Konizácia - mate skusenosť?

bojka

stanicka - nevedela som, ze kolposkopia je biopsia... to boli? viem iba, ze ked mi robil ten cytoster... trochu to zabolelo a potom som trochu spinila. Je mozne ze to bola biopsia??

bojka

stanicka.. ja som prisla na preventivku mozno po 3r. Este len do mna pozrel mikroskopom a uz povedal ze tam mam vyse 20 takych malych akoby cysticiek alebo co... mi to vysvetloval. Potom mi robil cytoster. Ten samozrejme prisiel zly. Neviem ake cislo iba som videla: stredne tazka - ťažká displazia. Takze cytoster mi robil. A ja neviem ci aj nieco ine mi robil. On je velmi dobry odbornik. Ma velmi dobre meno. Robil primara, ale pre velku klientelu si otvoril vlastnu amb. ale chodi aj operovat.
Takze sa mam spytat ci mi robila aj PAP aj HPV??

stanicka

To si si bojka nechala spravit konizaciu bez toho, aby si vedela zakladne informacie? Co to mas za lekara, preboha? Pap ster je cytoster. Ster z krcka maternice, ci sa tam nenachadza rakovina. Ma sa robit preventivne kazdej zene raz rocne. HPV test nerobi kazdy doktor. Je to test na ludsky papiloma virus (HPV virusov je mnoho druhov, jeden z nich sposobuje vaginalny herpes, zopar inych sa oznacuje ako vysokorizikove, tie mozu sposobit rakovinu krcka maternice a ked sa na krcku objavia zmeny buniek, moze za to prave pritomnost tohto virusu. Ked vyjde pap ster zly, konizacii by mala predchadzat kolposkopia (biopsia tkaniva krcka). Ked sa zene robi HPV test a zisti sa vysokorizikovy, ma sa robit kolposkopia.

bojka

evelina, didlinka, stanicka... vysvetlite mi trochu blizsie co znamena PAP, HPV ... neviem ci aj mne to robili. Cytoster ... nepatri do tychto vysetreni? Som po konizacii dnes 9 den. Stale nemam vysledky... tak dufam, ze zajtra....

stanicka

evellina, som rada, ze si v poriadku, neboj sa, urcite to bude ok.
HPV ma 80 percent populacie, takze to nie je nic vynimocne, akurat by vsetkym zenam mali robit aj HPV testy. Pretoze rakovina cervixu je v poradi na tretom mieste najcastejsich rakovin, co postihuju zeny a vsetky zeny s rakovinou krcka maju HPV. Na Slovensku by som mozno u mnohych lekarov cakala, az pokym by mi nevysiel zly pap, takto zistili uz teraz, ze sa tam nieco deje, nie az keby mi trebalo vyrezat krcok...A mozu ma sledovat. Necakali so zalozenymi rukami, az by sa mi o x rokov vratil pap trojka alebo co...

evellina

stanicka...ahoj...ja sa mam dobre,ale na prvy cytoster po konizacii sa chystam az v marci,lebo som v zahranici...tiez sa velmi bojim ako to dopadne,ale dufam ze vsetko bude ok...som rada,ze ty si tiez v poriadku,hoci mas tiez potvrdene vysokorizikove HPV a zelam ti vela zdravia,som rada,ze si sa ozvala....pa-pa

stanicka

Didlinka, evellina, este sem chodite, ako sa vam dari? To som ja, co mam pap ster vzdy v poriadku, ale bol mi zisteny vysokorizikovy HPV a ked tam ta potvora bola aj po pol roku, lekarka mi robila kolposkopiu. Vysledok je lahka dysplazia (cize CIN I). Lekarka vravela, ze ma budu akurat castejsie sledovat (pap kazdeho pol roka). U 90 percent zien sa to vrati do normalu alebo ostane ako lahka dysplazia. Tak pevne verim, ze sa budem vzdy nachadzat niekde v tych 90tich percentach. Drzte prosim palce.

bez mena

tina, dakujem, za odpoved. Zaujimalo ma sice len "spinenie", ale som si to asik privolala, lebo vcera som tak silno zakrvacala, ze som bola dost vystrasena, tak som ostala v absolutnom klude a dnes je to uz takpovediac v "norme". Bala som sa najhorsieho, ze budem musiet do nemocnice opat :(

bez mena

tina, dakujem, za odpoved. Zaujimalo ma sice len "spinenie", ale som si to asik privolala, lebo vcera som tak silno zakrvacala, ze som bola dost vystrasena, tak som ostala v absolutnom klude a dnes je to uz takpovediac v "norme". Bala som sa najhorsieho, ze budem musiet do nemocnice opat :(

bojka

Ahoj VIKI ... ja som dnes 9 den po konizacii a tiez este nemam vysledky..Bojim sa ako mi to dopadne.. Ake zle vysledky Ti prsli? Kolko mas rokov prosim a mas deti??