introverti vs. extroverti

Excita

Ja jednoznacne uprednostnujem extrovertov :-)
Najviac ocenujem to, ze kedze radi na seba putaju pozornost a su na nu zvyknuti, vedia riesit situacie ovela lepsie, s vacsou davkou odvahy a pohotovejsie ako introverti(co je,na druhej strane, v mnohych situaciach, nevyhodne, kedze mnohe situacie si vyzaduju najma pokoj a rozvahu).
Je to sice hlupa generalizacia, co teraz napisem, ale celkovo Slovaci su viac introverti ako extroverti, myslim si.
Napisem priklad: extrovert je v restauracii a nie je spokojny s jedlom, tak na plne usta sa bude hadat s personalom, aj za cenu trapasu.. ludia sediaci pri ostatnych stoloch sa uz rozhorcuju samozrejme :)
Introvert nad tym iba mavne rukou, maximalne velmi slusnym sposobom upozorni na to, ze nie je spokojny, no pri kvalite a ochote mnohych slovenskych servirok uz vopred vie, ze to nema cenu :-)
Pri odchode sa este milo usmeje na personal, no vnutorne to riesi a zerie ho, ze nebol spokojny.. nechcel vsak putat pozornost, tak si napr.nevyhadal svoje.
Napisala som velmi konkretny priklad, tym som nechcela nikoho urazit ani tvrdit, ze sa neda najst kvalitnu restiku, v ktorej budete spokojni so sluzbami i personalom.. :-) Chcela som tym iba podotknut, ze Slovaci sa vseobecne pasuju do role introvertov viac ako do role extrovertov, lebo nase nazory a zauzivane spravanie sa v spolocnosti nam to koduju do podvedomia..
Okrem toho som si vsimla, ze mnohi ludia vnimaju a oznackuju tych, co vyjadria svoj nazor nahlas zakazdym bez okolkov, alebo sa spravaju nie celkom standardne, nalepkou extrovert, pritom ide o nieco celkom ine. :)

lost

Ako introvert ked poznam extroverta, to je lážoplážo, on keca ja pocuvam (aspon sa robim ze pocuvam ked uz nic ine) :D
A ak je to introvert, tak to neviem, to asi ani nie je mozne, lebo este som nestretol kamosa, alebo znameho ktory by bol ticho ak sme spolu :D
mozno sa introvert zmeni na extroverta ak sa stretne s introvertom :)

jajka001_

introvert / extrovert je skatulkovanie, ako to tu pisu , da sa naucit byt komunikativnejsi aj ked ostanes introvert

sweater

ovecka ma pravdu, ale viem ze napr. rozne zname osobnosti, celebrity... podstupuju kadejake psychologom odporucane terapie, ako su rozne sedenia s skupinach kde sa zada tema a proste musis reagovat atd. je toho kopa, ide o to naucit sa tak chovat aj ked vo vnutri si iny :) da sa to, treba pevnu volu a dobre metody ako nato, najlepsie poradi psycholog, teda ak mas taku moznost na skole napr. kde je bezplatny...

0vecka

2 intro jj ono to ide ale asi nikdy to nebude take dlhodobe... ja napr nemam problem len tak par hodin s niekym pokecat ist von a tak ale napr 4 dni na chate nevydrzim prvy vecer v pohode potom mozno aj den potom ale nakoniec mi priserne vsetci zacnu liezt na nervy...

sweater

zmenit nie, ale naucit sa tak spravat, vystupovat velmi otvorene, spolocensky, takze dokazes posobit ako extrovert, ale to ze si introvert je tvoja osobnost, to nezmenis.. ale myslim ze po com ty tuzis je mozne :) proste chces sa naucit byt ukecany, nie? :)

ShaulaThalit

Juro_ je to síce pekný názor a postreh, ale podľa mňa dosť kecáš.... na základe čoho si prišiel k tomu, že Jungove delenie je úbohé? By ma veľmi zaujímala tvoja argumentácia.