Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
aha no dobre teda :) Aj tak dnes som uz pojedla sladkosti, co nie som na seba hrda ale tak snad moc nepriberiem. Mala som malu misku cokoladoveho pudingu a jeden riadok mliecnej cokolady... Neviem ta chut na sladke je priserna teraz :((
Sisi135 a kedy by si mi odporucila jest tu mocarelu, som myslela ze to je bielkovina tak v pohode vecer, no teraz som zas mimo :) lebo kuracinu teraz nemam, tvaroh som mala na desiatu a cottage jest stale, nechcem aby sa mi sprotivil...
no on cvici, a vyzna sa do toho, ale v tomto snim nesuhlasim .. On to vravel tak, ze bielkoviny na vecer proste nie, ze maso je dlho v zaludku, a celkovo bieloviny nie...ze vecer len ovocie....On nechudne on nabera, ide na nejake skusky na sportovu vysoku, potrebuje normy nejakych vykonov tak teraz cvici hodne..
125g mozzarelly je dosť živočíšnych tukov a ešte aj na večeru - lepšie je kuracina, tvaroh, cottage a poliať lyžičkou olivového oleja. zelenina jedna rajčinka? Mala by si si dať viac. A toast ak je celozrnný a samotný zajedať ním tak ok ale mal by mať tak 30 g cca.
Podľa mňa rozhodne na večeru radšej bielkoviny, ak jablko večern tak len ako poslednú záchranu pred útokom na nejakú sladkosť. A ten kamarát ti odporučil len jablko o 18tej a čo k tomu? A cvičí chlapec, schudol alebo?
Sisi135 chcem sa spytat, dnes na vecerru si chcem dat mocarelu light (125g) to je ta gulicka, k tomu si dam asi rajcinku a mozem si k tomu dat aj jeden toast ? ako sacharid, alebo co k tomu?
Fellis no moj nazor je taky ze ovocie jest len do 14.00 hod a potom uz skor sa zamerat na bielkoviny... ako podla mna je jablko vhodne vecer ked mam chut na sladke, je to lepsi variant ako keksik, ale inak urcite nie
a nejake vysvetlenie bez "asi, mozno" ti nedal? toto neposobi velmi doveryhodne :)
Prave mi kamarat povedal, ze maso, soja a celkovo bielkoviny na veceru niesu vhodne, ze to je jedlo ako pre atletov..Ze ja ked chcem chudnut, mala by som ovocie jest napozdejsie o 18tej..a ze tak schudnem...ze nie maso, lebo maso je v zalduku 12 hodin cico....tak ako teraz?? ak mate nazor? som mu vysvetlovala ze ovocie su cukry,a ovocny cukor sa najrychlejsie dostava do krvi = okamzita energia..a kedze je to na veceru, to uz nespalim...A om ze staci jedno jablko o siestej.. tak co na veceru?? bielkoviny(maso, soja, tvaroh, cotagge) alebo skor ovocie...? normalne ma zmiatol...