Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
cudliprstik.....ahoj..ja idem na konizáciu..18.11.., ani poriadne neviem, čo ta konizácia je..nikto mi to totiž nevysvetlil.., mám vysokorizikové Hpv.vírusy..často mám zápaly...aj teraz mám možno nejaký..lebo mám slabší výtok.., inak som výtoky nemala nikdy....až teraz keď mám isť na konizáciu....ale možno to je aj psychika...tiež sa bojím..ako to prebieha..a hlavne, aké to je po tom zákroku.., dievčatá..ktoré ste boli na konizáci...-ako ten zákrok prebieha...,a ako dlho ste v nemocnici?? krváca sa dlho po zákroku??? ďakujem...všetko dobré...
Ahojte. Ja sa už chystám na konizáciu od augusta. Žiaľ som sa ňu ešte nedostala, nakoľko mi zistili, že mám streptococus B, a až doteraz som užívala antibiotiká. Ale mám stredne ťažké až ťažké dysplátie, tak sa to už nemôže odkladať a dostala som termín 2.12. Mal aj niekto z Vás prosím taký problém? Mám strach, vraj hrozí pri streptococu silnejšie krvácanie. Tiež neviem ako to po operácii zvládnem, hlavne ten oddych, nakoľko mám tri deti, a to je nemôžné :-(
aj ja si myslim, ze na to netreba mysliet. treba pozitivne a ked uz mame toto za sebou bude uz len a len dobre :)
este som sa k tomu nedostala (PS) :) potom urcite napisem.
ahojte dievcata.netreba sa zaoberat vecami co bude opat na kontrole .niektore veci clovek nevie ovplyvnit a tymi sa netreba zaoberat.citala som vela o prevencii rakoviny krcka maternice a treba vela papat surovej zeleniny ako je karfiol ,brokolica.kapusta myslim ze aj z tejto zeleniny sa vyraba liek na prevenciu .tusim sa vola inodal.a evellinka prve milovanie som mala po6 tyzdnoch a bolo to v pohode.ale medzi tym som musela dceru od prsnika odnaucit ale vsetko dopadlo dobre.pekny den
ahojte,trochu ma to ukludnuje že tu nikto nepise nejake negativa po rokoch konizacie.presne ako hovoriš evelina,najprv som sa bala pred a teraz som si vymyslela znovu novy strach.snažim sa samozrejme mysliet pozitivne,len ako blizi dalsia kontrola tak mam myslienky stale pri vysledkoch.
chce to asi cas si zvyknut na tie kontroly a ked budu po sebe v poriadku tak ten starch opadne.viem že najdoležitejsia prevencia je život v pohode a bez stresu a najlepsie vitaminy su ovocie azelenina.tak som si dala poradit od svojho lekara a uživam prirodne štavy,kupila som si odštavovač a snažim sa pravidelne ho aj použivat a zmenila som jedalniček,viac ovocia viac zeleniny a viac pohybu na vzduchu.moj lekar hovori ,že najlepsiu prevenciu nam ponuka sama priroda,tak ako hovori slniecko je to idealna prevencia ked ma človek milujucu rodinu a pokoj v duši.
43...ahoj...ano uz to mam za sebou a som strasne stastna,len mam tiez obavy co bude neskor a asi pred kazdym cytosterom sa najprv nervovo zrutim.Ale trocha som sa s tym zmierila, lebo teraz robili konizaciu mojej kamoske ktora je dnes druhy den po konizacii a je odo mna o 7 rokov mladsia a v decembri ma termin na konizaciu moja spoluziacka zo strednej skoly...takze myslim,ze nas je s tym problemom viac..ja beriem vitaminy,lebo aj moj lekar mi povedal aby som teraz po operacii brala zinok,vitamin C a na radu RNG beriem este selen,nejaku hubu myslim hlivu ustricovu som si kupila na imunitu a beriem este indonal,lebo ten som si zakupila asi na 4 mesiace do predu tak ho chcem vybrat..ale tiez by ma zaujimalo co bude neskor..od jednej mladej pani ktora je tiez z Presova viem,ze mala robenu konizaciu a uz je po konizacii 7 rokov a vsetko je ok,cytostery ma v poriadku...tak dufam ze aj my budeme ok,aspon to kazdej zo srdca zelam....pa-pa
slniecko,lena251,43,mikri,a ostatne zienky...som rada,ze si stale piseme a ze si vymiename skusennosti...lenka251-ty si pisala ze si uz 5 tyzden po konizacii a ze je to uz ok,daj prosim ta vediet ci potom to prve milovanie nie je bolestive,ja sa este nechystam,ale uz som nad tym rozmyslala,ze ake to bude potom...a dievcata neviete co bude potom,myslim moze sa stat ze napr.po nejakom case sa tam moze znova vytvorit displazia??..teda dufam ze nie a tiez si teraz to zdravie vacsmi vazim a taktiez kazdy jeden den,len premyslam a napadne ma hocico...prosim vas dievcata,piste aj nadalej,je to pre mna velika pomoc..dakujem vam..ahojte..
fidka...evellina@post.sk...pa
fidka...ja som 13-ty den po konizacii,robili mi to v Presove v monobloku,viem ze sa mi lahko hovori,ale neboj sa naozaj.Aj ja som sa strasne bala,ale nie je to take hrozne.Lekari a sestricky su tam strasne zlate.Ak by si sa chcela o tom porozpravat,napis mi na mail a ja ti dam telefonne cislo a vsetky detaily ti vysvetlim...ale naozaj da sa to zvladnut...drzim ti prsty..ahoj