Konizácia - mate skusenosť?

vvn

lenka 251

mne to robili týždeň pred menzes, dostala som ju presne tak ako som mala, beriem tabletky, myslím, že tá chrastička ako sa hojí sa postupne odlupuje - na vložke bol sem tam taký malý kúsok chrastičky, aj stehy postupne vyšli

lena251

vvn
chcem sa opytat ci ked sa ta chrasta zahoji sa nejak odlupi a vyplavi z nas? alebo ako? a preco si po tyzdni dostala menzes? tebe to nerobili hned po? ja som skoncila s menz. v piatok a robili mi to v stredu. no po zakroku som krvacala trocha a potom taky slaby cervenkasty vytok a po dvoch dnoch zasa krvacanie, a trva 5 den, doktor povedal, ze to mozem po tej kyretazi a dal mi lieky na zastvenie. mam 2 v sebe a krvacanie je slabsie ale nezmizlo zatial uplne. a docitala som sa o kyretazi, ze sa robi prave preto aby nedohadzalo ku krvacaniu mimo cyklu alebo pred prechodom, po potrate. a po zakroku sa zvycajne nekrvaca. nanajvys tak 2-3 dni. myslis, ze by mi mohli poskodit nejak maternicu??? alebo menzes ale to je moc skoro, ked ho mam dostat az za 2 tyzdne.

lena251

donda
ano mavala som aj bolesti v podbrusku, zvycajne som mala kvasinky. naposledy som mala vysledky kultivacie v pohode od aprila, ale musim sa priznat, ze PS sme mavali s kondomom, lebo som vedela, ze ked pridem z dovolenky od mora, tak pojdem znova na vysetrenia a na zakrok a pred zakrokom nemozes mat nic, musi sa to naprv preliecit. nastastie to bolo vsetko negativne.

evelina
konizacia je odobratie alebo vyrezanie poskodeneho(zleho) tkaniva z krcka maternice tzv. LEEP metodou- stroj, kt. to rezie a zoziva zaroven,vytvara sa chrasta, kt. sa nesmie poskodit inak ti to musia robit znova. preto treba byt tych 14 dni v klude.

vvn

evellina

na tomto linku nájdeš časopis 1/2008, ktorý je venovaný rakovine krčka maternice, HPV vírusu. Ja som ho našla v čakárni na gynekológii.

www.onkomagazin.sk

vvn

evelinna

nemala som žiadne problémy - žiadne bolesti, ani výtok, krvácanie, špinenie.
Pred 2 rokmi som mala cytológiu PAP II. Tento rok som ju mala PAP IIIa-b, a HPV vysoko rizikový.
Robili mi to v celkovej narkóze elektrickou slučkou, zobrali kónus z krčka maternice (niečo ako v tvare kúžela- zobrali to tkanivo do postupne do šírky, aby zobrali nielen poškodené tkanivo, ale aj zdravé okolo poškodeného) a urobili aj kyretáž maternice. Potom ranku spálili tou slučkou a väčšie cievy aj zašili. Treba aj predopreačné vyšetrenie - odber krvi a interné. Výsledky z histológie som mala CIN II a stredne ťažká dysplázia, ale tkanivo na okrajoch bolo v poriadku. Za 26 dní to mám zahojené, doktorka vravela, že to už dávno nevidela tak pekne zahojené, nie je nikde žiadny kúsok chrastičky. Ani som nekŕvacala, len trošku taký žltý výtok. Po týždni od zákroku som mala aj menzes, v pohode to bolo. Ja som rodila cisárskym, takže krček maternice nebol veľmi prekrvený, dokonca ani počas zákroku som nekrvacala. Ten zákrok trval cca 15-20 minút. Len sa treba po ňom šetriť - nedvíhať nič ťažké, lebo je to niečo ako keď sa porežeš a urobí sa Ti chrastička na ranke, ktorá sa môže otvoriť, len to máš dnu a nevidíš v akom je to stave.

donda

lenka 251
Vyzerá to tak ze mam podobne problemy ako ty, tym spinenim sa to zacalo a nemala si nahodou mierne bolesti v podbrusku. Mne lekar povedal ze je tam pravdepodobne aj zapal a nic sa neda robit kym nepride cyto a kultivacia az potom budeme mudrejsi bud hned konizacia alebo najskor nejake antibiotika a potom to ostatne. No uvidim. Dufam ze to dopadne ok.

evellina

vvn...ak sa ta mozem este opytat,mala si pred tou konizaciou aj nejake problemy,alebo preco ti ju robili???...ja mam zle vysledky z cytologie,ale nemam chvala bohu nijake problemy,nemam ani vytoky,ani bolesti..proste len na preventivke mi lekar oznamil,ze mam zlu cytologiu a este k tomu mam potvrdeny HPV virus a teraz som si tam dole uz nasle aj take malilinke bradavicky..som z toho strasne nestastna...a ako ti tu konizaciu lekar robil??..normalne to rezal z toho krcka skalpelom,alebo nejakym laserom to robil??..prosim ta odpis mi ak vies ako ti to robili..ja som teraz v zahranici,ale zajtra cestujem domov vlastne kvoli konizacii a v pondelok idem za svojim lekarom,potom sa idem objednat na tu operaciu a treba mi asi aj nejake predoperacne vysetrenie,ze???...dik

lienka 24

A lekar povedal ze ak krvacanie neprestane, budem musiet znova prist a bude mi to musiet zasit alebo co... No len dufam ze to nie, tak teraz cakam ako na trnoch ci mi to prestane. Duuuuufam ze ano!
Drzim vsetkych dievcatam palce!!!