uf tak to vyberanie stehov ti vobec nezavidim, nastastie za tie 3 roky technologia postupila a uz davaju samovypadavacie stehy... obriezka ma oproti kortikosteroidom jednu zasadnu vyhodu a to ze uz sa problem nemoze vratit a naozaj som radsej ze to mam uz z krku teraz a nevrati sa mi to ked budem mat napr. 30 a budem zas na par mesiacov sexualne nefunkcny... obriezka je zakrok jednoduchy, ale aj tak si dokladne vyberte doktora, ak mate niekoho znameho v zravotnictve, dajte si poradit, ja som to tak spravil a s vysledkom som zatial vrcholne spokojny...

kubiak432

Ja mam obriezku uz vyse 3r.Mal som zuzenu predkozku,po vysetreni mi doktor povedal ze sa to bude oprovat co mi bolo jasne.O 3 dni som lezal na stole,uplne ma uspali.Operacia bola vpohode aj po nej som sa citil normalne.Hojenie je ale hrozne,vsetko boli ako cert,prve dni sa mi nedalo poriadne ani chodit.Ked mi dr vyberal stehy tak to bola asi najvacia bolest v zivote(a to som zazil uz 3ine operacie).Dalsia nevyhoda je ze zalud je uplne citlivy a asi mesiac trva pokial \"zdrsnie\" ale to nieje nic hrozne da sa to vydrzat.Zakrok som mal zadarmo.Chcel by som kazdemu odporucit tuto operaciu,vobec nebanujem a aj napriek vsetkej tej obrovksej bolesti a par tyzdnov obety by som ju podstupil este raz.Ked si predstavim tie trapasy z prvych sexov bez obriezky,tu bolest a vobec nezazit co je to poriadny sex,obetoval by som tu bolest aj 5x.A ma to kopec vyhod,hlavne je to esteticke,hygienicke,clovek dokaze mat dlhsie sex atd.Priatelka si tiez chvali vravela ze oproti inym penisom je toto uplne nieco ine,lepsie!!!ked budem mat syna dam mu urobit tiez obriezku este ked bude dieta aby tak nepocitoval bolest.Chcem kazdeho podporit,netreba sa hanbit,ja som toto rozhodnutie neolutoval zatial ani sekundu!!!

robo111

Ja by som v prvom rade vyskúšal tie kortikosteroidy. Ako písal fyzik ešte na začiatku tejto diskusie, úspešnosť liečby použitím kortikoidných mastí je 94%. Obriezku by som si nechal až ako posledné riešenie. Viď príbeh nema, ktorý je po obriezke a nikdy v živote by to už neurobil. Môže to byť výnimka, ale načo riskovať. Treba si prečítať celú túto diskusiu a uvážiť všetky riziká, pre a proti. Je toho síce dosť, ale to je minimum, čo môžete pre seba urobiť. Ja som mal to šťastie, že u mňa kortikosteroidy zabrali velmi dobre, ideď som používal masť, ktorej uvádzajú slabé účinky.