Bohuzial som vaznejsie ochorel a cim dalej tym viac sa stretavam s totalnou aroganciou aj u tych lekarov,ktori ked som bol zdravy boli milucki, zlatucki napr pri preventivnych prehliadkach. Vtedy som podnikal a tak som im stale doniesol malickost. Teraz sa na to zabudlo a drzost nema konca. Samozrejme je medzi nimi aj vynimka bohuzial, iba jedna. Lezal som v nemocnici a tam je to uplna hroza. Ludia su tam ako posledne nuly. Lekari - dho nic - a pacient na poslednom mieste. Boze kde to spejeme. Bez uplatku vam nespravia ani vysetrenia, ktore su vyslovene potrebne. Nadobudol som pocit ze lekari sa stale za niecim zenu a prave pritomny pacient je pre nich na obtiaz. Tak potom naco su tam? Ake mate skusenosti vy?
Nasezdravotnictvo
Jajka,ono vies.Nadava sa na Antolsku,ale nadava sa aj na Trnavu aj na Galantu,co sa porodnic tyka.Prave pre toto by som chcela mat niekoho pri sebe,komu budem aspon troska verit,nie niekoho uplne cudzieho.Vsak ja by som ho tam asi zabila...
Inak moja kamaratka tiez prvorodicka,rodila od 8,00 pondelka do 21,00 utorka...
asi to nebude mat nejake negativne ucinky ked si to zeny davaju kvoli takej blbosti ze ktore dieta bude prve v tomto roku :)
nemala som ziadne skusenosti takze som to brala ako to prislo, ale...aj ked som chvalabohu prezila spätne musim povedat ze na mna dost kaslali ale co som pocula tak je to tam standard. este mozem byt rada ze zijem, rodila som na Antolskej, tam im par zien umrelo pri porode. zazitok na cely zivot, porodu som sa bala a druhykrat uz asi radsej nejdem :) ked tak asi u sukromnika alebo ak sa mi postasti tak doma, kurnik, jak to robia niektore tie zeny ze porodia ani nevedia ako, ja som mala prve sťahy o 10tej rano a porodila som o 10tej rano na druhy den. ale nejdem sem písať tie horory, kazda zena ma svoje zazitky :)
len k tomu pristupu, na prijme dost o nicom, nechceli ma nechat rodit lebo uz bol vecer ked som tam prisla tak ma nechali sa trapit do rana. ked rano prisiel primar konecne som mohla ist rodit. na sale si ma tiez bohvieako nevsimali, az do poslednej chvile,po porode to uz bolo ok, hlavne ze ma doktorka dobre zasila, tej som velmi vdacna, ta bola dobra. meno bohuzial neviem. na tu som mala stastie. a potom to uz tiez bolo ok, izby su tam dobre. sestricky su tam niektore lepsie niektore horsie.
Podla mojho nazoru dieta v matke vie samo najlepsie,kedy je cas vyjst von.Ja by som vobec nechcela vyvolavacku.Ale zas samozrejme,po termine uz nastavaju komplikacie a je urcite vyvolavacka nutna.
U mojej kamosky babo neislo von ani po vyvolavacke.Asi chudatko vedelo,do akeho sveta ma prist:-)
No ved ja to vzdy hovorim,nikam ho nepustim,ziadna lyazovacka moj zlaty:-)
Teraz vazne,ja som rada,ze mam lekara takeho akeho mam a urcite by som chcela rodit u neho,ale tak u mna to je este velmi,velmi daleka buducnost,ktovie,kam ma vietor zaveje.
A mozno sa dovtedy podmienky uplne zmenia.Mozno sa uz nebude dat "rezervovat" si lekara.
A u Teba to bolo OK?
vyvolavacka ma nejake negativne ucinky?
som si tak predstavila lekara priputaneho k radiatoru, ze nejdes nikam kym neporodim :))
no ktovie, vravim ze ja som nikoho nepoznala tak som na to isla klasickou cestou, teda bez uplatkov. som dufala ze budem mat stastie a bude to vsetko ok :)ono nikdy nevies, co sa moze vyskytnut tak ci tak
Jajka,no tak ja sice neviem,kde budem rodit ak budem rodit,ale ten chlapik nepojde nikam!!!:-)))))
Srandujem,neviem,tak sa asi da vyvolavacka,ja si myslim,ze to zavisi len na dohode.To sa asi dohaduje par tyzdnov pred porodom a to by mal lekar zhruba vediet ci bude pritomny alebo bude niekde za nase uplatky v Mexiku na plazi:-)