Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

carey

aha no dobre teda :) Aj tak dnes som uz pojedla sladkosti, co nie som na seba hrda ale tak snad moc nepriberiem. Mala som malu misku cokoladoveho pudingu a jeden riadok mliecnej cokolady... Neviem ta chut na sladke je priserna teraz :((

Sisi135

Poobede bielkoviny + zdravý tuk. Syry celkovo majú tuku dosť. Na deň tak 50 g syra. Inak tu sú hodnoty pre mozzarellu light a kuracinu pri tej istej váhe
Sýr Mozzarella light 125g 898kJ B23,75g S1,88g T12,50g

Kuřecí prsíčka 125g 458kJ B23,63g S0,38g T1,25g

carey

Sisi135 a kedy by si mi odporucila jest tu mocarelu, som myslela ze to je bielkovina tak v pohode vecer, no teraz som zas mimo :) lebo kuracinu teraz nemam, tvaroh som mala na desiatu a cottage jest stale, nechcem aby sa mi sprotivil...

Feliss

no on cvici, a vyzna sa do toho, ale v tomto snim nesuhlasim .. On to vravel tak, ze bielkoviny na vecer proste nie, ze maso je dlho v zaludku, a celkovo bieloviny nie...ze vecer len ovocie....On nechudne on nabera, ide na nejake skusky na sportovu vysoku, potrebuje normy nejakych vykonov tak teraz cvici hodne..

Sisi135

125g mozzarelly je dosť živočíšnych tukov a ešte aj na večeru - lepšie je kuracina, tvaroh, cottage a poliať lyžičkou olivového oleja. zelenina jedna rajčinka? Mala by si si dať viac. A toast ak je celozrnný a samotný zajedať ním tak ok ale mal by mať tak 30 g cca.

Podľa mňa rozhodne na večeru radšej bielkoviny, ak jablko večern tak len ako poslednú záchranu pred útokom na nejakú sladkosť. A ten kamarát ti odporučil len jablko o 18tej a čo k tomu? A cvičí chlapec, schudol alebo?

carey

Sisi135 chcem sa spytat, dnes na vecerru si chcem dat mocarelu light (125g) to je ta gulicka, k tomu si dam asi rajcinku a mozem si k tomu dat aj jeden toast ? ako sacharid, alebo co k tomu?

carey

Fellis no moj nazor je taky ze ovocie jest len do 14.00 hod a potom uz skor sa zamerat na bielkoviny... ako podla mna je jablko vhodne vecer ked mam chut na sladke, je to lepsi variant ako keksik, ale inak urcite nie

Felis

Prave mi kamarat povedal, ze maso, soja a celkovo bielkoviny na veceru niesu vhodne, ze to je jedlo ako pre atletov..Ze ja ked chcem chudnut, mala by som ovocie jest napozdejsie o 18tej..a ze tak schudnem...ze nie maso, lebo maso je v zalduku 12 hodin cico....tak ako teraz?? ak mate nazor? som mu vysvetlovala ze ovocie su cukry,a ovocny cukor sa najrychlejsie dostava do krvi = okamzita energia..a kedze je to na veceru, to uz nespalim...A om ze staci jedno jablko o siestej.. tak co na veceru?? bielkoviny(maso, soja, tvaroh, cotagge) alebo skor ovocie...? normalne ma zmiatol...