Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
lena251
mne lekárka povedala, že ak budem krvácať - ak to bude silné a bola by to samá krv, mám isť tam, kde robili zákrok. Našťastie k tomu nedošlo, aj výtok som mala len sem tam, dnes som bola na kontrole, je to necelý 4. týždeň (26 deň) a už to mám pekne zahojené, ako keby sa nič nestalo, nie je tam už vôbec nič vidno.
lenka 251
ďakujem za odpoveď. Zostávam doma aj tento týždeň. dnes je to 11 deň po zákroku a cítim sa dobre. Výsledky mám tiež dobré, takže najbližšia kontrola ma čaká až 31.10. Medzitým som dostala krámy, takže teraz neviem ani kontrolovať či mám nejaký výtok... :-(
Držím všetkým palce aby dobre dopadli výsledky. A tým čo sa len chystajú na zákrok odkazujem, žiadny strach... nie je to fakt nič hrozné... :-).
romana-prosim ta aj si mala nejake problemy? krvacala si? ja som sa toho zakroku nebala, ale druhy krat by som tam uz naozaj nechcela ist,no ked bude treba samozrejme pojdem (ved ine mi ani nezostava:) ).ja mam totiz pocit,ze asi to budem musiet podstupit znova.len neviem ci mam este cakat alebo ist radsej zajtra za doktorkou, kt. ma robila?
ja som podstúpila konizáciu v júli t.r. Chcem všetkým hlavne povedať, aby sa nijak po zákroku nepreťažovali, nič nedvíhali. Je to rana vo vnútri. Človek nič nevidí, nebolí ho to, tak si myslí, že všetko môže, ale nie je to tak.
Mne to museli šiť na 10. deň druhý krát, ale nebola to moja vina. Zápalom sa mi to nehojilo, tak ako malo a dostala som menzes. Pri menzese sa všetko viac prekrví a cievky boli ešte slabé aby ten tlak vydržali a tak mi to museli šiť a leptať druhý krát. Poviem vám, nič príjemné ísť na sálu znova. No už som ok. Výsledky boli dobré a musím povedať, že sa aj cítim oveľa lepšie. Žiadne výtoky, dokonca aj po sex. stránke je to lepšie. Neviem síce čím, ale je...
lienka24 ahoj. ako si dopadla na kontrole? ci este len ides tento piatok? este stale krvacas? kedy si bola na zakroku? ake lieky ti dal (antiobiotika na krvacani?) aj ja sa citim aj unavena, taka slabost skor ako unava.
evelina - ano suhlasim s vvn. nemusis sa nicoho bat, o nicom nevies.
vvn- ja som po zakroku bola tiez ok, ale v sobotu (t.j. 3 den po zakroku) som zacala krvacat (mierne) a doktor mi povedal, ze to mozem z tej kyretaze. a moze to trvat az do zajtra. stale krvacam mierne na cca 2-3 slip vlozky. myslis, ze sa mam znepokojovat alebo nie? aj mam trocha bolesti, pripada mi to vlastne ako kramy.
evellina
neboj sa.
Mne to robili pred 4 týždňami, robili mi konizáciu a aj kyretáž maternice. Robili mi to v celkovej narkóze, takže o ničom nevieš, nič ťa nebolí. Budeš iba trošku oslabená. Celé to trvá cca 20 minút. Zoberú Ti poškodené bunky až do zdravého tkaniva. Ja som vôbec nekŕvacala. Prvý deň som mala taký ružovkastý výtok, potom hnedý a žltý.
lenka 251..ahoj lenka,ja sa ta chcem len opytat ako prebieha konizacia,vies mna to este len caka,zrejme tohto mesiaca a velmi sa bojim..citala som,ze sa to da robit aj bez narkozy,ale mne lekar povedal,ze treba robit aj kiretaz maternice,nevies robili to aj tebe??..a robili ti to tiez v narkoze???prosim ta napis mi ako to prebieha,mne by to mali robit v presove,ale mam hrozny strach...dakujem
ahojte dievcata, musim vam povedat, ze som sa riadne dnes vystrasila ked som uz vcera vecer zacala trocha krvacat. som si myslela, ze zasa budem musiet ist do nemocnice. no nastastie som volala svojmu doktorovi a povedal, ze ak to nie je nejake masivne (co nebolo, nastastie len troska)je to v poriadku, nakolko mi robili pri tom zakroku aj kyretaz dutiny maternice. dnes som teda do slova a do pismena nic nerobila a len lezala a veru pomohlo to. ale nie je mi to veru moc po voli :) nakolko som zena a nebavi ma nic nerobit. tak niektore tu obdivujem, ze po dvoch dnoch sli aj do prace. to som si myslela aj ja, no zial ani by som nemohla. stale mam aj bolesti v podbrusku. no nie je to moc strasne. my zeny vydrzime predsa skoro vsetko :)
Ahojte. Ja som po konizácii takmer 5 týždňov. Histológia dopadla na CINII, a vraj je to už OK. Uvidíme ako dopadne 1.cytológia. Bola som veľmi prekvapená, že ma tento zákrok absolútne nebolel. A hoci mi lekár nakázal 2 týždne PN, ale ako iné pracujúce ženy 2 dni na to som bola v práci. Cítila som sa unavená, ale žiadne iné príznaky som nepociťovala. Výtok mi viac-menej trvá po dnes, a spočiatku bol hnedý, ale nie krv. 1.kontrolu som absolvovala pred pár dňami a už som aj zahojená. Takže nebojte sa, je to v pohode. Dbajte však na výber strediska a lekára, pretože ako čítam a počúvam od iných dievčat dopadli, prípady sú rôzne :( Ak dostanete na výber, skúste NOU na Klenovej v BA. Naozaj špičkoví odborníci :)