Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Konizácia - mate skusenosť?

alexa 222

Evička 1 aj Ťa zdravím. Vidíš, že tá konizácia nič nieje. Ja som bola dnes u nového gynekológa, lebo mám ešte stále také krvácanie s prestávkami po tej konizácii. Tú mi robili 2.4 a on ma vyšetril, a povedal, že to je v poriadku, Môže to ešte krvácať, cievky sú veľmi krehké, lámavé. Dal mi tam nejaký gél a predpísal mi ASCORUTIN. Ten zastavuje krvácanie. Ten môj predchádzajúci gynekoóg len mykol plecami, že on nevie akým spôsobom mi to robili a ani sa nemáhal ma vyšetriť a nič mi nepredpísal. Takže moje rozhodnutie zmeniť gynekológa bolo veľmi rozumné. V pondelok idem k nemu na kultiváciu. Tiež mi povedal, že nieje nad čím rozmýšľať. Preto som ja chcela tie výsledky s tej histológie. Ešte sa tam len začali prejavovať zmeny v tom kanáliku. Tiež mi bol ochotný vysvetliť všetko na čo som sa ho pýtala. On je totiž aj onkogynekológ. Keď som išla od neho mala som taký úžasný pocit, že som urobila správnu vec. Evička a to budeš mať aké výsledky tak skoro? Veď výsledky z histológie trvajú aj 18 až 20 dní aj viac. Tak sa teraz pekne zotavuj a nebuď vyplašená potom zo silného krvácanie. Ak si nebudeš istá, tak choď ku gynekológovi. Ja sa teraz psychicky pripravujem zas na tú hysterektómiu, ale radšej nech mi zoberú tú maternicu pokiaľ nie je neskoro . Tak sa maj, pá...

evicka 1

ahoj inata.uz som doma pustili ma dnes rano,je mi v celku fajn.V pondelok mam ist po vysledky a hlasit sa u svojho gyn.,dik ze si mi drzala palce myslela som na tvoje slova pred zakrokom ze sa nemam coho bat.A ty sa mas ako?

viky

ALEXA222 MNA OPEROVALI V BANSKEJ BYSTRICI UZ JE ODVTEDY 23 DNI A ESTE STALE NEMAM VYSLEDKY Z HISTOLOGIE.DNES SOM VOLALA AJ NA PATOLOGIU ALE ESTE SA NESTIHOL K TOMU VYJADRIT PRIMAR LEBO MAJU TOHO VELA.NEBOJ.KEBY SOM NAVIDELA KAZDY DEN TU BLBU JAZVU TAK UZ ANI NEVIEM ZE MA OPEROVALI.ALE DOBRE ROBIS ZE CHCES KONZULTOVAT AJ S INYMI LEKARMI.TAK TI DRZIM PALCE A UVIDIS ZR TO DOBRE DOPADNE.DOBRU NOC

alexa 222

VIKI, díky že si sa ozvala. Ja som písala na Ligu proti rakovine ako si mi poradila. Len neviem koľko budem čakať na odpoveď. Zajtra budem volať sestričke a chcem sa objednať k MUDr. Masákovi. Neviem či to stihnem do toho 12.5. Keď som dnes prišla do tej nemocnice a pýtala som si výsledky s tej histológie, tak mi ich nechceli dať, že na čo mi to bude. Ja som sa nedala odbiť a povedala som im, že na to mám právo a že to chcem prekonzultovať ešte s jedným lekárom. Lebo keď chcem aby mi poradili, musím napísať presný opis z histológie, aby mi vedeli poradiť. Mne asi ponechajú vaječníky. Kvôli hormónom. Lekár mi povedal, že to mám ešte len v počiatočnom štádiu tie zmeny na tej maternici. Ja som si ju chcela dať vybrať hneď, ale o tom som už písala. A mohla som to mať za sebou a nie zas to isté dookola. Chcela by som sa dať operovať v Blave v OUSV. To nebudem mať veru šancu. Čas hrá proti nám. Zajtra idem k tomu novému onkogynekológovi. VIKI a teba kde operovali? Keď lekár vidí, že mám aké-také vedomosti o tom čo mi budú robiť a viem položiť tie správne otázky tak sa so mnou úplne ináč bavil. Ja som mu povedala, že sa budem ešte informovať na LPR. A on stále, že načo... Neviem čo mu na tom vadilo. V tej Blave predsa ináč pristupujú k pacientom, majú s nimi súcit, ľudskejší prístup si myslím. Tak sa zatiaľ Viki opatruj, nech máš stále ten optimizmus, ja sa ešte ozvem pá...

viky

ALEXA222 NEBOJ SA.MNE VYBRALI AJ MATERNICU AJ 1 VAJECNIK A PAR UZLIN. MALA SOM TO LEN V TOM NAJMENSOM STADIU ALE NAJLEPSIE JE DAT TO VON KYM SA TI TO NEROZRASTIE INDE.NEBOJ SA VSETKO BUDE V PORIADKU.JA SOM SA BALA TIEZ ALE POTOM SOM SI POVEDALA ZE TO UZ LEN NEJAKO DOPADNE.A MAM STASTIE ZE SOM VELKY SRANDISTA,LEBO JA SA V TOMTO NEMAM O KOHO OPRET,ANI O MUZA ANI O NIKOHO.TAK SOM SI POVEDALA ZE TO MSIM ZVLADNT SAMA A VSETKYM VYTRIEM ZRAK.V NEMOCNICI SOM ROZVESELILA CELU IZBU A POVIEM TI ZE SME SA PRESMIALI CELY TYZDEN ANI DOMOV SME NECHCELI IST.NEBOJKAK SA TROSKU TO POTOM BOLI ALE LEN 1 DEN A POTOM BUDES CITIT AKO JE TO ZO DNA NA DEN LEPSIE AKO KEBY SI SA ZNOVA NARODILA.MNA HNEVALA JAZVA LEBO MA ROZREZALI OD PPKA SMEROM NADOL.ALE POVEDALA SOM SI ZE TAM MI JU AJ TAK NK NEUVIDI A AK MI BUDE VADIT DAM SI JU ODSTRANIT LASEROM ALEBO DAJAK INAK. NO A NAKONIEC CO TAM PO JAZVE HLAVNE ZE ZIJEM,NIE?ALE VIEM AKO SA CITIS MNE BOLO NANIC TIEZ NO POTOM SOM SI POVEDALA ZE AJ ZLA NALADA MI UBERA Z ENERGIE A OKOLIE SOM NECHCELA ZATAZOVAT,TAK SI ROBIM SRANDU ZO VSETKEHO A VSETKYCH.KAMARATKY CUMIA AKO DOBRE TO ZVLADAM A MAJU MA ZA PRIKLAD.DRZIM TI PALCE A OZVI SA KED BUDES MAT NIECO NA SRDCI.MYSLIM NA TEBA A DRZIM VSETKYCH 20 PRSTOV

alexa 222

Viki, prosím ťa, ozvi sa ak môžeš, potrebujem poradiť!!!
Baby včera som si našla v schránke predvolánku do nemocnice a už som vedela, že je zle. Záver z histolog. vyšetrenia som mala:
resekčná línia v cervikálnom kanáli čistá, bez námok dysplázie, lem zdravého tkaniva 3mm.
- v jednom mieste zachytená incipientná invázia cervikálnej väzivovej strómy, max. horizont. rozmer do 5 mm, maxim. nameraná hlbka invázie nepresahuje o.5 mm.Záver:
Mimifragmenty istmickej slinice bez atypií.
Mikroinvazívny včasný invazívny)skvamocelulárny karcinóm krčka maternice, kompletnosť extirpácie lézie nie je možné jednoznačne posúdiť.
Mám toho dosť, písala som na Ligu proti rakovine. Tak mi idú vybrať maternicu, asi sa to šírilo do kanálika. Ja sa teraz cítim fit, nič ma nebolí, len potrebujem dobrého psychologa.Ja som sa pýtala lekára, že na čo čakajú, veď keď má žena výsledok CIN II až III, načo robia opakovane cyto a nie hneď konizáciu? Ja som mala v auguste 2OO8 LSIL a o 6 mesiacov som mala .HGSIL. Bola tam so mnou jedna mladá pani, tá strašne plakala a tiež hovorila, že mala len LSIL al. CIN II-IIII. Stále jej len hovorili, že má čakať na opakované cytolog. až sa nakoniec "dopracovala ku carcinómu.Mne to pripadá tak, ako keby čakali na ďaľšich pokusných králikov. Ja som chodila pravidelne na gynekolog. prehliadky. Bože, baby ja sa asi zbláznim.

evicka 1

ahoj!tak fajn ked uz mas teraz dobre aj cito,tak ja uvidim co mi da na ten zapal ked pridem z nemocnice alebo ci mi nedaju nieco v nemocnici.Tak sa zatial maj ozvcem sa ked pridem v stvrtok z nemocnice.

inata

som si zle prečitala tvoju otazku.histologiu po konizaciu som mala velmi tažka a stredna dysplazia.CINII a CINIII.rezane v zdravom okraji a chronicky nešpecificky zapal krcka.