Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

carey

ahoj Sisi, no dufam ze to tak bude ako vravis. Na ten obed no dala som si cele to tofu ale nijak som to uz neupravovala k tomu tie zemiacky varene, bolo to od oka asi 2 velke lyzice pokrajanych zemiakov a k tomu no nemali sme zeleninu doma tak som si dala asi 2 lyzice bielej fazulky... no teraz som si dala 2 tablecky horkej cokolady, som mala hroznu chut... inak chcem sa ta spytat je v poriadku ked na vecer len tak dzobkam pokrajanu mrkvu s troskou olivoveho oleja?

Sisi135

Niekedy, ide na začiatku dole najprv voda, ak ješ dosť bielkovín zo svalov by malo ísť minimum (ale vždy idú dole aj svaly). Nemyslím si však že to bude tvoj prípad. A navyše nechudneš len z jedného miesta ale z celého tela čiže cm čo si zhodila sa ti romzmiestnia po rukách, bruchu, chrbte, nohách,... a preto keď sa zmeriaš bude úbytok v jednom konkrétnom mieste minimálny. Ale ku kilečkám dole gratulujem aj tebe carey aj tebe feliss. Na obed tak 100 - 130 g tofu, trochu si odlož a švacni ho niekde potom. Zemiačkov bolo koľko a jak upravené? Zemiakov 120 - 150 g. K tomu nejaký šalát a ak nemáš v obede tuky tak ho poliať lyžičkou/dvoma olivového oleja

carey

ahojte baby, Fellis gratulujem k ubytku :) ja som sa tiez dnes vazila a pred 2 tyzdnami som mala 64,5 a dnes 62,7 takze sa tiez tesim :)
Chcela som sa spytat Sisi, ze sice som schudla cca 2kg na vahe ale cm mi nesli dole a mam z toho zly pocit, ja dufam ze mi neslo so svalov :(((( snazim sa jest bielkoviny, ale mozno malo ja neviem som smutna z toho... dnes chcem dat na obed tofu (balenie ma 140g) a k tomu by som si dala par zemiackov, moze to byt? A na desiatu si dam polku tvarohu s bananom

Sisi135

mata: to sa nedá len tak povedať, záleží to od výšky, veku a z akej váhy chceš ísť dolu. Nikdy však nesmieš klesnúť pod 5500 kj, a aj to je máličko. Na chudnutie fajn ale keď už budeš udržiavať tak to bude robiť šarapatu. Preto minimálne 6500. Bielkoviny by mali byť vždy cca 100 g, tuky 45 - 65 g a zvyšok (150 - 200 g) sacharidy

cinni

ja som to vzdala..zacala som jest sladkosti,.. zradila som samu seba, je to ako ked som po pol roku nefajcenia zase zacala;)))))

mataBB

sisa sak ja si urcite dam po tom bielkoviny, len toto je recept kde sa to nehodi, toto je moje najoblubenejsie jedlo a nebudem ho menit :)

a sak to je jedno, islo hlavne o tu gramaz cestovin, lebo ja nemam vobec odhad, takze uz viem :)

Sisi135

A mata obed je zavŕšením doobedného hodovania mal by byť tvorený bielkoviny + sachre + tuk. Ono vraví sa že sachre doobeda a bielkoviny poobede ale to preto že bielkoviny zasýtia a na množstvo majú menej KJ a nie moc ochotne sa ukladajú. Ale majú byť v každom jedle na obed do 25 g bielkovín, to preto aby si schudla tuk a nie svaly

Sisi135

S tým parmezánomm som sa fasa sekla to je tak keď robím 10 vecí naraz....
po cvičení sa môžeš najesť aj o polhodku ale niečo na báze bielkovín
Ten pilos tvaroh kupujem aj ja ak mám cestu do Lidla - ja tam chodím na 10% cottage a fantastický kefír za ktorým sa idem zadrhnúť. A ono tie odtučnené mäkké tvarohy majú plus mínus tak 280 kj, okolo 4 g S 13 g B a 0,1 - 0,5 g tuku čiže super hodnoty