Nasezdravotnictvo

Príspevok v téme: Nasezdravotnictvo
Taxim

Bohuzial som vaznejsie ochorel a cim dalej tym viac sa stretavam s totalnou aroganciou aj u tych lekarov,ktori ked som bol zdravy boli milucki, zlatucki napr pri preventivnych prehliadkach. Vtedy som podnikal a tak som im stale doniesol malickost. Teraz sa na to zabudlo a drzost nema konca. Samozrejme je medzi nimi aj vynimka bohuzial, iba jedna. Lezal som v nemocnici a tam je to uplna hroza. Ludia su tam ako posledne nuly. Lekari - dho nic - a pacient na poslednom mieste. Boze kde to spejeme. Bez uplatku vam nespravia ani vysetrenia, ktore su vyslovene potrebne. Nadobudol som pocit ze lekari sa stale za niecim zenu a prave pritomny pacient je pre nich na obtiaz. Tak potom naco su tam? Ake mate skusenosti vy?

Laurina22

Ano,zle som sa vyjadrila,prepac.Ale pri dnesnych lekaroch si radsej zaplatim toho,kto chcem,aby bol pri mne,ako riskovat,ze bude pri mne nejaky arogantny lekar alebo lekarka,ale nebodaj medik,ktory bude viac v strese ako ja:-)Takto budem mat raz,ak k tomu pride,aspon zabezpecene,ze ten dotycny(alebo dotycna),ktory ma pozna avie vsetko o mojom zdravotnom stave aj stave babatka,bude so mnou.

uhlie

Laurina,

v tom pripade by bolo ferove, aby ani poistovna nikdy nezistila, ak jej niekto neodvedie peniaze. Ak niekto plati, ma pravo vediet, na co sa peniaze pouzili. Ak to nevie a clovek je nuteny tieto peniaze odviest, potom sa jedna o kradez. A spravne by sa teda poistne malo volat vypalne.

lost

jeho zdravy rozum by mu mal prikazat aby to robil :)
vramci toho ze on sluzi pacientom - rodickam..

mal by sa o ne starat ako o "vlastne" (vlastnych ludi, rodinu atd)

proste to je high-end alebo vysokointeligentne riesenie starostlivosti o pacienta

to bezny clovek (rozumej Clovek, Lekar) berie za samozrejmost...

ale zase, ak dostane 5 eur za jeden porod, tak je jasne ze na to chut nema..

Laurina22

Jajka samozrejme,mas pravdu.Ale ja viem,ze ak by som si vyslovene vybrala,u koho chcem rodit,tak by som mu peniaze navyse dala.On sa o mna bude starat cely cas,ja chcem,aby ON bol pri tom porode,ja chcem aby ON bol pri mne aj dva dni,ak by to bolo potrebne.A to dotycny lekar v naplni prace uz nema.Robi to navyse.

elsa5.5

no vidíš a to má ambulanciu a čo tam robí?za pacientov berie peniaze to je jej celá robota,to sa mi páčilo jeden chalan tam chodil rok:D liečila ho liečila išiel k tej druhej za 2 mesiace mal po probléme,takto nachytáva ľudí...

jajka001_

laurina ja si to nemyslim, preco by som mala platit nieco navyse? cely zivot platim odvody, chora nebyvam a ked pridem do porodnice ocakavam primeranu starostlivost. ak nechcem nadstandard, preco by som mala platit. nehovoriac o tom, ze napr romovia v zivote nepracovali a maju postarane. tento system potom funguje tak ze ti co nedaju uplatok akoby tam dosli zadarmo. co je blbost. kolko ludi jednoducho peniaze navyse nema. preco vlastne prave pri porodoch to schvalujes?