Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bielkoviny - kolko ich vlastne treba?

Príspevok v téme: Bielkoviny - kolko ich vlastne treba?
Lukasis

Chcel by som vediet kolko bielkovin treba prijat denne. Vsade sa udava ze 1,5g na kilogram. Ja vazim 85kg vyska 185,takze primerane hodnoty,ale 1,5x85=127,5 gramov bilekovin denne,podla mna je to moc,ved to by som cely den musel premyslat ake vyzivne potraviny,hlavne meso,syry mliecne vyrobky jest..a to je aj financne narocne,,zaujimalo by kolko bielkovin denne staci,ja sportujem casto ale aj tak toho tolko nezozerem.

Maros75

BJ.....premyslam...........ako je mozne,ze ti este vobec odpisujem. Ved podla tvojej teorie som uz mrtvy aspon osem rokov,dva mesiace, strnast dni, sedem hodin tridsatsest minut a dvadsat sedem sekund.

BJ

To dnesne kuracie maso z tych 2x rychlejsie odrastenych kurat, ti ublizi aj ked ho budes jest samotne so zeleninou, a ked si ho este budes miesat so sacharidom ako je ryza, a vyhlasovat to za zdrave, tak to musi byt nevedomost dokonca zakladnych veci o tom, ako pracuje zaludok.

Banany ti nekazem jest, to co nam sem dovazaju, ma aj tak daleko od zdravych bananov z oblasti, kde prirodzene rastu, hovorim, ze cvicit sa ma len tolko, aby si popri tom dokazal nejak normalne a zdravo jest.

Zjavne si necital moj prispevok o urezavani vitality nasich predkov, potom pochopis, preco ti je dobre, ale v prirode niektore veci trvaju dlhsie, kym daju poznat, o com su.

bingham

BJ...no je to celkom zaujimavee...ale podla tvojho tvrdenia...by moje telo muselo byt na tom uplne zle..., ale nie je...prave naopak :))

ale s tymi bananmi som sa zasmial... :)...a nemyslis ze by bolo lepsie si dat kuracie prsia napr..z ryzou a salatom(zeleninovym) ???...myslim ze tvojmu telu by to urcite neuskodilo...narozdiel od 20 bananov...

BJ

Dristate tu nezmysly :-)
Ked sme uz pri tom mase... vacsina ludi (a verim, ze vy nebudete vynimkou) ani neje skutocne maso.
Poctive minule generacie masiarov sa musia obracat v hrobe, ked vidia ludi, co denne konzumuju tie napodobeniny masa, a maso s naprosto nizkou kvalitou, ktore by ten masiar ani svojmu psovi nehodil.

Ak si nechce clovek pri konzumacii masa poskodzovat zdravie, tak plati:
Maso MAX. 1-2x do tyzdna. (ale lepsie raz za mesiac)
Kvalitne maso (ktore dnes nedostanete, alebo len velmi velmi tazko a draho)
Ziadne napodobeniny masa (vacsina suniek a masovych vyrobkov dnes).

Cize, parky, bezne kupovane klobasy, lacna sunka - to vsetko nieje maso.

Navyse, maso sa musi zjest z mnozstvom byliniek, korenin, proste spravne pripravit, aby sa v traviacom trakte nepremnozili rozne parazity, a najvacsia blbost je ho jest pravidelne s nejakym sacharidom ako pecivo, zemiaky. Proste nebudeme kracat okolo horucej kase... ludia su na mase zavisli, a tuto zavislost si obhajuju...

bindgham - ono dvojfazove treningy su blbost uz v zaklade, cize tam velmi nenavymyslas, ale dalo by sa aj na ovoci, len tam by si to uz musel pokryt bananmi, a predstava jest vyse 20 bananov denne mna osobne nelaka. Naco si zbytocne zatazovat telo prehnanym fyzickym cvicenim? Zamysli sa... iba tvoje ego, ktore si chce nieco dokazat, ta moze nutit k niecomu, kedy vydaj energie nedokazes pokryt zdravou stravou. To cas uz ukazal nejednemu vrcholovemu sportovcovi, ale o tych sa velmi nehovori...
Ja by som cvicil len tolko, aby som to dokazal vykryt zdravou stravou a nemusel zachadzat do extremov v stravovani, ani siahat po vseliakych chemickych gaineroch.

Sisi135

bingham: Aj ja si myslím že mäso je prirodzenou súčasťou ľudskej stravy. Človek jedáva mäso už roky, jeho žalúdok sa prispôsobil. Áno je pravda že kedysi človek jedol len plody a bol plodožravcom ale to bolo veeeľmi dávno. Bohužiaľ niektorí zrejme akosi zaostali vo vývine a zostali ešte v tom období

bingham

BJ...ked raz budes mat dvojfazove treningy + posilka...tak skus byt na 25g...bielkovin...a skus si davat iba ovocie...zeleninu.....myslim ze by si nevydrzal ani 2 dni... :)

maso...bolo vzdy sucastou nasej stravy...samozrejme spolu s ovocim a zeleninou...

vitarianstvo je uplna chujovina...nedavno som videl jedneho...a vyzeral ako keby ho pustili z osviencimu...nechapem ako sa clovek moze takto doriadit...a este k tomu dobrovolne...

BJ

H2O, pekny prispevok.

Je toho viac, napriklad ohladne vapnika, ludia co konzumju zbytocne mliecne vyrobky,
2 kg pomarancov obsahuju 800mg vapnika, to je celodenna doporucena davka vapnika.
2 kg pomarancov, to su pre muza vitariana dva chody.
V skutocnosti, z 800mg vapnika z mliecnych vyrobkov telo nevyuzije ani polovicu, kdezto z pomarancov sa vyuzuje vacsina. Navyse, pomarance su vyrazne alkalicke, takze telo nemusi plytvat vapnikom a inymi mineralmi na odkyselovanie krvi a tela. Vysledok... uz pol kila pomarancov prida viac vapnika, nez jeho celodenne doplnanie mliecnymi vyrobkami. V skutocnosti, mliecne vyrobky, najma pasterizovane, su velmi zlym zdrojom vapnika, kvoli nerovnovahe horcika a fosforu, mineralom, bez ktorych sa vapnik ani nevyuzije. Jediny vhodny zdroj vapnika z mliecnych vyrobkov su nepasterizovane kyslomliecne vyrobky, zmiesane z trochou vlakniny (idealne jablcna), to splna v podstate jedine domaci jogurt a domaci kefir, do ktoreho je zamiesana jablcna vlaknina, alebo sa k tomu zje kusok niecoho z vlakninou (napr. podrtene lanove semienka su velmi vhodne).

No a takychto prikladov je viac, samozrejme teraz sme pri bielkovinach.

Na margo toho, ze ked zobereme teoriu, v ktorej je dostatok potrebnych aminokyselin aj vo vitarianskej strave (povedzme 3 kg ovocia, zeleniny denne), preco to teda v realite tak casto nefunguje - uz som to tu vysvetloval niekolko krat, ked ma niekto nefunkcne travenie, musi si ho najprv dat doporiadku, inyk riskuje, ze ked zmeni styl, na ktory si telo zvykalo dlhe roky, moze si aj ublizit. Su pripady, kedy to nefunguje, su pripady kedy to funguje, a nieje to nahoda... ma to svoje zakonitosti.
Preto je odporucat vitarianstvo hazard so zdravim, ale rovnaky hazard je odporucat aj maso... proste vzdy sa moze nieco stat, je to o poznani, ktore vacsinou chyba, a skoda sa da narobit aj vitarianstvom. Ale, vo vseobecnosti, na velke mnozstvo bielkovin umiera ovela viac ludi, nez na jeho nedostatok. Je to asi tak 1000 ku 1.
Ja som ale toho nazoru, ze predtym, nez clovek zacne menit zivotospravu od extreme do extremu, najprv by si v prvom rade mal vyriesit stres v zivote, a vycistit travenie, zacat cvicit a spravne dychat... a naucit sa dodrzovat pitny rezim. Stale dokola, ako obohrata platna, to opakujem, ze to su dolezitejsie veci nez strava.