Ahojte , citala som uz vela vasich prispevkov , taktiez mam akne na tvari ,obcas sa objavi na ramenach .Pravidelne chodim ku kozmeticke , ktora skusa vsetko mozne , uz mi davala aj nejaku kyselinu ci co . Bola som par krat u koznej , ta mi vsak vzdy predpise masticky typu - zinerit , skinorem a podobne . Tie , aj ked viem , ze maju vysussovat , poriadne nikdy nedoberiem , lebo moja plet sa vysusi az tak , ze to je skoro do krvi , strasne to stipe a nemozem si na to dat vobec nic . Stravu mam dobru , nejem vyprazane jedla , sladkosti alebo sladke vody .Najnovsie som vylucila i mliecne vyrobky . Nejem chemicku a rafinovanu stravu . Moj pitny rezim sa snazim dodrzovat co najviac , aspon 2litre denne , pijem mineralku a doplnam to bylinkovymi a ovocnymi cajmi , plus na precistenie hlavne zeleny a zihlavovy caj a caj NIMBA - ktory mi odporucili tiez na akne . Pouzivam na prekrytie acnecolor a puder , taktiez mam doma pytiol a vyskusala som uz velmi vela roznych kozmetickych znaciek . Najnovsie skusam urinoterapiu , zatial si to len davam na tvar , a neskusam pit . Davam si to uz tyzden a plet sa mi rapidne zhorsuje , neviem ci mam pokracovat alebo nie . Chcela by som sa vsak spytat , velmi vela ludi tu spomina tvz. ROACUTTAN , ktory moze predpisat kozny lekar . Ja neviem presne povedat aku formu akne mam , ci je stredna ci tazka alebo nie, jedine vsak viem ze poznam max , jedneho cloveka , ktory to ma horsie ako ja . Lekarka kozna sa skoro na mna ani nepozrie len automaticky mi predpise uz spominane masticky , cize neviem akoby reagovala keby jej poviem o tom roacuttane . Je to vsak liek , ktory sa dava uz len na fakt tazke formy akne ? alebo sa moze predpisat aj ked to raz mam fakt zle , hnisave vyrazky , podkozne , krvave flaky a pod , a obcas ked je to ovela ovela lepsie ? A tiez tu bolo spominane aj vela roznych neziaducich ucinkov , je to nebezpecna liecba ? preotze ja mma dost jemnu plet , tak musim byt opatrna . A k spominanej antikoncepcii , ktora ma pomahat , tu my moj gynekolog nepredpise , raz mi ju predpisat chcel ale to bolo koli cyste , a kedze som ju vtedy nemusela mat , teraz mi povedal ze ked nezijem sexualnym zivotom , tak som na nu prilis mlada . Mam 15 rokov .
Za rady velmi pekne dakujem :)