Policajná škola

Marrrtin

francuzka: Nie som si istý, či chceš ísť na akadémiu alebo SOŠ. V Pezinku je iba policajná SOŠ. Ak chceš ísť sem, musíš podať žiadosť o prijatie do služby na personálnom oddelení na okresnom policajnom riaditelstve...Pôjdeš na pohovor...Ak ťa zoberú, pošlú ťa na testy (psychologické a fyzické; vedomostné tu nie sú) a po ich splnení ideš na školu - tu si 1/2 roka, potom ideš do služby...ale ak sa rada =)) a dobre učíš, choď na akadémiu (je v BA a v KE) -
termíny a info do BA sú tu ( www.akademiapz.sk )

Ja sa na akadémiu príliš nehrniem. Zaťiaľ to vidím na SOŠ (ak sa tam vôbec dostaniem) a potom uvidím čo ďalej - tiež mám dojem, že cez prax v PZ je cesta na APZ istejšia, ale kto už by sa hrnul na výšku, keď má isté zamestnanie - okrem toho vás nemusia pustiť zo služby na štúdium a v tom prípade je potrebné dať výpoveď, príp. študovať externe (alebo sa vykašlať na vzdelanie).

Prajem Vám veľa šťastia na pohovore...testoch...v škole...a možno raz aj v zamestnaní v radoch PZ...

Geronimo9632

Co sa tyka APZ, tak mam pocit,ze najprv si musis odkrutit 2 roky v PZ, aby si mal/mala moznost sa prihlasit na APZ. No z tych otazok si nelamte hlavu, tiez som ich pozeral a nieako ..... nesadli mi ( a to koncim ted Ing. , ale to by som radsej ani spominat nemal :D ) Ja idem buduci tyzden na pohovor a pak snad telesna a psychotesty. Rada tym co ece len uvazuju :
1. Prihlasku si mozete davat hocikedy v priebehu roka. Musia Vas do 30 dni vyrozumiet co dalej ( cize kedy mozte prist na pohovor atd. )
2. Zaklad je dostat sa do radov PZ a az pak hladat cesticky kde a ako sa dostat na vytuzene miesto.
Tiez som mal plany o takom a takom mieste, ale velmi rychlo ma schladili a dali radu, nech na pohovore ani neceknem o tom, ze cem byt LEN TAM ABO TAM ... takych hned skrkaju. Proste chcete byt policajt a ked pak budu moznosti, pak dat ziadost o prevelenie ....

sniper

:D - počuj testy fyzyckej a vytrvalostnej zdatnosti niesu ťažké treba aby si si urobila výbornú kondíčku,nieje na škodu venovať sa aktívne niejakým bojovým športom/umeniam,inač je to jednoduché.

francuzka

Ahoj marrrtin. Noom ja som si tiez pozerala tie otazky a tiez mam zo seba taky pocit a aj preto som sa vzdala toho ze budem policajtka hm ale myslim si ze zato psychotesty a fyzicke testu su o nieco lahsie a to co nevies teraz sa tam doucis ak ces ist na tu skolu tak necakaj prechadzku ruzovou zahradou.neboj spravime to :-)

francuzka

Caute ludia. Chcela bz som ist na policajnu skolu do pezinka ale neviem do kedy sa mozu dat prihlasky a tak a ani neviem ze ake otazky zvyknu byt tak prosim o radu. Vopred dakujem.

Marrrtin

Práve som si čítal otázky na príjmacie skúšky na APZ a pripadal som si ako negramotný debil. Zaujímalo by ma, aké sú v tomto teste limity, pretože teraz mám dojem, že dostať sa na APZ nie je otázkou vedomostí, ale obsahu peňaženky...Práve sa rozpustili moje ilúzie o budúcnosti na APZ, keďže tento test nakmer nemožno napísať bez VŠ vzdelania...alebo som skutočne len debil??? Posúďte sami( www.akademiapz.sk )