caute,
s ktorym typom ludi sa radsej kamaratite?uprednostnujete introvertov ci extrovertov alebo mate v oblube oba typy ludi?prosim si aj odovodnenie:)
introverti vs. extroverti
napriklad ja......
Mia233: ked preferujes introvertov,co robis,ked si nutena byt medzi samymi extrovertmi(skolsky kolektiv a pod.)? ja si myslim,ze silny introvert to moze mat medzi vela extrovertmi tazke
bnb, zmier sa so svojou povahou, prijmi ju. Rovnako ako povaha extroverta, má svoje klady aj zápory. Nemáš dôvod byť zúfalý! Extrovertom sa asi nestaneš, tak rozvíjaj prednosti introverta a snaž sa zmierniť svoje slabé stránky plynúce z tejto povahy (predpokladám sociálny kontakt s okolím). Sociálnym zručnostiam sa dá naučiť, len treba trošku chcieť a trénovať.
Ja som skor introvert, ale viac sa kamaratim s extrovertmi. Co je sranda, moja rodina si stale myslela, ze si viac budem rozumiet introvertmi, kedze sama som taka. Ale ja som sa s nimi nechcela kamaratit, lebo s nimi bola nuda. Aj ked som zacala rozhovor, odpoved skoncila jednou vetou. Ked som chcela podniknut nieco, co sa nesmie, odpoved bola, to nemozeme. Extroverti radi hovoria a ja rada pocuvam, to je super, pre obe strany. A obcas urobime nieco uletene, clovek si pri nich vyvetra hlavu. Z casu na cas sa vsak spravam ako extrovert. Napriklad rada nosim vyrazne farebne veci, mala som uz vo vlasoch modry melir a ked vojdem do miestnosti, vsetkych si najskor poobzeram, pokial viem, introvert skor nenapadne pojde k svojmu miestu.
najde sa tu nejaky introvert, ktory sa zmenil na extroverta? ako si to dosiahol? ja som z toho zufaly
Ja s oboma typmi, s typickymi extrovertmi je najlepšie byť medzi ľuďmi, na akciach, vyblnuť sa, lebo si to naozaj uživaju a su za každu srandu, naopak na nejaku filozo debatu si neviem predstaviť typickeho extroverta, lebo taky človek keď nemusi, tak knižku do ruky nezoberie a to potom nie je ono :) Ja som tak pol na pol, raz dobra kniha, raz spoločnosť, hlavne sa nesmie jedna či druha alternativa pridlho opakovať
intro - musis to skusat. vsimaj si extrovertov a kopiruj ich spravanie. s rozumom, samozrejme. vsimaj si ako sa spravaju, ako na nich ostatni reaguju a preco. cim viac sa budes snazit rozpravat tym mensi budes mat strach. a neber vsetko prilis vazne. neboj sa tresnut somarinu. aspon bude sranda.
ako si teda zvysit sebavedomie, ako prekonat strach hovorit? citim sa zablokovany v tomto a sam neviem ako to prekonat../: