Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
ahoj ,mne robili konizaciu pred rokom v maji.po konizacii som mala cyto PAP2,aj stale mam.teraz pojdem o pol roka zase na kontrolu.chodila som kazde 3 mesiace.ten zapal mi liecil ako som spominala asi 3x od vtedy a teraz mi dal HAK,ze aj to by malo pomoct ale nie som si tym moc ista.kultivaciu mam už teraz negativnu tak okrem ineho mi doporučil ako som uz spominala ten indonal,ktory tiež uživam aj s aloe.douživam posledne balenie a chcem sa dat na wobenzym.okrem toho som si dala štavovu kuru.
inata,a tebe kedy robili konizaciu a po konizacii si mala aku hystologiu?Ja som tu citala ze ked je uz rezane v zdravom tkanive tak je to v poriatku.Ja sa skor bojim co bude s tymi zapalmi pretoze ani to nie je sranda.
inata.ja som sa tiez bala toho najhorsieho,ale prave preto ma hned poslal na kolmoskopiu lebo to je vraj istejsie ako cito kedze som mala len jedno zle cito.Nemocnica mu doporucila opakovat cito este raz ale gyn.povedal ze nebudeme riskovat tak za to som isla na kolmoskopiu.Mojej kamoske tiez nerobili kolmoskopiu pretoze mala cito 2-krat zasebou zle.Tk dufam ze to zajtra dobre dopadne,diki za povzbudenie a aj ty sa drz!
evicka ,co poznam baby ktorym robili pred konizaciou kolkoskopiu tak vzdy mali taku istu histologiu aj pri konizacii.mne povedali že je zbytočne aby ma dva krat uspaval a robil kolkoskopiu ked su take zle vysledky cytosteru,ja som sa skor obavala ze mi zoberu všetko von.ked nemam este detičky tak mi to bolo strašne luto.dnes ked na to pozeram s odstupom čsu,tak si hovorim,že ak by mi aj zobrali všetko a zabranilo to rakovine tak by som bola aj tomu riešeniu povdacna.takže si myslim,ze vsetko aj u teba dopadne dobre.držim palce!
inata Ja mam 33 rok. a jedno dieta,posledne 3 roky som mala cito 2 a predtym stale 1 problemy so zapalmy som mala uz od 19-ky.ja som dost hakliva hned prechladnem ale vies k gyn. som nesla stale ked ma to bolelo.Na zakrok idem teraz v stredu a v ten den mi to budu aj robit.Je to dost na nervy to cakanie a ci to bude potom v poriatku este stastie ze chodim do roboty a ani doma sa nunudim aspon stale na to nemyslim.na HPV mi nikdy testy nerobili ani v nemocnici, mne tiez hovorili ze chronicky zapal sa uz tazko vylieci.
evicka kolko mas rokov?pred tym ako ti vysiel cyto na 3b si bola kedy na stere s akym vysledkom?PAP1 alebo2?robil ti niekedy aj test ci mas HPV?kombinacia HPV a zapalu totižto urychluje zmenu buniek.ten zapal sa ma liecit vzdy .len je to velmi dlhodoba zaležitost.
ved v podstate aj mne to tak povedali.len na začiatku sa tomu čudovali u nas lekari,ze je v mojom veku je to velmi vzacny pripad.
ja sa tym uz nai nezaoberam,to by sa clovek musel zblbnut,keby nad tym uvažoval.
co ma teraz zaujima najviac je odstranit ten zapal.chronicky zapal sanie vzdy podari odstranit,preto som bola nahnevana,ze pred tym ten gynekolog s tym nic nerobil.
ja som skusala aj homeopatiu asi 3 roky mozno aj viac,myslela som si ze je super,ale to som este nemala taketo vazne problemy,dneska uz na homeopatiu moc nedavam pri važnych dg.
držim ti palce nech ti to dobre dopadne,čo určite dopadne ,ved v podstate ty už histologiu mas teraz len rozsah poskodenia odhalia pri konizacii.a kedy ides na zakrok?
ahoj inata.mne cit.na roc.kontrolnom vysetreni vysla PAP3b,tak ma gyn.hned poslal do nem. na kolposkopicke vysetrenie to je len jednodnova zalezitost.Ja som problemy zo zapalmy mala aj predtym ale cito som mala stale v poriatku,po kolmoskopii som mala hystologiu CIN 2 stredna dysplazia.Za to ma teraz posiela na konizaciu a ze potom mi tie zapali bude liecit.Mne gyn.povedal ze sa s tym nemam zaoberat preco to mam len aby som sa vyliecila a ze mam stastie ze som chodila na kontroli.
evicka,z konizacie mat strach skutočne nemusiš.ale asi je zbytočne ti to hovorit.j a som ho mala obrovsky,bola som prvy krat v svojom živote operovana,takže nikto ma nemohol presvedčit aby som sa nebala.teraz som uz hrdinka.preto ti tu pišem,nestresuj sa z operacie.je to velmi kratky zakrok a zatial som nepočula o nikom,z eby pritom mal nejake komplikacie.ja som pokonizacii nemala ziadne bolesti,citila som s auplne super,ale ajnapriek tomusom dodrziaval aprikazy lekara a poctivo som ddychovala.presto vsetko na 5-den ako sa odlupuje t a chrastick atak som zacala silno krvacat.al ena to ma lekar upozornilz esa to moze stat.dali mi lieky na zastavenie krvacania apo 2 dnoch bolo vsetko ok.bola som 2tyzdne v klude,len som polehovala a potom este dv a tyzdne som bola opatrna,snazila som sa len vsetko s mierou.takze hlavne si dajpozor na pretazenie po operacii,lebo toze sa citis dobre ,zvadza k vykonom.ale predsa len je to zasah do organizmu,tak sa potom setri.
pred konizaciou som nebrala nic.ja som vzdy mala vysledky z cytosteru 1 alebo 2.povedal mi lekar po tej 2 ze mam prist o pol roka na kontrolu ze je tam nejaky zapal,ale ze to nic nie je,ze to same odozneje.tak mi ani nedalziadne lieky ,ked som prisla na kontrolu o pol roka tak som uz mala 4-5 a hned ma poslali do nemocnice.boli to hrozne dni,lebo viac menej vysledky ukazovali na karcinom uz.nakolko som mala len 20 rokov tak mi primar povedal z enebde sa robit ziadne radikalne riesenie ako by urobil u zeny ktora uz rodila,ale urobi najprv konizaciu.nstastie t a dopadla pre mna super,lebo tam karcinom nepotrdili len tu tazku dyspalziu.odisla somod svojho gynekologa hned po operacii som si nasla ineho.ten ked mi urobil kontrolny ster tak mi zaroven urobil aj kultivaciu na ten zapal,co maluz davno urobit ten byvaly.nasadil mi vtedy lieky proti zapalu.potom urobil kontrolny ster na kultivaciu a dal mi este do posvy na doliecenie.potom bola uz kultivaci av poriadku ale povedal miz evzhladom na to z ej etam ta 2,tak tam ten zapal este sarapati.doporucil mi indonal,takteraz uz tretimesiac uzivam ten.ale chcela by som este skusit wobenzym,s tym vraj maju baby velmi dobre skusenosti pri zapaloch.
tebe uz robili aj kontrolny PAP ster?
vies,ja ked niekomu spomeniem z emam PAP2,tak mi vravia ved to je super,ved to uz dnes ma kazda zdrava zena.ale mne jeden onkolog povedal aj to ze ak si v uplnom poriadku tak mas mat PAP1.
ja uz neriesim prečo s ami to stalo,lebo neexistuje n ato odpoved.hovoria ze sa tostava zenam ktore striedaju partnerov,ja som mala a mam jedneho,ktory sa dal vysetrit hned ako sa mi zistili tento stav a nemal v sebe ziadny HPV virus.mozno u neho odoznel,nevieme.ale ja som mala už ako mala problemy s imunitou,tak mozno tam bol problem.pišem to len preto,lebo ženy maju s tym problem,že potom upodozrievaju partnerov,ze ich podvadza,nie je to vzdy pravda.mne povedali ze za vsetko moze imunita a ze s tymito virusmi sa mozete narodit a niekomu sa cely zivot v tele neozvu a niekomu hned porobia sarapatu v tele.hlavné a najdoležitejšie je pr ekazdu ženu len pravidelne navštevovat gynekologa bez ohladu nato či ma nejake problemy alebo nema.